Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αντιδρουν στην απομάκρυνση των αδέσποτων από τα νοσοκομεία - Ανοικτή επιστολή

Αντιδρουν στην απομάκρυνση των αδέσποτων από τα νοσοκομεία - Ανοικτή επιστολή

Ηράκλειο | 20/02/2017 - 16:32
Αντιδρουν στην απομάκρυνση των αδέσποτων από τα νοσοκομεία - Ανοικτή επιστολή
Την ώρα που αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου, με θέμα «διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών στους χώρους των νοσοκομείων του Ηρακλείου», εχουν αρχίσει ήδη οι.. αντιδράσεις.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, αυριο στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου»  στην Λότζια. 

Εκτός του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των διοικήσεων και των ενώσεων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου Νοσοκομείου καθώς και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.  

Την ίδια ώρα αδιάκοπη είναι η προσπάθεια για τον περιορισμό των αδέσποτων σκυλιών από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς εκεί έχουν εστιάσει οι Αρχές τις προσπάθειες τους! Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, το θέμα τείνει να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με συνέπεια τα αδέσποτα σκυλιά να περιφέρονται εντός και εκτός των νοσοκομείων.

Μάλιστα υπαρχουν και περιπτώσεις που κάποια από αυτά έχουν επιτεθεί σε εργαζόμενους των νοσοκομείων. 

Συμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Ινιωτάκη έχει ξεκινήσει η μεταφορά αδεσποτων ζώων στο Κυνοκομείο Ηρακλείου για να περιοριστεί το πρόβλημα. «Ηδη το κυνοκομείο του Δήμου δέχεται σκυλιά τα οποία μεταφέρουν οι υπαλληλοι από το  Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Θέλω να ελπίζω ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί άμεσα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση των νοσοκομείων του Ηρακλείου για την ενίσχυση της φύλαξης των ιδρυμάτων, εχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας αλλα και άλλα μέσα για τον εντοπισμό εκείνων που σπεύδουν να παρατήσουν εκεί τα σκυλιά τους.

Στόχος φυσικά να εντοπιστούν και να τους επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Αντιδράσεις

Μέσα σε όλα η Ομάδα εθελοντών για τη φροντίδα των αδέσποτων στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης εστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για αυτή την απόφαση.

«Με αφορμή την πρόσφατη εισαγγελική εντολή για την περισυλλογή όλων των αδέσποτων σκύλων από τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Ηρακλείου Κρήτης, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά, η αδυναμία των αρμοδίων φορέων να αντιμετωπίσουν τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.

Αναδεικνύεται η αδυναμία στην καλύτερη περίπτωση ‐ η αδιαφορία και η άγνοια από κάποιους στην χειρότερη, να δουν συνολικά το πρόβλημα και να αναζητήσουν λύσεις όχι εκ του ασφαλούς, δηλαδή σύμφωνα με την στενή ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά αντλώντας στοιχεία από την μέχρι τώρα εφαρμογής της (και σε ποιόν βαθμό αυτή εφαρμόζεται), τις βελτιώσεις που επιδέχεται, την πρόσκτηση άλλων δεδομένων, των δράσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην βελτίωση της κατάστασης, κλπ.

Είναι προφανές ότι καμία λύση δεν είναι εφαρμόσιμη και πιθανότατα να επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα, αν δεν είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων (Δήμος, Εισαγγελία, δημόσιοι φορείς όπως νοσοκομεία, κλπ., φιλοζωϊκές οργανώσεις, εθελοντές, Κτηνιατρικός σύλλογος, κλπ.) με στόχο να αναδειχτούν όλες οι πτυχές του θέματος, να γίνουν προτάσεις, να οργανωθεί κάποιο συνολικό σχέδιο με σεβασμό προς τα ζώα το οποίο να συμπεριλαμβάνει πολλές αναγκαίες και παράλληλες δράσεις, να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί μετά από κάποιο διάστημα εφαρμογής, να γίνουν βελτιώσεις, κλπ.

Τί ζητάμε:

Να ανασταλεί η άστοχη εισαγγελική εντολή και να επιστραφούν τα υπερήλικα ζώα στον χώρο τους. 

Πιστεύουμε ότι μία τέτοια απόφαση που έχει να κάνει, πέρα προφανώς από την στενή εφαρμογή του νόμου και την ‘εικόνα’ του νοσοκομείου (πολύ περιορισμένη απόδοση του ορισμού!), με την ευζωϊα των ζώων, θα πρέπει να στηριχτεί στα πραγματικά δεδομένα και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια και να εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια προκειμένου να βρεθεί μία σύννομη μεν αλλά ταυτόχρονα ανθρωπιστική και ρεαλιστική λύση.

Τα δεδομένα:

1. Τα ζώα δεν έχουν επιλέξει να είναι αδέσποτα. Είναι η έλλειψη κουλτούρας, η έλλειψη της σχετικής νομοθεσίας (ή/και των απαραίτητων βελτιώσεων αυτής) και η πλημμελής εφαρμογή της, που δημιουργούν το φαινόμενο των αδέσποτων. 

2. Όλα τα ζώα συντροφιάς είναι οικόσιτα ζώα έστω και αν δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ένας σκύλος ή

μία γάτα δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα τις ανάγκες του μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος τα φέρνει σε αυτή την κατάσταση.

3. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι τα αδέσποτα, σκύλοι και γάτες, είναι ικανά να σιτιστούν μόνα τους ή να επιζήσουν ανάμεσα σε άλλες ομάδες. Ιδιαίτερα δε για τους σκύλους είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορούν να κυνηγήσουν για την τροφή τους ή να επιζήσουν εύκολα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν πλέον εξελιχθεί σαν οικόσιτα ζώα και ιδίως ο σκύλος έχει πλέον χάσει αυτή την στρατηγική της επιβίωσης. Τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά και γάτες ζητούν από τον άνθρωπο τροφή και συντροφιά.

4. Σχετικές έρευνες αναφέρουν ότι χρειάζεται 6 γενιές για έναν σκύλο προκειμένου να μπορέσει να

κυνηγήσει και να ζήσει φυσικά σε άγρια κατάσταση. Αν ένα ζώο συντροφιάς μεγαλύτερο των 4 χρόνων εγκαταλειφθεί και γίνει αδέσποτο, οι απόγονοί του θα χρειαστούν 48 χρόνια για να επιζήσουν

χωρίς τον άνθρωπο! Ο μέσος χρόνος ζωής ενός αδέσποτου είναι περίπου 2 χρόνια.

5. Αντίστοιχα, σκύλοι που ζουν σε ένα σημείο επί πολλά χρόνια το θεωρούν πλέον ‘χώρο’ τους, τον

φυλάσσουν και αποτρέπουν την εγκατάσταση νέων ζώων. 

6. Είναι πολύ σύνηθες και δυστυχώς το βιώνουμε έντονα στην χώρα γενικά αλλά και στην πόλη μας , να εγκαταλείπουν ζώα συντροφιάς στους δρόμους, στα σκουπίδια, σε Νοσοκομεία και γενικά σε πολυσύχναστους χώρους, προσβλέποντας στο ότι κάποιος θα τα λυπηθεί και θα τα περιθάλψει. Τα περισσότερα όμως από αυτά έχουν πολύ κακή τύχη.

7. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στην Δυτική Ευρώπη υπάρχει μία αναπτυγμένη κουλτούρα για την ευζωία των ζώων καθώς και ο σεβασμός στην σχετική νομοθεσία, σε χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης δυστυχώς, η κουλτούρα για τα αδέσποτα ζώα είναι ακόμη στο στάδιο της ‘Διαχείρισης των αδέσποτων’. Αυτό φανερώνει την μεγάλη υστέρηση σε διαδικασίες όπως νομοθέτηση και εφαρμογή του νόμου, ταυτοποίηση των ζώων, στείρωση, εκπαίδευση, ενημέρωση, κλπ.

8. Τα ζώα που περισυλλέγονται μπορεί να είναι:

δεσποζόμενα ή αδέσποτα, να φέρουν ή όχι τσιπάκι, να είναι στειρωμένα (από φιλοζωϊκές οργανώσεις, εθελοντές Κυνοκομείο) ή όχι. Αυτό καταδεικνύει προφανώς το χάος που επικρατεί στην αποτύπωση και τον έλεγχο της κατάστασης!

9. Υπάρχει μεγάλος αριθμός αδέσποτων σε όλα τα σημεία του Δήμου μας

10. Ο Δήμος διαθέτει περιορισμένη υλικοτεχνική υποδομή και κονδύλια. Συγκεκριμένα 80 θέσεις οι οποίες μάλιστα σε αυτή τη φάση ‘αδειάζουν’ εσπευσμένα – δεν εξυπηρετούνται έκτακτα και σοβαρά περιστατικά‐ κλπ., προκειμένου να υλοποιηθεί η εισαγγελική εντολή.

11. Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις και οι εθελοντές έχουν εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων τους


Προτεινόμενες Δράσεις:

1. Συνεργασία με τακτές, και όχι περιστασιακές και ‘κλειστές’ συναντήσεις, όλων όσους απασχολεί το θέμα (Δήμος, Εισαγγελία, διοικητικοί φορείς – νοσοκομεία, κλπ., φιλοζωϊκές οργανώσεις, εθελοντές, Κτηνιατρικός σύλλογος, κλπ.) με στόχο να αναδειχτούν όλες οι πτυχές του, να γίνουν προτάσεις και να οργανωθεί κάποιο συνολικό σχέδιο με σεβασμό προς τα ζώα. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πολλές αναγκαίες και παράλληλες δράσεις, να γίνει μία κοινή προσπάθεια να εφαρμοστεί συντονισμένα για κάποιο εύλογο διάστημα, να αξιολογηθεί μετά το πέρας του διαστήματος αυτού και να γίνουν απαραίτητες βελτιώσεις, κλπ.

2. Η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η νομοθέτηση για τον σεβασμό και την ευζωία όχι μόνο των ζώων συντροφιάς αλλά όλων, είναι οι βασικοί άξονες που θα πρέπει κανείς να στηριχτεί. Για τους δύο πρώτους άξονες, την εκπαίδευση και την ενημέρωση, μπορούμε να κάνουμε πολλά, εδώ στο νησί μας!

Είναι οι παράλληλες δράσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Θα πρέπει να πάψει να υπάρχει αυτή η κακή προδιάθεση προς τα ζώα από παιδιά αλλά και από ενήλικες και να αντιληφθούν ότι πρόκειται για συναισθανόμενα όντα. Γι’ αυτό θα βοηθήσουν παρουσιάσεις σε μαθητές σε σχολικές μονάδες και συμμετοχή των παιδιών σε δράσεις έκθεσης και επαφής με τα ζώα (υπάρχουν παιδιά που φοβούνται έστω και να αγγίξουν ένα ζώο), σεμινάρια για το ευρύ κοινό με ομιλίες από ειδικούς, κλπ. Κάποιες από αυτές τις δράσεις γίνονται και τώρα από εθελοντές και φιλοζωϊκές οργανώσεις, αλλά δεν γίνονται συντονισμένα ώστε να υπάρχει και το μέγιστο αποτέλεσμα.

3. Ο τρίτος άξονας, η νομοθέτηση και η εφαρμογή του νόμου. 

Δυστυχώς η ευζωϊα των ζώων συντροφιάς δεν υπάρχει στην ΕΕ μέχρι σήμερα. Η νομοθεσία σε κάθε χώρα μέλος διαφέρει πάρα πολύ και πολλές χώρες αδυνατούν να ακολουθούν/εφαρμόζουν τους νόμους που νομοθετούν οι ίδιες. Η ευζωϊα των ζώων στην ΕΕ δεν έχει το δικό της τμήμα αλλά βρίσκεται κάτω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υγείας.

Πιστεύουμε ότι αν αναβαθμιστεί και υπάρξει κοινή νομοθεσία στην ΕΕ, τότε αυτό θα μπορούσε

να έχει θετικά αποτελέσματα για τα ζώα συντροφιάς σε όλη την Ευρώπη.

Θα πρέπει επομένως η ΕΕ να συντάξει κοινές και ξεκάθαρες ηθικές κατευθυντήριες γραμμές, οδηγίες και βασικούς νόμους για τους πολίτες όλων των χωρών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένων την εκπαίδευση, την αναγκαστική στείρωση, την ταυτοποίηση και την καταγραφή των ζώων συντροφιάς. Έτσι δεν θα υπάρχει περιθώριο σε κάποια χώρα να μην εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να διαπιστώνουμε τόσο μεγάλη διάσταση στην αντιμετώπιση μεταξύ των χωρών.

Για στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις παρεμβάσεις των χωρών μελών για θέματα ευζωϊας των ζώων παραπέμπουμε στο http://www.esdaw‐eu.eu/graphic‐summary.html [i]

Στη χώρα μας η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας επί 4 χρόνια θα πρέπει να αποτιμηθεί, να

αξιολογηθεί και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις. Τα στοιχεία, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αυτή αξιολόγηση, θα πρέπει να συλλεγούν από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα (Δήμους, Εισαγγελίες, Φιλοζωϊκές οργανώσεις, εθελοντές, κλπ.) και να μην είναι απλά μία ‘διοικητική καταγραφή’ συμβάντων. 

Ομάδα εθελοντών για τη φροντίδα των αδέσποτων στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης

[i] Αναφορές – Στοιχεία της επιστολής προέρχονται από τις κάτωθι οργανώσεις

1. ESDAW ‐ European Society of Dog and Animal Welfare

2. RSPCA International»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.