Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αντικίνητρα για τη χρήση παλιών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Αντικίνητρα για τη χρήση παλιών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Auto Plus | 07/07/2016 - 17:26
Αντικίνητρα για τη χρήση παλιών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Μέτρα εναντίον της κυκλοφορίας των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων λαμβάνουν αρκετά κράτη-μέλη με στόχο τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Έτσι, μετά τα διόδια που επιβάλλονται στα ρυπογόνα αυτοκίνητα στο Λονδίνο οι Αρχές του Παρισιού απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1997 με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και της αιθαλομίχλης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κύρια αιτία είναι το γεγονός πως ενώ τα παλαιά οχήματα αποτελούν μόλις το 10% του στόλου οχημάτων που κυκλοφορούν στο Παρίσι, ευθύνονται για το 50% της ρύπανσης.

Ο Δήμος για να καταπολεμήσει το πρόβλημα νέφους που έχει προκύψει στη γαλλική πρωτεύουσα έχει θεσπίσει ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα έλαβε δραστικά μέτρα για τη μείωση του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1997, καθώς και όλες τις μοτοσικλέτες που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2000.

Η απαγόρευση ισχύει και για τους κατόχους συλλεκτικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι οδηγοί αυτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα οχήματα στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.

Στην άποψη ότι η απαγόρευση πιθανότατα θα επηρεάσει κατοίκους χαμηλού εισοδήματος, αντιπαραβάλλεται το γεγονός ότι η πόλη έχει αφιερώσει πόρους για την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος ενοικίασης ποδηλάτων και μιας αντίστοιχης νέας υπηρεσίας με ηλεκτρικά σκούτερ.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα από 35 έως 45 ευρώ. Σε πρώτη φάση θα επιβάλλεται πρόστιμο 35 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2016 στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο κινείται παρά την απαγόρευση. Σε δεύτερη φάση, από την 1η Ιανουαρίου 2017, κάθε αυτοκίνητο θα εφοδιαστεί με ένα σήμα που θα δείχνει το επίπεδο της ρύπανσης που προκαλεί και θα βρίσκεται τοποθετημένο στο παρμπρίζ κάθε αυτοκινήτου που εισέρχεται στο Παρίσι. Όποιος οδηγός δεν εφοδιαστεί με το σχετικό πιστοποιητικό θα καταβάλλει πρόστιμο 45 ευρώ.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.