Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Αυλαία» με διερευνητικές ματιές... - Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις

«Αυλαία» με διερευνητικές ματιές... - Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις

Ηράκλειο | 10/07/2018 - 22:34
«Αυλαία» με διερευνητικές ματιές... - Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις
Σε αναθέρμανση της αγοράς ελπίζουν οι έμποροι της Κρήτης - Τιμές για όλα τα βαλάντια στα καταστήματα του Ηρακλείου

Με έρευνα αγοράς και διερευνητικές ματιές από πλευράς καταναλωτών άνοιξε χθες η “αυλαία” των θερινών εκπτώσεων στις αγορές της Κρήτης.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Οι έμποροι ευελπιστούν ότι οι καταναλωτές θα εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και θα αναθερμάνουν κάπως την αγορά.

Ωστόσο, γνωρίζοντας από τη μια τα οικονομικά προβλήματα των νοικοκυριών και από την άλλη το ότι το εμπορικό κέντρο της πόλης θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο λόγω των έργων που εκτελούνται σε πολλά σημεία, γεγονός που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας, αποτρέποντας τους καταναλωτές από το να κινηθούν σε αυτά, κρατούν μικρό καλάθι, σημειώνοντας πως δεν περιμένουν και πολλά πράγματα ούτε από τις θερινές εκπτώσεις.

Πάντως, στα καταστήματα υπάρχει πληθώρα προϊόντων σε καλές ποιότητες και για όλα τα βαλάντια, με τα ποσοστά των εκπτώσεων να κυμαίνονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, δίνοντας την ευκαιρία για έξυπνες και συμφέρουσες αγορές.

Διαμαρτυρίες σε όλη την Κρήτη

Και αν οι καταναλωτές μέχρι στιγμής είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους, στον κόλπο των ιδιωτικών υπαλλήλων επικρατεί αναβρασμός. Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η λειτουργία όμως των καταστημάτων την Κυριακή, ημέρα αργίας δηλαδή, έχει για μια ακόμη φορά ανοίξει τον “ασκό του Αιόλου”, με τα συνδικάτα των ιδιωτικών υπαλλήλων να δηλώνουν πως θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ ετοιμάζουν διαμαρτυρίες προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία, όπως λένε.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου δίνει ραντεβού αυτή την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια, όπου με σύνθημα «όλοι στον αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας» θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση.

«Πριν από 4 χρόνια, η προηγούμενη κυβέρνηση, χέρι-χέρι με την ΕΣΕΕ, έκανε τις 2 Κυριακές τον χρόνο 7. Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το πάει ένα βήμα παραπέρα. Ορίζει περιοχές ως “τουριστικές ζώνες“ και “τουριστικές περιοχές”, επιτρέποντας στα πολυκαταστήματα να ανοίγουν 32 Κυριακές. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί η καπιταλιστική ανάκαμψη. Μια ανάκαμψη που στηρίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας και θα φέρει νέα αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης. Τον ρόλο του θεματοφύλακα των μεγαλεμπόρων στην Κρήτη παίζουν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης, οι οποίοι από κοινού προσπάθησαν δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο να προωθήσουν την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων στην Κρήτη ως τις 11 μ.μ.

Το σωματείο μας, από κοινού με άλλους φορείς, μπλόκαρε αυτή τη μεθόδευση, γεγονός που δείχνει τη δύναμη των εργαζομένων όταν είναι οργανωμένοι στο σωματείο τους, με κατεύθυνση σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία και το πολιτικό τους προσωπικό. Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές - Δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές! Να οργανώσουμε την πάλη με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας σημαίες!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, εκφράζοντας την αντίδρασή της στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Παράλληλα, σε κοινή τους ανακοίνωση, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου δηλώνουν ότι απεργούν την Κυριακή, ενώ συνάντηση στις 10 το πρωί, την Κυριακή 15 Ιουλίου, οργανώνεται και στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι παλεύουν για «νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους. Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού εργαζομένων άνω και κάτω των 25 χρόνων. Κανένα εργαζόμενο κάτω από 751 ευρώ! 5ήμερο-8ωρο-40ωρο, πλήρης και σταθερή δουλειά, με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι θα δοθεί παγκρήτια κοινή συνέντευξη Τύπου από τον Σύνδεσμο Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, αύριο Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Προσοχή στους καταναλωτές

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, όπως τονίζεται, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Κατά την πραγματοποίηση αγορών στο διάστημα των εκπτώσεων είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

- Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

- Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από...% έως...%»).

- Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι εκτιμήσεις για τον τζίρο

Στα 6,06 δισ. ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων που άρχισαν χθες Δευτέρα 9 Ιουλίου, δηλαδή θα είναι αυξημένος κατά 0,6-0,7% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη.

Σημειώνει ακόμη ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δισ. ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως, ενόψει των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ έθεσε στη διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων - και του Ηρακλείου- συνολικά 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και καταναλωτές.

neakriti.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Καταστήματα Οπτικών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα οπτικών στο Ηράκλειο είναι καταχωρημένα στον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Ηλεκτρικών Συσκευών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Αθλητικών Ειδών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα αθλητικών ειδών στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται μέσα στον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Καλλυντικών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα καλλυντικών στο Ηράκλeιο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Καταστήματα Ενδυμάτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλα τα καταστήματα ενδυμάτων που βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου.
Καταστήματα Υποδημάτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα υποδημάτων στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.