Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Νέα παιδική χαρά στη Μεγάλη Βρύση!

Νέα παιδική χαρά στη Μεγάλη Βρύση!

Δήμος Γόρτυνας | 17/12/2012 - 22:02
Νέα παιδική χαρά στη Μεγάλη Βρύση!
Προς χρήση στους μικρούς δημότες της Γόρτυνας, παρέδωσε η τοπική δημοτική αρχή την νέα παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στον οικισμό της Μεγάλης Βρύσης.

Πρώτη δημοσίευση: 2012-12-17 14:16

Το συγκεκριμένο έργο ήταν το τελευταίο της μελέτης που περιλάμβανε την δημιουργία χώρων αναψυχής και παιδότοπων σε τρία χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στον Άγιο Θωμά, το Λαράνι και τη Μεγάλη Βρύση.

Παράλληλα με την παράδοση της παιδικής χαράς στη Μεγάλη Βρύση, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και καλλωπισμός και στις άλλες δυο, που είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα και λειτουργούσαν ήδη από το καλοκαίρι.   

Στα τρία έργα έχουν δημιουργηθεί χώροι παιχνιδιού, διαμορφώθηκαν περιπατητικές διαδρομές, τοποθετήθηκαν παγκάκια και πέργκολες, εγκαταστάθηκαν φωτιστικά σώματα και δίκτυα κι έγιναν δεντροφυτεύσεις. Το μόνο που απομένει είναι η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι εφικτός ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου.

Τα έργα ήταν συνολικού προϋπολογισμού 181.000 ευρώ και την εποπτεία τους είχε η Περιφέρεια Κρήτης. Να σημειωθεί πως τα έργα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος «Αναβάθμιση / Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων» του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη». Η προσπάθεια δημιουργίας χώρων αναψυχής και παιχνιδιού ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Αγίας Βαρβάρας μέσω του οποίου εκπονήθηκαν τεχνικές μελέτες που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και καταλληλότητας.

Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης επισήμανε πως τα εν λόγο έργα θα αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, χαρίζοντας στιγμές παιχνιδιού για τα παιδιά και χαλάρωσης και ξεκούρασης για τους μεγαλύτερους.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χώρους αναψυχής, για μικρούς και μεγάλους, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας. Ο τόπος έχει ανάγκη από την ύπαρξη καλαίσθητων δημόσιων χώρων, αναψυχής και ξεκούρασης και πιστεύω σύντομα να είμαστε σε θέση να προωθήσουμε παρόμοια έργα και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε ο κ. Γαρεφαλάκης.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Γόρτυνας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.