Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Βρήκε την κλεμμένη του Τζάγκουαρ 46 χρόνια μετά!

Βρήκε την κλεμμένη του Τζάγκουαρ 46 χρόνια μετά!

Auto Plus | 18/09/2014 - 21:09
Βρήκε την κλεμμένη του Τζάγκουαρ 46 χρόνια μετά!
Σαν... ανέκδοτο ακούστηκε στον 82χρονο Ιβάν Σνάιντερ η καλή είδηση που του ανακοίνωσαν οι τελωνειακές αρχές της Καλιφόρνιας: το πολυτελές αυτοκίνητό του, μια σπορ, δίπορτη Τζάγκουαρ βρέθηκε 46 χρόνια αφότου κλάπηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

"Είναι θαύμα, θαύμα! Ήμουν 36 χρονών τότε και σήμερα είμαι 82" είπε ο συνταξιούχος δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα.

Η μυθική Τζάγκουαρ ΧΚΕ του 1967 κλάπηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Μαρτίου 1968 έξω από το σπίτι του Σνάιντερ στο Μανχάταν. Την εποχή εκείνη η αξία της έφτανε τα 5.000 δολάρια. Σήμερα, έχοντας τα σημάδια του χρόνου και της σκουριάς επάνω της, κοστίζει περίπου 23.600 δολάρια ενώ οι Τζάγκουαρ που είναι σε άψογη κατάσταση μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 100.000.

Οι τελωνειακοί έκαναν τυπικό έλεγχο για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων στο φορτίο ενός πλοίου που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας με προορισμό την Ολλανδία. Εκτός από την Τζάγκουαρ, βρήκαν άλλα τέσσερα οχήματα που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα.

Ο Ιβάν Σνάιντερ, λάτρης των ωραίων, κλασικών αυτοκινήτων, αγόρασε στη συνέχεια πολλά άλλα. Όμως η Τζάγκουαρ "ήταν το πρώτο καλό αυτοκίνητό μου, ήταν το αγαπημένο μου", όπως είπε, κατάπληκτος που την ξαναβρήκε ενώ δεν πίστευε ότι θα την ξανάβρισκε ποτέ. "Καμιά φορά, τα Σαββατοκύριακα, σηκωνόμουν στις 4 ή 5 το πρωί για να την οδηγήσω στον αυτοκινητόδρομο με 140-160 χιλιόμετρα", είπε νοσταλγικά.

Καθώς πλέον τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητο έχουν γεράσει, υποσχέθηκε πως στο εξής δεν θα κάνει τρέλες αλλά θα φροντίσει να πάει την αγαπημένη του σε έναν καλό μάστορα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.