Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έμεινε χωρίς τροφή για μήνες περιμένοντας τους ιδιοκτήτες του (pics)

Έμεινε χωρίς τροφή για μήνες περιμένοντας τους ιδιοκτήτες του (pics)

Χανιά | 13/07/2014 - 22:50
Έμεινε χωρίς τροφή για μήνες περιμένοντας τους ιδιοκτήτες του (pics)

Ένα σκελετωμένο ζώο  έξω από  εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Μουζουρά κλήθηκε να φροντίσει προχθές ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» .

Ένας φοιτητής, που είχε πάει για πεζοπορία με τους φίλους στην περιοχή, εντόπισε το σκελετωμένο ζώο να ζει εντός της διαλυμένη περίφραξης του εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Το σκυλί ήταν σαν να περίμενε εκεί για μήνες τους δικούς του να γυρίσουν πίσω.
 skulos2


Το σκυλόσπιτο του Δία στην χορταριασμένη αυλή!
 
Και έμεινε εκεί περιμένοντας χωρίς τροφή και νερό για μήνες. Το σκυλόσπιτο του στην αυλή έχει πάνω γραμμένο και το όνομα του. Τον σκύλο, που τον είχαν ονοματίσει Δία οι δικοί του κάποτε, τον μετέφερε ο εθελοντής στο κτηνιατρείο του Σταύρου Ξηρουχάκη στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου.
 
Ο Δίας αν ήταν πια πετσί και κόκκαλο, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, δεν πάσχει από κάτι άλλο παρά μόνο από την ασιτία. Είναι μάλιστα πολύ φιλικός και καλοσυνάτος.
 
Ο νεαρός φοιτητής που τον εντόπισε προθυμοποιήθηκε να τον φιλοξενήσει μάλιστα μέχρι τα τέλη Αυγούστου αλλά επειδή θα λείπει αυτή την εβδομάδα αναζητείται προσωρινά ένας χώρος γι’ αυτό το πλάσμα.
 


Για μήνες χωρίς φαγητό προφανώς περίμενε την οικογένεια του να επιστρέψει!
 
Όπως τονίζει ο σύλλογος «Η Προστασία των Ζώων»: «Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση και μας συγκίνησε είναι ότι το σκυλί παρέμενε στο χώρο παρόλο που ήταν ελεύθερο και μπορούσε να φύγει και να αναζητήσει τροφή και νερό. Φαίνεται ότι κάποτε εκεί τον φρόντιζαν και αυτό αποδεικνύεται από το φροντισμένο σπιτάκι του αλλά και από το γεγονός ότι ήταν ελεύθερο. Ο Δίας φορούσε ακριβό περιλαίμιο και αντιπαρασιτικό κολλάρο, το οποίο βέβαια ήταν πολυκαιρισμένο.

skulos
 
Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε ακόμη, ο κηδεμόνας του έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του και το Δία. Αυτός όμως πιστός φύλακας και αληθινός φίλος δεν εγκατέλειψε το χώρο του και τον περίμενε μάταια να γυρίσει, υπομένοντας για άγνωστο διάστημα το μαρτύριο της πείνας και της δίψας».


zoosos.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Χανιά

Στα Χανιά σήμερα το "Shopping star"

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο Kriti, το κάστινγκ της εκπομπής μόδα "Shopping star" την οποία παρουσιάζει η Βίκυ Καγιά, στο κανάλι Star.

Σφακιά: 8 ημέρες μετά,πνιγμένοι στα μπάζα (φωτό)

Πρώην Αντιδήμαρχος των Σφακίων τα βάζει με την Περιφέρεια και καλεί τον Σταύρο Αρναουτάκη να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.