Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ανακαλούνται 730 υβριδικά Toyota Auris

Ανακαλούνται 730 υβριδικά Toyota Auris

Auto Plus | 25/07/2015 - 00:33
Ανακαλούνται 730 υβριδικά Toyota Auris
Σε προληπτικό έλεγχο 730 οχημάτων προχωράει η Toyota Ελλάς. Ο έλεγχος αφορά υβριδικά Auris με ημερομηνία παραγωγής από 26 Μαΐου 2010 έως 10 Νοεμβρίου 2014.

Η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ενδεχόμενης δυσλειτουργίας στο συγκρότημα του αναστροφέα το οποίο αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Αναλυτικότερα, μέσα στο συγκρότημα του αναστροφέα υπάρχει μία Έξυπνη Μονάδα Ισχύος (Intelligent Power Module, IPM), η οποία περιλαμβάνει ένα πίνακα ελέγχου εξοπλισμένο με τρανζίστορ γνωστά και ως ∆ιπολικά Τρανζίστορ Μονωμένης Πύλης (Insulated-Gate Bipolar Transistors, IGBTs).

Λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του λογισμικού, που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του ενισχυτή τάσης στο IPM, μπορεί να αναπτυχθεί υψηλότερο θερμικό φορτίο σε ορισμένα IGBT στον ενισχυτή τάσης, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά την οδήγηση με μεγάλα φορτία, όπως η επιτάχυνση σε αυτοκινητόδρομο.

Εάν αυτό συμβεί, τα IGBT μπορεί να παραμορφωθούν και, εν τέλει, να υποστούν ζημιά, προκαλώντας την ενεργοποίηση διάφορων προειδοποιητικών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το αυτοκίνητο θα μπει σε «Λειτουργία Ασφαλείας», με μειωμένη απόδοση κινητήρα, κατά την οποία η οδήγηση είναι ακόμη δυνατή για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί επανεκκίνηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα/γεννήτριας, έχοντας ως συνέπεια την απενεργοποίηση του υβριδικού συστήματος και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος και επαναπρογραμματισμός της Μονάδας Ελέγχου Ηλεκτροκινητήρα/Γεννήτριας και της Μονάδας ∆ιαχείρισης Ισχύος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν ναm επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς - Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 9.00πμ έως 5:00μμ).


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.