Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Απελευθέρωση της θαλασσίας χαλώνας  «Ελευθήρ-Λεών» στο Ρέθυμνο

Απελευθέρωση της θαλασσίας χαλώνας «Ελευθήρ-Λεών» στο Ρέθυμνο

Περιβάλλον | 08/07/2016 - 13:40
Απελευθέρωση της θαλασσίας χαλώνας «Ελευθήρ-Λεών» στο Ρέθυμνο
ΤηνΔευτέρα 11 Ιουλίου στις 11:30π.μ. στην παραλία του Άδελε, στο Ρέθυμνο, μπροστά από το ξενοδοχείο GrecotelCaramelBoutiqueandResort. θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση της θαλασσίας χαλώνας «Ελευθήρ-Λεών».

Ελευθήρ-Λεών σημαίνει Ελεύθερος και δυνατός, αυτό ακριβώς που πρέπει κάθε άγριο ζώο να έχει, ελευθερία για να ζει στο φυσικό του περιβάλλον και σθένος για να ανταπεξέρχεται των κινδύνων. 

Η ιστορία του: Ο «Ελευθήρ-Λεών», μια αρσενική νεαρή, θαλάσσια χελώνα ηλικίας 25 ετών και μήκους 73 εκατοστών βρέθηκε εξουθενωμένη και αδύναμη στη παράλια της Σάμου από την οργάνωση ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και τους ντόπιους, τον Απρίλη.

10 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να μεταφερθεί άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ ώστε το ζώο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Το πόρισμα έδειξε το πόσο έκταση έχει πάρει η μάστιγα της ρύπανσης στην θαλάσσια ζωή. Σύμφωνα με τη διάγνωση, ο «Ελευθηρ-Λεών» βρέθηκε με πλαστικά στο στομάχι του, γεγονός που τον αποδυνάμωσε καθώς δε μπορούσε να τραφεί σωστά.

15 εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ ανέλαβαν την περίθαλψη του, που περιλάμβανε εντατική θεραπεία με αντιβίωση και χειροκίνητο τάισμα με ειδική πολτοποιημένη τροφή μέχρι που θα ξεκινούσε να τρέφεται από μόνος του κανονικά.

Η στιγμή της επιστροφής: Τώρα  ο «Ελευθήρ-Λεών», είναι και πάλι υγιής και δυνατός και είναι έτοιμος να αφεθεί και πάλι ελεύθερος.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τον όμιλο Grecotel και τον Δήμο Ρεθύμνης διοργανώνουν την απελευθέρωση του και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε σε αυτό το μοναδικό γεγονός και να φύγετε με μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση για ένα είδος που κάποτε ήταν ελεύθερο, κάποτε τραυματίστηκε, κάποτε έζησε για καιρό περιορισμένο σε ένα μικρό χώρο μέχρις ότου να μπορέσει να επανέλθει με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον. Αυτή η τόσο μοναδική στιγμή της επιστροφής του στη θάλασσα πραγματοποιείται, ανοιχτά προς το κοινό, ώστε να έχει ο κάθε ένας την ευκαιρία να την αποθανατίσει και να έρθει σε επαφή με αυτό το είδος.

Πληροφορίες: Νικολοπούλου Αθανασία, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κρήτης ΑΡΧΕΛΩΝ, 6937352379, archelon.crete@gmail.com.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.