Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αύριο το "Crash Test" Τσίπρα και Σόιμπλε

Αύριο το \"Crash Test\" Τσίπρα και Σόιμπλε

ΣΥΡΙΖΑ | 13/01/2013 - 09:17
Αύριο το \"Crash Test\" Τσίπρα και Σόιμπλε
Στο πλαίσιο των επαφών που έχουν προγραμματιστεί, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντήσει, αύριο Δευτέρα, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε κανονιστεί από το Die Linke, ύστερα από αίτημα του πρώτου. Ο Αλ. Τσίπρας κατέστησε σαφές όπως αναφέρεται στο inews, σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη στον Real Fm, ότι "ΣΥΡΙΖΑ και Μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες".

Δεν υπάρχει επόμενη μέρα με το Μνημόνιο διαμηνύει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

"Η συνάντηση θα γίνει ύστερα από αίτημα του κ. Τσίπρα" δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ. Ο υπουργός, πρόσθεσε, θα εκθέσει στον επισκέπτη του την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των ελληνικών κομμάτων στη βάση του Μνημονίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσκλησης του Αλ. Τσίπρα στην καγκελαρία.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, υπογράμμισε πως "για μας δεν υπάρχει επόμενη μέρα με Μνημόνιο... Και πρέπει να σας πω ότι είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για μια μεγάλη σύγκρουση". Επιπλέον, υπογράμμισε πως "αυτή τη στιγμή ο πραγματικός αντίπαλος της κ. Μέρκελ δεν βρίσκεται εντός της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας". Και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι το μεγάλο αγκάθι της πολιτικής της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι η εκδοχή, η πιθανότητα μιας κυβέρνησης ετερόδοξης, επιτρέψτε μου την έκφραση, σε κάποια από τις ευρωπαϊκές χώρες, με μεγαλύτερη πιθανότητα αυτό να συμβεί στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Επιπλέον, υπογράμμισε πως, σε περίπτωση που ο κ. Σόιμπλε του θέσει το ερώτημα περί του ελληνικού χρέους, θα του ζητήσει να απαντήσει για το αν "η Γερμανία είναι ένα κράτος μπαταχτσήδων και ο λαός του είναι ένας λαός μπαταχτσήδων που το 1953 διεκδίκησε και κέρδισε διαγραφή του χρέους της Γερμανίας κατά 60%".

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ


Μετά τη Γερμανία, ο Αλ Τσίπρας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brookings Institute στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου. Επιπλέον, έχουν κανονιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και επαφές με αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.