Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι

Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι

Διατροφή | 06/07/2015 - 15:00
Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι
Μια πεντανόστιμη πρόταση με ζουμερά κεμπάπ που θα συνοδεύσουμε με ένα ξεχωριστό κατακόκκινο τζατζίκι.

Υλικά

•    Για τα κεμπάπ
•    800γρ. κιμά από αρνίσιο μπούτι
•    1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
•    ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•    ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
•    1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
•    1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•    2 κουτ. σούπας πετιμέζι
•    2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
•    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•    Για το κόκκινο τζατζίκι
•    700γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•    2 παντζάρια μεγάλα, ψημένα στον φούρνο
•    3 σκελίδες σκόρδο
•    150γρ. αγγούρι χτυπημένο στο μπλέντερ, μόνο το νερό του
•    20ml ελαιόλαδο
•    αλάτι

Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το κόκκινο τζατζίκι: Ψήνετε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180˚C για 1 ώρα και 30 λεπτά μέσα σε αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Τα καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τα περνάτε μαζί με το σκόρδο από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
Βήμα 2
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το αγγούρι, περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι και κρατάτε μόνο το νερό του. Ανακατεύετε το νερό του αγγουριού με τον πολτό των παντζαριών, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνετε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Βήμα 3
Φτιάχνετε τα κεμπάπ: Προθερμαίνετε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται.
Βήμα 4
Πλάθετε δεκαέξι μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ, τα βάζετε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με το τζατζίκι στο πλάι.

Olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.