Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ το επίμαχο βίντεο του ΕΟΤ(vid)

Στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ το επίμαχο βίντεο του ΕΟΤ(vid)

Τουριστική Κίνηση | 23/11/2012 - 17:11
Στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ το επίμαχο βίντεο του ΕΟΤ(vid)
Την υπόθεση του προωθητικού βίντεο του ΕΟΤ, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις λόγω του κόστους και της συμμετοχής της ίδιας της υπουργού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, φέρνουν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, προς την ίδια την κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζουν, όπως αναφέρει το iefimerida.gr,  το βίντεο δαπανηρό σε σημείο που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο βίντεο που γυρίστηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια μιας δράσης προβολής “flash mob” κόστισε 75.000 ευρώ, μαζί με τη δεξίωση που ακολούθησε μετά την εκδήλωση.

Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και για το περιεχόμενό του, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι δεν προβάλλει την Ελλάδα όσο το ίδιο το Λονδίνο. Ειδικότερα, στο βίντεο μια ομάδα ανθρώπων χορεύει μπροστά σε λίγους λονδρέζους (ανάμεσα στους οποίους εμφανίζεται και η κυρία Κεφαλογιάννη στο σημείο 1:48) υπό τους ήχους μοντέρνας ελληνικής μουσικής, χωρίς να είναι προφανές ότι πρόκειται για ελληνικό δρώμενο. Στο τέλος πάντως οι χορευτές σε παράταξη σχηματίζουν το μήνυμα "Greece Welcomes You" με τα μπλουζάκια τους.

Οι δύο βουλευτές αμφισβητούν και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω προβολής τονίζοντας ότι ο τρόπος που δαπανήθηκε το συγκεκριμένο ποσό «δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ρωτούν την υπουργό Τουρισμού με ποιο σκεπτικό προέβη σε μια τέτοια παραγωγή, πως και γιατί έγιναν οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης και αν διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια.


Flashmob London από CDemo83


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουριστική Κίνηση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.