Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αλματώδης άνοδος 6,1% του αργού πετρελαίου

Αλματώδης άνοδος 6,1% του αργού πετρελαίου

Περιβάλλον | 06/04/2015 - 23:35
Αλματώδης άνοδος 6,1% του αργού πετρελαίου
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 3 δολ. ή 6,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 52,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το αργό από τις 3 Φεβρουαρίου.

Το αργό Brent κέρδισε 3,17 δολ. ή 5,8% κλείνοντας στα 58,12 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Οι αγορές ήταν κλειστές της Παρασκευή, αλλά οι τιμές του αργού είχαν σημειώσει βουτιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς η επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι αυτό θα σημάνει περισσότερο ιρανικό πετρέλαιο στις αγορές.

Ωστόσο σύμφωνα με το capital, οι ανησυχίες αυτές γρήγορα υποχώρησαν καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να φτάσουν μεγάλες ποσότητες ιρανικού αργού στις αγορές.

“Ακόμα και αν επιτευχθεί τελική συμφωνία, δεν περιμένουμε αντίκτυπο στις φυσικές αγορές πριν το 2016”, αναφέρει ο Adam Longson, επικεφαλής έρευνας στο πετρέλαιο της Morgan Stanley.

Όπως σημειώνει, εφόσον αρθούν οι κυρώσεις, οι εξαγωγές του Ιράν θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά μόλις 500.000 με 700.000 βαρέλια την ημέρα δεδομένης της αποεπένδυσης που έχει συντελεστεί στον πετρελαϊκό κλάδο της χώρας, προσθέτει. Άλλα 30 εκατ. βαρέλι που είναι αποθηκευμένα θα μπορούσαν επίσης να διοχετευθούν στην αγορά.

Ο Λευκός  Οίκος ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι οι λεπτομέρειες για τη σταδιακή άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν δεν έχουν συμφωνηθεί και θα πρέπει να ακολουθήσουν και νέες διαπραγματεύσεις. 

Το άλμα των τιμών ακολούθησε και τα τελευταία σημάδια βελτίωσης της ζήτησης στην Ασία μετά την απόφαση της Σαουδική Αραβία να αυξήσει την τιμή πώλησης αργού πετρελαίου για τους αγοραστές στην περιοχή.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.