Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αυτή την Κυριακή... «Οδηγούμε με ασφάλεια» στο Ηράκλειο!

Αυτή την Κυριακή... «Οδηγούμε με ασφάλεια» στο Ηράκλειο!

Auto Plus | 01/08/2014 - 15:44
Αυτή την Κυριακή... «Οδηγούμε με ασφάλεια» στο Ηράκλειο!
«Οδηγούμε με ασφάλεια» μεθαύριο στο Ηράκλειο, για να μην ζήσουν άλλες οικογένειες δραματικές καταστάσεις από ένα ξαφνικό τραγικό θάνατο».


Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση της 3ης Αυγούστου, στην Αμμουδάρα και ενισχύουν το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»


Μαρία Λυδάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών Ηρακλείου «ΚΡΙΚΟΣ», Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

«Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να βελτιωθεί η Οδική Ασφάλεια, αφού η μείωση των ατυχημάτων συνεπάγεται όχι μόνο να μη χάνονται και να καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές, αλλά μεγάλα οικονομικά οφέλη και επενδύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της χώρας (οδικά δίκτυα κλπ). Επιπλέον, αρκετές δράσεις οδικής ασφάλειας, όπως η αστυνόμευση και η ευαισθητοποίηση των χρηστών της οδού δεν απαιτούν σημαντικούς προϋπολογισμούς, μπορούν όμως να μειώσουν αισθητά των αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαιτούνται λοιπόν να γίνουν απαραίτητα βήματα προκειμένου να αναστραφεί η πολύ αρνητική κατάσταση, που κατατάσσει τη χώρα μας σε μια από τις 2 – 3 χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη των 27, έτσι ώστε με συστηματική προσπάθεια και σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας, το επίπεδο οδικής ασφάλειας της χώρας μας να πλησιάσει τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (στόχος και του Στρατηγικού Σχεδίου 2011 – 2020).
Μέσα σ αυτό το πλαίσιο εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να διεκδικήσουμε ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας (σε βάρος της ταχύτητας) και οι τοπικές, περιφερειακές και κεντρικές αρχές να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν σχέδια βιώσιμης κινητικότητας ενσωματώνοντας κατά προτεραιότητα όλες τις απαραίτητες δράσεις οδικής ασφάλειας.

Στέλνουμε λοιπόν το μήνυμά μας «Οδηγούμε με Ασφάλεια» συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη μαζί με δεκάδες φορείς του νομού μας και όχι μόνο, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο Thalassa Club στην Αμμουδάρα, εφαρμόζοντας το «όταν πίνω δεν οδηγώ» και το «όταν οδηγώ δεν πίνω»».

Έρη  Χαιρέτη,   Πρόεδρος εθελοντικής ομάδας  ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων        « Φίλιος ΖΕΥΣ».

«Η Ομάδα μας στηρίζει κάθε είδους  εκδηλώσεις που έχουν σαν στόχο τη περιφρούρηση της ζωής, αξιοπρέπειας και της ασφάλειας του ανθρώπου. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει επιτέλους η οδηγική συμπεριφορά όλων μας. Η μαγκιά δεν είναι να φτάσεις πρώτος. Μαγκιά είναι να ΦΤΑΣΕΙΣ και να ΓΥΡΊΣΕΙΣ σώος χωρίς να γίνεις πρόξενος κανενός ατυχήματος. Πάνω απ΄ όλα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Ως εθελοντική ομάδα συμμετέχουμε στην εκδήλωση στις 3 Αυγούστου και ενισχύουμε το μήνυμα « οδηγούμε με ασφάλεια».

Ευάγγελος Τζουβελέκας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επικεφαλής Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης – Πανεπιστήμιο Κρήτης:

«Η έλλειψη αποτελεσματικού συστήματος οδικής ασφάλειας που κοστίζει σε ετήσια βάση χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και ανάπηρους πολίτες είναι μια θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα για την Κρήτη οι περιοχές Ηρακλείου, Χανίων και δευτερευόντως το Ρέθυμνο και το Λασίθι αποτελούν περιοχές με υψηλό δείκτη δυστυχημάτων πανελλαδικά. Επειδή το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη είναι εξαιρετικά σοβαρό, οι δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, αλλά και των αρμόδιων πολιτειακών φορέων πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Λαμβάνοντας υπόψη πως στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλει καταλυτικά, οι προσπάθειες πρέπει να είναι πολυεπίπεδες, στοχεύοντας αφενός στην ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα οδικής ασφάλειας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και αφετέρου σε μελέτες επισήμανσης και βελτίωσης επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου της Κρήτης σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και άσκησης πίεσης στην Πολιτεία για βελτιωτικές παρεμβάσεις. Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετέχει στη μαζική διάχυση μηνυμάτων με κοινωνικό όφελος συμμετέχει ενεργά μαζί με 49 φορείς του Ηρακλείου σε μια διαδραστική διοργάνωση στην Αμμουδάρα «Οδηγούμε με Ασφάλεια», στις 3 Αυγούστου για την ενημέρωση και προώθηση της ασφαλούς οδήγησης.»

Κώστας Διαλυνάς, Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κρήτης: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν και τους ποδηλάτες, καθότι και οι ίδιοι κινούνται στο οδικό δίκτυο. Σαν Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Κρήτης, επιδιώκουμε μέσα από τις δράσεις μας να ευαισθητοποιήσουμε τους ποδηλάτες να οδηγούν με ασφάλεια, προκειμένου να μην εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα. Οι περισσότεροι από εμάς οδηγούμε και μηχανοκίνητα οχήματα και η συμμετοχή μας στην εκδήλωση της Κυριακής, έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς, καθώς επιδιώκουμε να ενημερώσουμε για τις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας, για εμάς και την οικογένειά μας. «Οδηγούμε με ασφάλεια» ως οδηγοί αυτοκινήτου, μηχανής και ποδηλάτου.»


Μανώλης Απλαδενάκης, Πρόεδρος Προσκόπων Ηρακλείου : «Η οδική ασφάλεια και η έλλειψη οδηγικής παιδείας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, εξίσου σημαντικό με το κακό οδικό δίκτυο. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση του Λευτέρη Αυγενάκη, διότι ως Πρόσκοποι Ηρακλείου επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ανάληψη δράσεων προκειμένου να μην ζήσουν άλλες οικογένειες τις δραματικές καταστάσεις και στιγμές από ένα ξαφνικό τραγικό θάνατο ενός μέλους τους. Είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου τα μέλη μας να αποκτήσουν τις πολύτιμες αυτές εμπειρίες οι οποίες στο μέλλον θα γίνουν βιώματα.»


Δημήτρης Στειακάκης, Πρόεδρος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου «Ερυθρός Σταυρός»: «Ο Ερυθρός Σταυρός πάντα αρωγός στις δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη και την καταστολή των τροχαίων ατυχημάτων, συμμετέχει με χαρά στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην Κρήτη που τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία. Δική μας υποχρέωση πέραν της άμεσης επέμβασης, είναι να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να δραστηριοποιηθούμε ώστε να προλάβουμε αποτελεσματικά στο μέλλον τα τροχαία ατυχήματα».





    Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.