Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία- Μεσα στους προορισμούς η Κρήτη- Πότε ανοίγουν τα περισσότερα ξενοδοχεία

Αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία- Μεσα στους προορισμούς η Κρήτη- Πότε ανοίγουν τα περισσότερα ξενοδοχεία

Τουρισμός | 26/02/2017 - 10:01
Αύξηση κρατήσεων από τη Γερμανία- Μεσα στους προορισμούς η Κρήτη- Πότε ανοίγουν τα περισσότερα ξενοδοχεία
Διατηρούνται οι αυξητικές τάσεις στις κρατήσεις για την προσεχή περίοδο στην Ελλάδα από τη γερμανική αγορά.

Διατηρούνται οι αυξητικές τάσεις στις κρατήσεις για την προσεχή περίοδο στην Ελλάδα από τη γερμανική αγορά. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους Γερμανούς Τοur Operator και ανάμεσα στους προορισμούς είναι φυσικά και η Κρήτη. Η Der Touristik επανέλαβε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι διπλάσιες σε σχέση με το 2016, ενώ άνοδο εμφανίζουν οι κρατήσεις και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. 

Επίσης, διαπίστωσε δυναμική επιστροφή της Αιγύπτου. Ευχαριστημένος με τη κίνηση της αγοράς ενόψει καλοκαιριού εμφανίζεται και ο τουριστικός όμιλος All Tours που καταγράφει «πολύ καλή ζήτηση» για την Ελλάδα και «καλή ζήτηση» για την Ελλάδα. Τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι ενισχύουν η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας στη Γερμανία και ο χαμηλός πληθωρισμός κάτω του 3%. 

Οι Γερμανοί προτίθενται να δαπανήσουν χρήματα και ο τουριστικός κλάδος ελπίζει να είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της εξέλιξης. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο αν θα αυξηθούν και τα κέρδη των γερμανικών Τour Operators, μιας και όπως ανέφερε ο ειδικός σε ζητήματα τουρισμού Μάρτιν Λόνμαν, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι αδυσώπητος και η μάχη για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή «ροκανίζει» τον τζίρο. Ο κ. Ρενέ Χέρτσογκ, επικεφαλής της Der Touristik Central Europe υπογράμμισε ότι τα γεγονότα του 2016 (τρομοκρατικές επιθέσεις κ.ά.) δεν αποθαρρύνουν τους Γερμανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι κρατήσεις για την Τουρκία είναι ακόμα περιορισμένες, κατέληξε.

Οι επιχειρηματίες

Επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό, μιλώντας στην «Πατρις» σημειώνουν ότι με την έναρξη της σεζόν τις πρώτες μέρες του Απριλίου, οι πληρότητες θα διαφέρουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και θα κυμαίνονται από 30% - 40%-80%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη, πάντα το “early booking” συνοδεύεται με εκπτώσεις 10%-15%-20%. Ο ίδιος είπε ότι τις μεγαλύτερες πληρότητες τον Απρίλιο θα τις έχουν τα ξενοδοχεία που οργανώνουν εκδηλώσεις για την περίοδο του Πάσχα, κάτι το οποίο έχουν διαφημίσει και προβάλει. Σημείωσε ακόμη ότι αρκετά ξενοδοχεία θα αρχίσουν να λειτουργούν με υψηλές πληρότητες και άλλα με πολύ χαμηλότερες. 

“Πολλά μικρά ξενοδοχεία δεν αρχίζουν καλά τη σεζόν και κάνουν εκπτώσεις έως 20% για να τονώσουν την κίνησή τους τον Απρίλιο” σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Κουμπαράκης τονίζοντας, ότι η ζήτηση θα αυξηθεί μετά τις 15-20 Μαΐου συμφωνα με την «Πατρις». 

Σχολίασε μάλιστα ότι πολλοί ξενοδόχοι ήλπιζαν, γιατί αυτό διαφαινόταν, ότι η τουριστική χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα. 

“Κάθε φορά λέμε το ίδιο και το επαναλαμβάνουμε. Δεν μπορείς να πανηγυρίζεις γιατί έχεις υψηλή πληρότητα, αυτό είναι το αναμενόμενο. Το ζήτημα είναι τι γίνεται τους υπόλοιπους μήνες. Αυτό περιμένουμε να δούμε για να κάνουμε ταμείο”. 

“Ο Απρίλιος και ο Μάιος φαίνεται ότι θα κινηθούν καλύτερα από πέρυσι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αυξήσεις στις πτήσεις των αεροπλάνων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πάμε πολύ καλά και ο Οκτώβριος -Νοέμβριος θα πάνε επίσης καλύτερα από πέρυσι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αυξημένα έσοδα, γιατί έχουμε τις εκπτώσεις του “early booking” και την υψηλή φορολογία” μας είπε ο γ.γ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αλέξανδρος Σωμαράς. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι τον Απρίλιο ένας για παράδειγμα Γερμανός τουρίστας μπορεί να κάνει διακοπές στην Κρήτη μ’ ένα πακέτο all inclusive σε 4άστερο ξενοδοχείο πληρώνοντας κατά μέσο όρο 350-450 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. 

“Τους πανηγυρισμούς για τη σεζόν πρέπει να τους κάνουμε στο τέλος, όχι τώρα, γιατί δεν ξέρου τι τελικά θα καταλήξει στο ταμείο” είπε στην “Π” ο διευθυντής ξενοδοχείων Ζαχαρίας Χνάρης, ο οποίος τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν πως το “early booking” σημαίνει χαμηλές τιμές. 

Μάλιστα ο ίδιος, όπως μας είπε, έστειλε σχετική επιστολή στους συνεργάτες του αναφέροντας: “Η σεζόν αυτή τη στιγμή συγκρινόμενη με τη σειζόν 2016 τις αντίστοιχες ημερομηνίες πάει παρά πολύ καλά από κρατήσεις. Αυτό δεν είναι και το καλύτερο από οικονομικής πλευράς, για το λόγο ότι έχουμε πολλές κρατήσεις με early booking discount.

Πέρσι η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα από πλευράς κρατήσεων (δηλαδή την περίοδο του early booking discount) και τελικά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες όλων των εποχών όχι μόνο από κρατήσεις αλλά και οικονομικά. Αν τώρα συγκρίνουμε τις κρατήσεις που είχαμε τη σεζόν 2015 με τις κρατήσεις που έχουμε σήμερα (τις αντίστοιχες πάντα ημερομηνίες) είμαστε φέτος χαμηλότερα από το 2015. 

Στο τέλος όμως η σεζόν του 2015 επέφερε χαμηλότερες πληρότητες από τη σεζόν του 2016 και επίσης χαμηλότερα έσοδα.

Πρόβλεψη δική μου λοιπόν για το 2017 και να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι, ότι σε βάθος χρόνου (συγκεκριμένα) αμέσως μετά τη λήξη των early bookings ο ρυθμός των κρατήσεων θα πέσει αρκετά και στο τέλος της σεζόν υπό κανονικές συνθήκες θα γράψουν τα ξενοδοχεία μείον στα έσοδα (αν δεν προσέξουν) συγκρινόμενα πάντα με τα έσοδα της σεζόν 2016. Φυσικά σε περίπτωση πάλι γεγονότων (στις ανταγωνιστικές προς εμάς χώρες) παρομοίων του πραξικοπήματος στην Τουρκία, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να φτάσουμε τα φετινά έσοδα. 

Η σεζόν 2017 θα έχει πολλές δυσκολίες αρχές και τέλος και θα έχει πολύ καλή υψηλή περίοδο. Ο τουρισμός, αγαπητοί μας συνεργάτες, ήταν, είναι και θα παραμείνει μέρα – μέρα. Να μην φουσκώνουν τα μυαλά μας με αέρα και να δείξουμε ψυχραιμία, για να έχουμε στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ΑΝδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, ωστόσο επέστησε την προσοχή όλων σε ενδεχόμενα “ατυχήματα” που ελλοχεύουν στην Ελλάδα, λέγοντας : «Όλα αυτά μπορούν να γίνουν υπό κανονικές συνθήκες και υπό καλές προϋποθέσεις, γιατί η υπεραισιοδοξία δεν κάνει καλό αυτή την περίοδο. Ο τουρισμός είναι μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει αύξηση του ΑΕΠ φέτος που η χώρα το χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της. Όμως παραμένει το μεγάλο πρόβλημα που είναι η πολύ αυξημένη φορολογία –κάτι που το καταλαβαίνουν ιδιαίτερα τα νησιά τα οποία φέτος πλήττονται σημαντικά από την υπερ-φορολόγηση”.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.