Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Απάντηση στον Δανέλλη για τη δακοκτονία

Απάντηση στον Δανέλλη για τη δακοκτονία

Περιβάλλον | 15/05/2015 - 16:25
Απάντηση στον Δανέλλη για τη δακοκτονία
Απαντήθηκε η από 24/4/2015 ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρου Δανέλλη, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Οικονομικών, για την άμεση ανάγκη διάθεσης προσωπικού και κονδυλίων από την πλευρά της Πολιτείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τόσο της κρητικής, όσο και γενικότερα της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, σε σχέση με τη μάστιγα του δάκου.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι  Αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Γιώργος Ψυλλάκης, και η επιβλέπουσα μηχανικός Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται ορθή αξιοποίηση υφιστάμενης  γεώτρησης στη θέση «Μέλιο» στο ∆.∆. Χόνδρου (συντ. κατά ΕΓΣΑ 87’ Χ=626028, Υ=3876347), καθώς και η κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού µμεταφοράς του νερού από την γεώτρηση στη θέση «Μέλιο» έως την υφιστάμενη ∆εξαµενή Άρδευσης, περίπου 900 µ ανατολικά της γεώτρησης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε:

Προχωρούμε στην αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης στην Θέση Μέλιο της Τ.Κ. Χόνδρου, με την χρήση της οποίας θα ενισχύσουμε το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής με 18 κυβικά νερό ανά ώρα. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει με ουσιαστικές παρεμβάσεις τον πρωτογενή τομέα.

Το έργο «Βελτίωση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Χόνδρου  και αξιοποίηση αρδευτικού νερού στον  Δήμο Βιάννου  προϋπολογισμού 116.000,00 €» χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος (Αλέξανδρος Μπαλτατζής) 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. συγκεκριμένα απάντησε:

1. Για το έτος 2015 εκδόθηκαν δύο αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες συνδυαστικά δεσμεύουν κονδύλια ύψους 24.696.513 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν προς τις Περιφέρειες της χώρας για τις ανάγκες της δακοκτονίας. Το  ποσό αυτό παραμένει το ίδιο από το 2013.

2. Η προμήθεια των υλικών δακοκτονίας θα γίνει κεντρικά από το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. και δεν χρειάζεται, πλέον, έγκριση από το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών. Παράλληλα, οι διαδικασίες για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού, σε σχέση με την εν λόγω προμήθεια βρίσκονται σε εξέλιξη.

3. Η διαδικασία πρόσληψης εποχιακού προσωπικού δακοκτονίας βρίσκεται σε στάδιο αναμονής της έκδοσης σχετικής Απόφασης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.  Θα ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό, Απόφαση κατανομής του προσωπικού αυτού ανά Περιφερειακή Ενότητα. Τυχόν ελλείψεις σε εποχιακό προσωπικό δακοκτονίας θα συμπληρωθούν με ανάθεση σε εργολάβους.

4. Οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων για τα έργα ψεκασμού και παγιδοθεσίας σε επίπεδο Περιφερειών ξεκίνησαν στις περισσότερες μετά τα μέσα  Απριλίου και την έκδοση της υπ’ αριθμ. 40563/15.4.2015 ΦΕΚ590/τα Β’, Υ.Α. του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.