Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Βροχές μέχρι αύριο το βράδυ και πολικό ψύχος από την Πέμπτη

Βροχές μέχρι αύριο το βράδυ και πολικό ψύχος από την Πέμπτη

Περιβάλλον | 24/01/2017 - 08:16
Βροχές μέχρι αύριο το βράδυ και πολικό ψύχος από την Πέμπτη
Η επιδείνωση του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει - Ποιες περιοχές της χώρας θα χτυπηθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Στην κατάψυξη θα μπει για τρεις ημέρες η Ελλάδα εξαίτιας των ρωσικών ψυχρών μαζών που θα εισβαλλούν στη χώρα μας από το πρωί της Πέμπτης. Από σήμερα το πρωί έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας ενώ τις επόμενες ώρες ο υδράργυρος θα πάρει τον κατήφορο συνοδευόμενος από χιονοπτώσεις. Η επιδείνωση του καιρού άρχισε από το βράδυ της Δευτέρας από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βρόχες και τις καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπωσεις στα ορεινά. Σήμερα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα ενώ πιο έντονα θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εκεί ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές θα δεχθούν την... επίσκεψη του χιονιού. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώθουν στη Νότια Ευβοια στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αλλά και σε κάποια σημεία του Αιγαίου θα είναι θυελλώδεις και κατά τόπους θα αγγίζουν τα οκτώ μποφόρ. Από αργά το απόγευμα όμως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν και κυρίως να μειωθούν οι χιονοπτώσεις, καθώς πρόσκαιρα θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. «Για σήμερα θα έχουμες ισχυρές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα σημειώθουν και χιονοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο», λέει στο protothema.gr, ο μετεωρολόγος και ερευνητης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος και συνεχίζοντας προσθέτει: «Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα έχουν ένταση έως και οκτώ μποφόρ. 

Βροχές θα εχόυμε και στην Αττική όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές». Κι αν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδος διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, από την Πέμπτη ένα πολικό ψύχος θα αρχίζει να σκεπάζει σταδικά όλη τη χώρα. Η ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα θα προκαλέσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Αθήνας. Από το απόγευμα της Πέμπτης ο υδράργυρος θα πάρει την κατρακύλα και θα φτάσει τους -12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και -9 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Και στην Αττική το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς το θερμόμετρο δεν πρόκειται να δείξει στα βόρεια προάστια της Αθήνας τιμές μεγαλύτερες από 0 έως 1 βαθμούς κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες θα αγγίξουν τους -3 βαθμούς κελσίου. «Από το απόγευμα της Πέμπτης θα επικρατεί κρύο σε όλη την Ελλάδα, καθώς θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στη Μακεδονία, τη Θράκη, σε περιοχές της Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος ακόμα και μέχρι την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις την Παρασκευή αναμένουμε και στην Αττική και μάλιστα όχι μόνο στα βόρεια προάστια του νομού αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές», λέει στο protothema.gr, o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και συνεχίζοντας τονίζει: «Οι ψυχρές αυτές μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και το Σάββατο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά το συγκεκριμένο τριήμερο θα έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ολικό παγετό, αφού σε αρκέτες περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπέρασει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους μηδέν βαθμούς». Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη, από την ΕΜΥ 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας σε χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανόν την Αττική θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.