Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Βραδιά γέλιου με Βιτώρο και Μονιάκη στις Στάβιες!

Βραδιά γέλιου με Βιτώρο και Μονιάκη στις Στάβιες!

Πολιτισμός | 24/07/2014 - 14:25
Βραδιά γέλιου με Βιτώρο και Μονιάκη στις Στάβιες!
Άφθονο γέλιο και πολύ κέφι υπόσχεται ο πολιτιστικός Σύλλογος των Σταβίων συνεχίζοντας με δυναμικό τρόπο την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, έχοντας καταφέρει να στρέψει όλα τα βλέμματα στο μικρό αλλά δραστηριο χωριό της Μεσαράς!

Μέσα από την επιτυχία που σημείωσαν το 2013 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Στάβιες, ήρθε φέτος ο νέος κύκλος, ο οποίος είναι γεμάτος πρωτοβουλίες και προτάσεις για ψυχαγωγία!

Ανάμεσα στις εκδηλωσεις ξεχωρίζει και  η βραδιά με τους Βιτώρο και Μονιάκη που θα αναλάβουν να μας διασκεδάσουν με τα ανέκδοτα και τις μαντινάδες τους.

Ενώ σημαντική στιγμή είναι η συναυλία των Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρη Μπάση, Χαράλαμπου Γαργανουράκη και Στέλλας Σειραγάκη, που συνθέτουν μια ομάδα καλλιτεχνών, έτοιμη να μας απογειώσει, έχοντας ως στόχο μια μοναδική περιήγηση στα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:

Σάββατο 26 Ιουλίου – Βραδιά γέλιου με τους: Γιώργο Βιτώρο - Στάθη Μονιάκη   Ώρα έναρξης 9:00 το βράδυ

Ένα βράδυ με αστείρευτο γέλιο και αληθινές ιστορίες ,από την  καθημερινότητα των κατοίκων  αυτού του τόπου, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σταβιών..

Κυριακή 27 Ιουλίου - Ιερά Πανήγυρης του Αγίου Παντελεήμονα

Με την συνδρομή εκκλησίας και εκπολιτιστικού συλλόγου, γίνεται προσπάθεια η ημέρα αυτή να αποκτήσει και πάλι τον πανηγυρικό χαρακτήρα που είχε στα παλιότερα χρόνια για το χωριό και τη γύρω περιοχή. Τα μέλη του συλλόγου ετοιμάζουν κάθε χρόνο φαγητά αναψυκτικά και γλυκά που προσφέρονται ως κέρασμα στους πιστούς μετά την θεία λειτουργία.

Κυριακή 27 Ιουλίου – τελικός Τουρνουά Τάβλι
Ώρα έναρξης 12:00 το πρωϊ
 
Παρασκευή 1 Αυγούστου – Ημερίδα με θέμα την παραβατικότητα στην ύπαιθρο και τον αλκοολισμό σε όλες τις ηλικίες και ειδικότερα στις νεότερες   Ώρα έναρξης 8:00 το βράδυ

Ένα θέμα που παίρνει τρομακτικές διαστάσεις πλέον για την περιοχή της Μεσσαράς, αφού έχουν παρατηρηθεί και συνεχίζουν να παρατηρούνται σε καθημερινή βάση  φαινόμενα βίας με τραγικά αποτελέσματα κάποιες φορές.

Ο αλκοολισμός σε όλες τις ηλικίες και ειδικότερα στους νέους  τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα που χτυπάει όχι μόνο τα αστικά κέντρα αλλά και την ύπαιθρο και οδηγεί τους ανθρώπους  να αναζητήσουν  την διασκέδαση και την ευχαρίστηση από λάθος διαδρομές , με ολέθριες επιπτώσεις στην σωματική, ψυχολογική και πνευματική τους υγεία αλλά και με αλόγιστες συνέπειες στον οικογενειακό βίο.
 
Σάββατο 2 Αυγούστου – Προκριματικοί για το Τουρνουά πρέφας Ώρα έναρξης 10:00 το πρωϊ

Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών και των θεατών από την αρχή έως το τέλος. Ένα χαρτοπαίγνιο που δεν μένει στάσιμο αλλά εξελίσσεται συνεχώς . Οι εραστές της πρέφας θα βρουν στις Στάβιες ένα όμορφο κλιματιζόμενο χώρο, που θα τους προδιαθέτει για μεγάλες επιδόσεις. Ο πολιτιστικός σύλλογος θα προσφέρει αναψυκτικά καφέδες και διάφορα άλλα ποτά, όπως επίσης φαγητό γλυκό και φρούτο.  Πληροφορίες και συμμετοχές :
Ιατράκης Μανώλης 6974711004
Αγριμάκη  Βάσω 6972335688

Κυριακή 3  Αυγούστου- Ημιτελικός και τελικός Τουρνουά Πρέφας Ώρα έναρξης 10:00 το πρωϊ
 
Κυριακή 10  Αυγούστου – Συναυλία-ύμνος στο ελληνικό τραγούδι .
Ένα  οδοιπορικό στα σπουδαιότερα  λαϊκά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο και θέα την οροσειρά των Αστερουσίων με τους: Μελίνα Κανά-Ελένη Τσαλιγοπούλου Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Δημήτρη Μπάση, Στέλλα Σειραγάκη
Για μια και μόνο βραδιά δυο διαφορετικά μουσικά σχήματα θα ενωθούν σε ένα δημιουργώντας αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα πιο μεγάλα  μουσικά σχήματα για το φετινό καλοκαίρι σε όλο το νησί, συνθέτοντας  μια ομάδα καλλιτεχνών, έτοιμη να μας απογειώσει, έχοντας ως στόχο μια μοναδική περιήγηση στα μονοπάτια του λαικού τραγουδιού, σε μια συναυλία πολύ μεγάλης διάρκειας, με ξεναγούς μερικές από τις πιο όμορφες και αξιόλογες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής.
 
Τετάρτη 13 Αυγούστου – Παραδοσιακή κρητική Βραδυά με το συγκρότημα του Α. Μανωλαράκη

Ένας  από τους σημαντικότερους  και πολλά υποσχόμενους παραδοσιακούς καλλιτέχνες της γενιάς του .

Πέμπτη 14 Αυγούστου:  Θεατρική παράσταση από την θεατρική σκηνή Ηρακλείου με τίτλο ”Μύγα τσε-τσε” των Παπαθανασίου-Ρέππα.   Ώρα έναρξης 9:00 το βράδυ

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 51 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ. Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς (βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α). Κατά ομολογία του θιασάρχη ,σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Μανιά, πρόκειται για την μεγαλύτερη κωμωδία που έχει ανεβεί μέχρι τώρα.

Παρασκευή 15 Αυγούστου – Παραδοσιακή Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γ.Χριστονάκη.

Έντονη καλλιτεχνική προσωπικότητα και σπουδαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου, μας υπόσχεται μια υπέροχη βραδιά με τις μοναδικές νότες που μόνο ένα όργανο σαν το μαντολίνο και ένας αριστοτέχνης του είδους μπορεί να αποδώσει.
 
17 Αυγούστου – Κρητικός Ρεφενές

Ένα έθιμο που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και αποτελεί το επιστέγασμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων
 
 
Έχει ήδη προγραμματιστεί εκδρομή για τον Σεπτέμβριο η οποία θα πραγματοποιηθεί  μαζί με τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στα τέλη του καλοκαιριού

BITOROS_2


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.