Άνοιξε τις πύλες του το 3ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, παρουσία του Γιώργου Σταθάκη (pics)
Το φόρουμ που θα διαρκέσει δύο ημέρες, συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εταιρεία-μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Το φόρουμ πραγματοποιείται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Επίσης αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για την προώθηση των εξαγωγών, που συμφωνήθηκε μεταξύ της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.
Ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), όπου ειχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Απόλλωνα Φιλιππή, με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν το λιμάνι της πόλης.
Σημαντικές συναντήσεις Αλιφιεράκη
Τα μείζονα θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα
είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, στο περιθώριο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Ο κ. Αλιφιεράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη και επισήμανε ότι το έτος που διανύουμε αποτελεί μία ακόμη χρονιά αυξημένης βαρύτητας, κατά την οποία πρέπει να εδραιωθεί η οικονομία, ν’ επανακάμψουν οι επιχειρηματικές προσδοκίες, να υποχωρήσει η ανεργία και να περιοριστούν οι κοινωνικές ανισότητες.
Νωρίτερα ο κ. Αλιφιεράκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Peter Schoof, τον οποίο ενημέρωσε για τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κρήτη, τις εξαγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρητικής διατροφής.