Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Γέμισαν με νέα δέντρα το μοναστήρι της Παναγίας Καβαλαράς

Γέμισαν με νέα δέντρα το μοναστήρι της Παναγίας Καβαλαράς

Περιβάλλον | 24/11/2014 - 15:27
Γέμισαν με νέα δέντρα το μοναστήρι της Παναγίας Καβαλαράς

Θερμή υποδοχή επιφύλασσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών και η Τοπική Κοινότητα της περιοχής στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο “Ροδομηλιά” που πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 την καθιερωμένη ετήσια δενδροφύτευση στο μοναστήρι της Παναγίας Καβαλαράς στις Κορφές, εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία όλων των προαναφερόμενων και της δ/νσης περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου.

Με την άφιξη τους οι εκπαιδευτικοί της Ροδομηλιάς, οι μαθητές και οι γονείς τους αντίκρισαν εκτός από το εγκάρδιο χαιρετισμό από περισσότερα από είκοσι μέλη της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κορφών, μια απίστευτη οργάνωση από μέρος της Τοπικής Κοινωνίας. Είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα (ξύλινους στύλους, πλαστικό πλέγμα, κλπ) προκειμένου να προστατεύσουν τα δέντρα και τους θάμνους που θα φυτεύονταν εκεί. Μπορεί αυτό να θεωρείται αυτονόητο, όμως ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί σε κάποια από τις περιοχές που δεντροφυτεύει εδώ και 23 χρόνια η Ροδομηλιά, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των δέντρων που φύτευε να γίνονταν έδεσμα στα διερχόμενα παραγωγικά ζώα, λόγω της ανεξέλεγκτης βόσκησης. Όμως οι κάτοικοι των Κορφών, πέρα από την καταπληκτική τους οργάνωση, υπέδειξαν και μια μοναδική φιλοξενία καθώς είχαν προμηθευτεί νοστιμότατα εδέσματα και έστησαν ολόκληρο γλέντι για τους επισκέπτες της περιοχής τους αναβιώνοντας την πανάρχαια κρητική φιλοξενία!

Το ιδιαίτερα αξιόλογο αγροτοδασικό τοπίο της Παναγίας Καβαλαράς με τη γραφικότατη θεά που φτάνει μέχρι τον οικιστικό ιστό του Ηρακλείου και ακόμη περισσότερα μέχρι τη θάλασσα και τη Ντία από τη μια και η εγκάρδια φιλοξενία της Τοπικής Κοινότητας και Πολιτιστικού Συλλόγου από την άλλη, κατενθουσίασε όλους τους φιλοξενούμενους και τους χάρισε μια μοναδική αξέχαστη εμπειρία.

Η Ροδομηλιά προγραμμάτισε ήδη την επόμενη επίσκεψη μαθητών και γονέων της στον πανέμορφο αυτό τόπο στις 1 Μαρτίου προκειμένου να καλωσορίσει την άνοιξη και να πραγματοποιήσει τα χελιδονίσματα!

Εκ μέρους της δ/νσης της Ροδομηλιάς ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστα Φαραζάκη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου κ. Κουτάντο Γιώργο αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου, τον κ. Νάθενα Γεώργιο, τον ιερέα της περιοχής πατέρα Κων/νο Μπολόντζο καθώς και καθώς και τους: κ. Χριστουλάκη Βαγγέλη, κ. Καραδάκη Γιώργο, κ. Βασιλάκη Στυλιανό, κ. Παπυράκη Ιωάννη, κ. Παπυράκη Κων/νο, κ. Ψαρομανολάκη Μιχάλη, κα Κουτάντου Ρούλα, κα Κουτάντου Κατερίνα, κ. Κουτάντο Μανόλη, κα Φαραζάκη Μαρία, κ. Καραγιαννάκη Γιάννη, κ. Κουτσογιαννάκη Μανόλη τ. Νικ, κα Νάθενα Χαριτίνη, κα Νάθενα Μαρία, κα Νάθενα Βίκυ, κ. Ντούλα Γιάννη, κ. Μπιζανάκη Γιάννη, κα Γιαννουλάκη Ελένη, κ. Γιαννουλάκη Στέλιο τη γεωπόνο του Δήμου Ειρήνη Σφακιανάκη, τη δασολόγο Μαρία Κοζυράκη και επιφυλάσσεται να οργανώσει εκείνη το επόμενο γλέντι την 1η μέρα της άνοιξης!!


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.