Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αστυνομικός τράβηξε πιστόλι εναντίον μαθητών!

Αστυνομικός τράβηξε πιστόλι εναντίον μαθητών!

Εκπαίδευση | 23/10/2012 - 22:24
Αστυνομικός τράβηξε πιστόλι εναντίον μαθητών!
Ένας αστυνομικός τράβηξε πιστόλι εναντίον μαθητών που έκαναν κατάληψη σε σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Ελασσόνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση καμερών στις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπως επιβεβαίωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το Newspost, το γεγονός καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, ενώ το θέμα έφθασε στη Βουλή με σχετική ερώτηση τριων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «λόγω της περιορισμένης ορατότητας, των συνθηκών χαμηλού φωτισμού και προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, ο ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο από τη θήκη. Διαπιστώνοντας ακολούθως ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, ο αστυνομικός επανέφερε το όπλο στη θήκη και τα άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και προέκυψε ότι είναι 16χρονοι μαθητές του Λυκείου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «τη Δευτέρα, στις 06.50, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας σχετικά με άγνωστους δράστες που προξενούσαν φθορές στο Λύκειο Ελασσόνας, αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο και ενώ κινούνταν περιμετρικά αντιλήφθηκαν δύο άτομα, από τα οποία ο ένας έφερε στον ώμο σακίδιο, να πηδούν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σχολείου και να τρέπονται σε φυγή».
 
Αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αξιωματικού Υπηρεσίας με το Διευθυντή του Λυκείου, ο δεύτερος επικαλέστηκε άγνοια για ζημιές, ως εκ τουτου οι δύο μαθητές αφέθησαν ελεύθεροι.
 
Το μεσημέρι της Δευτέρας όμως, ο Διευθυντής του Λυκείου κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας πως άγνωστοι είχαν προξενήσει φθορές σε εγκαταστάσεις του σχολείου.
 
Σε βάρος των ανηλίκων μαθητών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας για διακεκριμένες φθορές.

Κατόπιν οι μαθητές συνελήφθησαν και αφου εξετάστηκαν αφέθησαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.
 
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.


Συντάκτης: Victor Κουμαντάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκπαίδευση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.