Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο

Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο

Εργασία | 20/07/2015 - 18:17
Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο
Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης διαβεβαιώσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας από το Δημόσιο ενώ επισήμανε πως η Κυβέρνηση έχει το ίδιο πάθος για να πετύχει, όπως πριν έξι μήνες.

Ο κ. Βούτσης προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του απερχόμενου αναπληρωτή Γιώργου Κατρούγκαλου στο νέο αναπληρωτή, με αρμοδιότητα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Χριστόφορο Βερναρδάκη και την παρουσίαση του νέου υφυπουργού, με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς Παύλου Πολάκη.

Με την αναφορά του κ. Βούτση, συμφώνησε όλη η πολιτική ηγεσία του υπερυπουργείου, ενώ διευκρίνισαν ότι θα πετύχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του πολίτη, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην κρατική μηχανή, όπως υποστήριξαν.

Μάλιστα, ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε ότι "αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, που είναι το έμψυχο υλικό του δημοσίου, πρέπει να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς παραμένει αναξιοποίητο λόγω γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και ανορθολογικού σχεδιασμού". Πρόσθεσε δε με νόημα ότι ως γ.γ. Συντονισμού Κυβέρνησης έλαβε, για τη στελέχωση της γραμματείας, 600 βιογραφικά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και τη NASA.

Προηγουμένως, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αποκαλύψει ότι ήταν δική του πρόταση προς τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει ο κ. Βερναρδάκης, ως ο καταλληλότερος γι αυτή τη θέση, ενώ ο ίδιος ο νέος αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τελικώς δέχθηκε την πρόταση με σκεπτικό "την Αριστερά της αλληλεγγύης".

Πάνω στην ίδια λογική, ο κ. Βούτσης, δίνοντας και πολιτικό στίγμα, επισήμανε ότι "θα ήταν εύκολο να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας, αλλά προτιμήσαμε να σταθούμε όρθιοι δίπλα στον ελληνικό λαό". Συμπλήρωσε δε ότι "είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο", ενώ διαβεβαίωσε ότι "δεν θα απολυθεί κανένας στο δημόσιο".

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέδειξε το έμψυχο δυναμικό του δημοσίου, λέγοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απέδειξαν ότι είναι λειτουργοί, καθώς αντιμετώπισαν με σθένος και το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών και τις 76 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνέχισαν να λειτουργούν και τα νοσοκομεία κανονικά με το μισό προϋπολογισμό τους, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι δανειστές στη χώρα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.