Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

Αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

Υγεία | 09/10/2016 - 19:37
Αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες
Ο καρκίνος του μαστού έχει πάψει πια να απειλεί τη ζωή γι' αυτό, πλέον, αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που ζητούν αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σε μία προσπάθεια να λύσει απορίες που ταλανίζουν τις ασθενείς εκείνες που αισθάνονται να πλήττεται το απόλυτο σύμβολο της θηλυκότητας τους, μιλάει χωρίς περιστροφές για το τι μπορούν να περιμένουν από μία τέτοια επέμβαση.Τι διαφορές έχει μια ογκολογική αποκατάσταση από μία απλή προσθετική στήθους και ποια μέθοδος είναι πιο ασφαλής; Θα ξαναγίνει το στήθος όπως παλιά; Σε ποιες περιπτώσεις διατηρείται η θηλή και τι λένε πρόσφατες μελέτες;

Το στήθος δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως πριν

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι αποκατάσταση σημαίνει επανάπλαση του στήθους, δηλαδή νομίζουν ότι θα γίνει έτσι ακριβώς όπως ήταν πριν, αλλά αυτό δεν ισχύει, μας λέει ο κ. Φιλόπουλος. «Αποκαθίσταται η μάζα του στήθους και μπορεί ακόμα να φιαχτεί και θηλή, εφόσον λείπει μετά τη μαστεκτομή, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μαστός που ήταν πριν από το χειρουργείο. Παρόλα αυτά, η γυναίκα μπορεί να φορέσει άνετα και τα ρούχα της και το μαγιό της και να αισθανθεί και η ίδια πολύ καλύτερα. Γι' αυτό και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που ζητούν αποκατάσταση. Κι αυτό συμβαίνει και εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο καρκίνος του μαστού έχει πάψει πια να απειλεί τη ζωή και μάλιστα οι περισσότερες γυναίκες μετά την περιπέτεια αυτή, ζουν πολλά χρόνια με άριστη ποιότητα ζωής».

Αντενδείξεις για αποκατάσταση

«Δεν επιτρέπεται να γίνει αποκατάσταση σε ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, σε ασθενείς που έχουν φλεγμονώδη καρκίνο, σε περιπτώσεις τοπικής υποτροπής και βέβαια όταν η γενική κατάσταση της υγείας της ασθενούς είναι κακή με πολλή συνοσηρότητα».

Οι διαφορές της προσθετικής στήθους από την ογκολογική αποκατάσταση

«Ευτυχώς πια δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσες πολλές μαστεκτομές όπως παλιά, γιατί πλέον κάνουμε απλές ή μερικές ογκεκτομές. Στις περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη μαστεκτομής, μετά την επέμβαση εκεί που υπήρχε η μάζα του στήθους μένει στην επιπεδωμένη περιοχή μία εγκάρσια ή ελαφρά λοξή ουλή.Στην αυξητική του στήθους η ουλή είναι σχεδόν αόρατη.Αυτή είναι η πρώτη διαφορά (παρόλο που σήμερα στις περιπτώσεις μαστεκτομών που διατηρείται το δέρμα, η ουλή είναι μικρή και αισθητικά πολύ καλή).

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι στην αυξητική του στήθους, μία καθαρά αισθητική επέμβαση, το ένθεμα τοποθετείται στο πίσω μέρος του μαστού, ενώ στην ογκολογική αποκατάσταση το ένθεμα μπαίνει πίσω από τον μεγάλο μυ του θώρακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αναπλασμένο στήθος να είναι πιο στητό,από το υγιές, ανεξαρτήτως ηλικίας της γυναίκας. Μία τρίτη διαφορά είναι ότι για να ξαναφιαχτεί το στήθος πρέπει να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος και η κατάλληλη διάταση των ιστών που έχουν ισοπεδωθεί.

Τι ρόλο παίζει ο διατατήρας

Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός διατατήρα, δηλαδή μίας σακούλας που προοδευτικά φουσκώνει με τη χορήγηση ορού. Κάτι που γίνεται σταδιακά. Όταν το μέγεθος της διάτασης των ιστών φτάσει στο επιθυμητό, συνήθως μετά από 3-6 μήνες, αφαιρείται ο διατατήρας, μέσω τομής στην παλιά ουλή, και τοποθετείται το ένθεμα.Ο διατατήρας χρειάζεται, επειδή το ένθεμα θα μπει κάτω από το μεγάλο μυ του θώρακα, πρακτική που επιτρέπει στο γιατρό να ψηλαφεί την περιοχή της επέμβασης, ώστε να ανακαλύψει έγκαιρα, τυχόν εμφάνιση τοπικής υποτροπής. Αν το ένθεμα μπει ανάμεσα στο δέρμα και στο μυ, κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό, και αυτό είναι ένα λάθος που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών».

Επειδή, συχνά, οι δύο μαστοί είναι ασύμετροι, μαζί με την τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται και ανόρθωση του δεύτερου υγιούς μαστού.Στις περιπτώσεις, δε, που οι μαστοί είναι μικροί και δεν είχαν πτώση από πριν, αυτή η διαδικασία είναι απλούστερη και ταχύτερη.Η αποκατάσταση με ενθέματα είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος αποκατάστασης.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως να χρησιμοποιηθούν ιστοί από άλλο σημείο του σώματος της ασθενούς.Να φέρεις, δηλαδή,από το κάτω μέρος της κοιλιάς ή από την πλάτη της ασθενούς (όπως συνηθίζεται) ένα κομμάτι δέρμα και μυ, και να φιάξεις μία μάζα στήθους. Αυτές οι πρακτικές δημιουργούν πρόσθετες ουλές, είναι τεχνικά πιο δύσκολες, και απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο χειρουργείου. Ωστόσο, επιφέρουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα».

Άμεση ή απώτερη αποκατάσταση και σε ποιες περιπτώσεις;

Όταν υπάρχει αναγκαιότητα η χειρουργική επέμβαση να συμπληρωθεί με περαιτέρω θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, πολλοί γιατροί προκρίνουν την αποκατάσταση σε δεύτερο χρόνο, αφού η γυναίκα ολοκληρώσει με επιτυχία όλη τη θεραπευτική αγωγή της, αναφέρει ο κύριος Φιλόπουλος. Σχετικά με την επέμβαση που γίνεται ταυτόχρονα μαστεκτομή και αποκατάσταση στο ίδιο χειρουργείο,ο κ. Φιλόπουλος αναφέρει ότι είναι μία πρακτική που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, αλλά η εφαρμογή της έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες.«Τα αποτελέσματα είναι πιο ασφαλή σε ασθενείς με πρώιμους καρκίνους και στις περιπτώσεις που υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστούν τεχνικές, που εξασφαλίζουν τη διατήρηση ικανοποιητικής ποσότητας δέρματος του μαστού. Άμεση αποκατάσταση επιλέγεται και σε περιπτώσεις που γίνεται αφαίρεση του μαζικού αδένα, με διατήρηση του δέρματος με ή χωρίς διατήρηση της θηλής (κάτι που είναι συχνότερο σε προφυλακτικές μαστεκτομές)».

Άμεση αποκατάσταση δεν σημαίνει πάντα ότι αποκτάς καινούργιο στήθος τη ίδια στιγμή

Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι θα μπουν στο χειρουργείο να κάνουν μαστεκτομή και θα βγουν με ένα καινούργιο στήθος. Κάτι τέτοιο, όμως, ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που το στήθος είναι μικρό και χρησιμοποιηθούν κρημνοί (ιστοί δέρματος από άλλο σημείο του σώματος) όπως λέει ο κ. Φιλόπουλος.«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η άμεση αποκατάσταση σημαίνει πολλές φορές ότι απλά μαζί με την μαστεκτομή αρχίζει και η διαδικασία της αποκατάστασης, που είναι η τοποθέτηση και το γέμισμα του διατατήρα, που διαρκεί κάποιους μήνες και ήδη περιγράψαμε. Σε κάθε περίπτωση, το αν θα γίνει άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο, αφορά κυρίως κριτήρια που έχουν να κάνουν με τον όγκο και την κατάσταση της ασθενούς».

Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης;

«Η αποκατάσταση δεν είναι τόσο επώδυνη, όσο νομίζουν πολλές γυναίκες. Βεβαίως και έχει πόνο και πρέπει να το ξέρουν,αλλά είναι ένας πόνος ανεκτός για λίγες μέρες και σε συγκεκριμένες φάσεις της διαδικασίας και αντιμετωπίζεται με παυσίπονο».

Σε ποιες περιπτώσεις διατηρείται η θηλή

Όσον αφορά στη διατήρηση της θηλής είναι ένα ζητούμενο για τους γιατρούς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. «Μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν πολύ μεγάλοι φόβοι ό,τι αν διατηρηθεί η θηλή, μπορεί να εμφανιστούν συχνότερα τοπικές υποτροπές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει μία ασφαλή πρακτική για ορισμένες όμως περιπτώσεις, όπως π.χ όταν οι όγκοι είναι σε αρχικό στάδιο και μικρό μεγέθος, όταν είναι μακριά από τη θηλή και χωρίς λεμφαγγειακή διήθηση ή όταν η μαστεκτομή γίνεται προληπτικά.

Πόσο φυσικό αποτέλεσμα έχει μία ψεύτικη θηλή;

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης του μαστού, η επέμβαση για διαμόρφωση της θηλής προσφέρει ένα αισθητικό αποτέλεσμα μερικές φορές πολύ καλό, μερικές φορές απλά ικανοποιητικό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την ανάπλαση της εικόνας και όχι της αίσθησης της θηλής.Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι με λήψη δέρματος από το πάνω μέρος του μηρού ή από τμήμα της άλλης θηλής (αν είναι μεγάλη) ή το τατουάζ.

Προσωπική μαρτυρία

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery, αναφέρει ότι η αποκατάσταση μαστού, αμέσως μετά τη μαστεκτομή, μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει τις ασθενείς από περίοδο ψυχικής δυσφορίας, κακή εικόνα σώματος και μειωμένη σεξουαλικότητα, σε σύγκριση με όσες περιμένουν κάποιο διάστημα πριν υποβληθούν σε αυτήν. Φυσικά, η έρευνα αναφέρεται σε υποψήφιες που τηρούν τα ιατρικά κριτήρια για άμεση αποκατάσταση, όπως η δημοσιογράφος, Μαίρη Κοντολούρη, που πρόσφατα υπεβλήθη σε διπλή μαστκετομή και μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την προσωπική της εμπειρία: «Το να βγεις από το χειρουργείο με ένα ομοίωμα στήθους είναι μεγάλη παρηγοριά. Δεν προλαβαίνεις να δεις τον εαυτό σου ακρωτηριασμένο! Ακόμα κι αυτή η εφηβική χροιά στήθους, είναι σημαντική για την ψυχολογία της γυναίκας που παλεύει έναν καρκίνο. Είναι μια αισιόδοξη στιγμή, μέσα σε μια φάση εξαιρετικά δύσκολη. Η εικόνα σου, αν έχεις περάσει δε και από χημειοθεραπείες έχει αλλάξει τόσο πολύ, καθώς δεν έχεις μαλλιά, και πιθανότατα έχεις πάρει και βάρος... Σίγουρα το να χάσεις και το στήθος σου είναι πλήγμα βαρύ.Η άμεση αποκατάσταση σε εμένα λειτούργησε "θεραπευτικά" σε ότι αφορά στον ψυχισμό μου».

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Υγεία

Κορωνοϊός: Πως εκδηλώνεται στα παιδιά και στα βρέφη;

Σύμφωνα με έρευνα το 90% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν…

Πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων;

Μείωση των εμφραγμάτων λόγω κορωνοϊού - Πως εξηγείται;

Ανησυxητική εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες στο φαινόμενο

Κορωνοϊός COVID-19: Πρόληψη, συμπτώματα και εργαστηριακός…

Εξειδικευμένα εργαστήρια με κατάλληλους χώρους και εξειδικευμένο προσωπικό, προσαρμοσμένα σε κανόνες και πρωτόκολλα διαχείρισης, προχωρούν σε ελέγχους με γνώση στην…

Κορωνοϊός: Πώς φροντίζουμε ένα ύποπτο κρούσμα στο σπίτι

Τι πρέπει να κάνει ένας ασθενής που καλείται να μείνει για 14 μέρες στο σπίτι χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον του;

Ηλεκτρονική διανομή ακριβών φαρμάκων - Αναλυτικά η διαδικασία…

Για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Πέντε φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη C που προφυλάσσει…

Πως να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού σας

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Υπάρχει ελπίδα από δοκιμές φαρμάκων

Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος για τις έρευνες σε Γαλλία και Κίνα

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε & καθαρίζουμε ρούχα, που πλέκονται…

Πώς θα απολυμάνουμε και θα καθαρίσουμε τα ρούχα μας - Πετσέτες, σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και ότι ρούχο μπαίνει στο πλυντήριο

Κορωνοϊος: Στο μικροσκόπιο όλα τα πνευμονολογικά περιστατικά

Πολλαπλασιάζονται τα εργαστήρια ταυτοποίησης του ιού

Κορωνοϊός: Δείτε τον σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας

Μικροί και μεγάλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ακολουθούνται κάθε χειμώνα σε περιόδους έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Κορωναϊός: Αυτές τις ηλικίες χτυπάει ο φονικός ιός

Οι επικίνδυνες ηλικίες και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι άνδρες

Τα ακριβά φάρμακα πλέον στα φαρμακεία – Ποια είναι και…

Οι ασθενείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τον Μάρτιο

Παιδικός Καρκίνος: 8 στα 10 παιδιά βγαίνουν νικητές στη μάχη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Ιστορική ανακάλυψη: Βρήκαν το κύτταρο που πιθανόν να εξοντώνει…

Η ανακάλυψη ίσως αποδειχθεί ιστορικής σημασίας

Οκτώ θάνατοι από γρίπη - Οι επτά την τελευταία εβδομάδα

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από επιπλοκές της εποχικής γρίπης

Μειώσεις στις τιμές σε 3.072 φάρμακα

Χωρίς αυξήσεις οι τιμές σε 4.985 σκευάσματα

Σοκαριστική έρευνα: «Τρώμε» μια… πλαστική κρεμάστρα το…

Η έρευνα της WWF αναδεικνύει πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας

Κρατήστε... νέο τον εγκέφαλο

Η απλή κίνηση που "σώζει'' τον εγκέφαλο

Ιός Δυτικού Νείλου: Άλλοι τρεις θάνατοι την πρώτη εβδομάδα…

Πιο χαμηλή είναι η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου

Πότε το χαλαρό τρέξιμο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και πότε…

Το τρέξιμο με μέτρο, μόνο ωφέλη μπορεί να προσφέρει.

Oι εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνουν τακτικά οι γυναίκες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Zantac: αποσύρεται ή όχι το γνωστό φάρμακο;

Ελέγχονται για καρκινογόνο ουσία, στάση αναμονής σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Καλπάζει» η άνοια: 50 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από…

Στη χώρα µας, περίπου 200.000 άνθρωποι νοσούν

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική – Χαλάρωση Βλεφάρων: Άψογα…

Νιώθετε περισσότερη κούραση απ’ ότι συνήθως τον τελευταίο καιρό; Κοντεύετε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας; Έχετε χαλάρωση βλεφάρων λόγω κληρονομικότητας; Το νυστέρι…

Υπερτροφές και υποκατάστατα καφέ - ζάχαρης: Απλά και βιολογικά…

Οι υπερτροφές έχουν κατακλύσει την online αγορά και μαζί με τα βιολογικά προϊόντα μπορούμε να πούμε ότι έχουν φέρει επανάσταση στη διατροφή. Η εταιρεία Health Trade σας προσφέρει…

Τέσσερις τροφές που σας μπλοκάρουν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε αργά το βράδυ

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28η Ιουλίου)

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Έγκαιρη διάγνωση με μια απλή εξέταση…

Επανάσταση στην υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδο

Τα ψυχικά νοσήματα «χτυπούν» τους Κρητικούς - Ανησυχητική…

Αυξήθηκαν τα ψυχιατρικά νοσήματα στους νέους του νησιού

Σήμα κινδύνου για καταναλωτές - Τι πρέπει να προσέχουν…

Επικίνδυνα για κατανάλωση κατεψυγμένα, προτηγανισμένα και προμαγειρεμένα τρόφιμα

Μία συστημική προσέγγιση της κατάθλιψης

Στο συστημικό μοντέλο, τα καταθλιπτικά συμπτώματα του αναφερόμενου ασθενή γίνονται αντιληπτά με αλληλεπιδραστικούς όρους που βασίζονται στο ευρύ φάσμα των μοντέλων…

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί σας; Οι παράγοντες που καθορίζουν…

Γιατί κάποια παιδιά παίρνουν αυξητική ορμόνη;

Πολύτιμες συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές σε τρόφιμα και βαφές αβγών

Ευκολότερη η διακοπή του καπνίσματος για τα ζευγάρια

Στηρίζουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον

Φίμωση και περιτομή

Η φίμωση αποτελεί μία εξαιρετική συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αποκάλυψης του ‘κεφαλιού’ του πέους που λέγεται βάλανος λόγω συνήθως ουλώδους στένωσης.…

Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Τα τυριά αποτελούν για πολλούς ανθρώπους συνοδευτικά για το κυρίως πιάτο αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ποτό.

Καθαρά Δευτέρα: Το τραπέζι, οι παγίδες και οι… θερμίδες…

Τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε ετοιμάζοντας το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Κρουστικά Κύματα

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι εδώ!!!

Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Τι σημαίνει αν δείτε λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο

Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του.

Κρουστικά κύματα: Η πλέον σύγχρονη θεραπεία είναι εδώ!

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα. Το 52% των ανδρών μεταξύ 40-70 ετών εμφανίζουν κάποια…

7 tips για να μην κολλήσετε γρίπη

Πως θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας και θα… κρατήσετε τον Η1Ν1 μακριά!

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους αποτελεί μέρος του ευρύτερου πεδίου της οικογενειακής θεραπείας. Ονομάζεται θεραπεία ζεύγους, καθώς αφορά όλους τους τύπους συντροφικών σχέσεων,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.