Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ανήλικοι Χρήστες Διαδικτύου στο Ηράκλειο - Πότε κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το μάθω να προστατεύεται (pics)

Ανήλικοι Χρήστες Διαδικτύου στο Ηράκλειο - Πότε κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το μάθω να προστατεύεται (pics)

Παιδιά & Γονείς | 20/02/2017 - 20:35
Ανήλικοι Χρήστες Διαδικτύου στο Ηράκλειο - Πότε κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το μάθω να προστατεύεται (pics)
«Ανήλικοι Χρήστες Διαδικτύου - Πότε κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το μάθω να προστατεύεται».

Σε αυτό το μείζον θέμα δόθηκαν απαντήσεις στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γαζίου.  Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Γαζίου κ. Γκινούδη Αθηνά, η οποία έκανε μία σύντομη αναφορά για τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το σχολείο τα τελευταία χρόνια στον τομέα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Ειδικότερα αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label και στην απόκτηση της χρυσής ετικέτας πιστοποίησης καθώς και στη συμμετοχή του σε εθνικό θεματικό δίκτυο για το ασφαλές Διαδίκτυο. 

Ακολούθησε εισήγηση από την κ. Χριστοδουλάκη Μελτίνη, Νομικό, υπεύθυνη επικοινωνίας της SafeLine, της Ελληνικής Ανοικτής Γραμμής Καταγγελιών για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, με θέμα: «Ασφαλής Χρήση Διαδικτύου από Παιδιά και Εφήβους». Η κ. Χριστοδουλάκη παρουσίασε το σκοπό και την πορεία της SafeLine από το 2003 έως και σήμερα, ενημέρωσε τους γονείς για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, (παιδική πορνογραφία, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, αποπλάνηση ανηλίκου, ξενοφοβία, ρατσισμό κλπ.), για το πώς μπορούν να κάνουν μια καταγγελία και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται έπειτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση από την κ. Περακάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργό από το ΚΕΣΑΝ, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, με θέμα: «Σύγχρονες Εξαρτήσεις: Η Εξάρτηση από το Διαδίκτυο». Η κ. Περακάκη ενημέρωσε τους γονείς για το ποια είναι τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια και παρουσίασε τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης. Η πρόληψη επισήμανε είναι εξαιρετικής σημασίας και καθοριστικό ρόλο έχει η ενημέρωση των γονέων, η αφιέρωση ποιοτικού χρόνου στα παιδιά τους, η ενασχόλησή τους με το Διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά τους ώστε να υπάρχει κριτικό φίλτρο, καθώς και η συναισθηματική κάλυψη ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και να μπορούν να εφαρμόσουν όρια και κανόνες από πολύ μικρή ηλικία.

Αμέσως μετά η κ. Ανδριγιαννάκη Δέσποινα καθηγήτρια Πληροφορικής του Γυμνασίου Γαζίου παρουσίασε το θέμα: «Ανήλικοι και ψηφιακή φήμη». Η κ. Ανδριγιαννάκη εξήγησε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια αρνητική ψηφιακή ταυτότητα στη ζωή ενός ατόμου και πρότεινε στους γονείς καλές πρακτικές για το πώς θα μάθουν τα παιδιά τους να προστατεύονται από τους κινδύνους του Διαδικτύου. 

 Και οι τρεις εισηγήτριες συμβούλευσαν τους γονείς να μην απαγορεύουν το Διαδίκτυο από τα παιδιά τους γιατί έτσι θα τους στερήσουν ένα πολύτιμο εργαλείο με τεράστιες δυνατότητες, αλλά να αναλάβουν το δικό τους ρόλο για να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους από πολύ νωρίς στην ορθή χρήση του.


Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, καθώς και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άννα Φρατζεσκάκη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.