Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Από την πολιτική ασάφεια στην ενεργειακή σταθερότητα

Από την πολιτική ασάφεια στην ενεργειακή σταθερότητα

Περιβάλλον | 04/09/2015 - 13:43
Από την πολιτική ασάφεια στην ενεργειακή σταθερότητα
Ο μεγάλος διαγωνισμός περί υδρογονανθράκων με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα είναι ένα καλό κριτήριο για να αξιολογηθεί η ασχετοσύνη μερικών που το έπαιξαν αρμόδιοι και τα έκαναν θάλασσα για την Ελλάδα.
*γράφει ο κ. Νίκος Λυγερός

Όταν δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός, οι ξένοι παρατηρητές, τον χαρακτήρισαν ως πολύ επαγγελματικό. Στη συνέχεια εκδόθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έγινε αποδεκτός από τα 28 κράτη-μέλη χωρίς εξαίρεση. 

Μετά όμως είδαμε τα πάντα: την παραλίγο ακύρωσή του, την παραλίγο τροποποίησή του, την παράτασή του, δίχως να γίνονται πια οι απαιτούμενες επαφές για να λειτουργήσει δυναμικά, αφού άλλες ήταν οι προτεραιότητες και τελικά έχουμε μόνο τρεις υποψηφιότητες για 20 θαλάσσια οικόπεδα, ενώ η Κύπρος είχε 33 για 12 οικόπεδα. Υπήρξε ενδιαφέρον μόνο σε τρία αντί για εννέα στην Κύπρο. Και πάλι καλά που δεν αποσύρθηκαν όλοι με όλα όσα έγιναν λόγω πολιτικής ασάφειας, γιατί κανένας δεν θέλει να υπογράψει ένα συμβόλαιο μ' ένα κράτος που δεν ξέρει τι του γίνεται, γιατί ο καθένας λέει τα δικά του. 

Δεν μας έφταναν όλα αυτά και μάθαμε ότι δεν ανοίχτηκαν καν οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων, ενώ ο καθένας δίνει αυτόματα 100.000 Ευρώ στην Ελλάδα κι ότι η επιτροπή που έπρεπε να τους αξιολογήσει δεν έχει συγκληθεί ακόμα. Επί της ουσίας, υπάρχει τόσο μεγάλη ασχετοσύνη λόγω απουσίας ειδικών του τομέα που η αλλαγή είναι απαραίτητη για να δούμε μέλλον στον τομέα. 

Διότι ακόμα και η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα αναμειχθεί με το θέμα και ό,τι πρέπει να γίνει, τώρα θα γίνει μετά τις εκλογές. Τότε ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε αν τουλάχιστον το δεύτερο θαλάσσιο οικόπεδο θα είναι το ανάλογο του 12 στην Κύπρο ή απλώς θα λήξει άδοξα ένας διαγωνισμός λόγω προπαγάνδας. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.