Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αλλάζει η κυκλοφορία - Έρχονται μονοδρομήσεις και roundabout

Αλλάζει η κυκλοφορία - Έρχονται μονοδρομήσεις και roundabout

Ηράκλειο | 16/03/2019 - 14:53
Αλλάζει η κυκλοφορία - Έρχονται μονοδρομήσεις και roundabout
Σε δημόσια διαβούλευση οι κυκλοφοριακές αλλαγές από τον Δήμο Ηρακλείου - Ποιες οδοί μονοδρομούνται

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα για πολλές περιοχές του Ηρακλείου, αφού ο Δήμος ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ μονοδρομήσεις οδών, ενώ παράλληλα έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μια σειρά από κυκλοφοριακές αλλαγές...

 Παράλληλα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και νέα πρόταση “μετακόμισης” της λαϊκής αγοράς στην περιοχή των Καμινίων.

Σε ό,τι αφορά τις μονοδρομήσεις, το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, μέσω χθεσινής ανακοίνωσης, τους δημότες ότι θα προβεί στις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Μονοδρόμηση της οδού Ερωτοκρίτου, με κατεύθυνση από Λόρδου Βύρωνα προς Θεοτοκοπούλου.

2) Μονοδρόμηση της οδού Αλμυρού, με κατεύθυνση από την οδό Αρκολέων προς Λόρδου Βύρωνα.

Η πράξη αυτή θα υλοποιηθεί με βάση τη με αριθμό 751/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και τη με αριθμό 2702/18/23-01-2019 απόφαση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (ΦΕΚ 212/01-02-2019).

Σε διαβούλευση

Την ίδια ώρα, σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Δήμος και το Πρακτικό 1/2019 της Επιτροπής Κυκλοφορίας με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πιο αναλυτικά, τέθηκε υπόψη των μελών της επιτροπής το με αριθμ. πρωτ. 24261/13.03.2019 πρακτικό 1/2019 της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου, που περιέχει μεταξύ άλλων: Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης βόρεια της λ. Ικάρου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο την οργάνωση της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Παπαγιάννη Σκουλά - Χριστομιχάλη Ξυλούρη - Λυκείου και Αγ. Ιωάννη Χωστού, διαμόρφωση χώρου φορτοεκφόρτωσης (ολιγόλεπτη στάση 20 λεπτών) για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων επί της οδού Λεβήνου 77, περιοχή Θερίσου, έγκριση της διαδρομής του τουριστικού τρένου της εταιρείας “Εμμ. Μαυράκης Α.Ε.”, απαγόρευση στάθμευσης και έγκριση μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος στον Αγ. Μύρωνα, δημιουργία διαβάσεων πεζών στη συμβολή της οδού Ι. Μητσοτάκη με τις οδούς Μ. Αγκαράθου και Θεοτοκοπούλου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της λ. Κνωσού στο ύψος της οδού Στησιχώρου, και μονοδρόμηση τμήματος της οδού Μ. Αλεξάνδρου, και παραχώρηση χώρου για ασθενοφόρο επί της οδού Μάχης Κρήτης για το Διαγνωστικό Κέντρο “Ασκληπιός”.

Περιοχή Χριστ. Ξυλούρη

Ειδικά για την περιοχή της Χριστομιχάλη Ξυλούρη, οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Δήμο Ηρακλείου, συνοπτικά είναι οι εξής:

* Στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη, Λυκείου και Παπαγιάννη Σκουλά προτείνεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου. Ο εξωτερικός κύκλος έχει ακτίνα 11,20 μ., η λωρίδα κυκλοφορίας έχει πλάτος 5,0 μ. και η κεντρική νησίδα έχει ακτίνα 6,20 μ., από τα οποία τα 2 μ. είναι υπερβατά.

* Η οδός Λυκείου και η συνέχειά της στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη αποτελούν τον ένα από τους κύριους δρόμους στην περιοχή, και είναι διπλής κατεύθυνσης. Η οδός Παπαγιάννη Σκουλά και η συνέχειά της στη γέφυρα πάνω από τον ΒΟΑΚ αποτελεί τον άλλο κύριο δρόμο στην περιοχή, και είναι επίσης διπλής κατεύθυνσης.

* Η οδός Ηρακλή μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Παπαγιάννη Σκουλά και αποτελεί ζεύγος με την οδό Νικηταρά, η οποία μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Παπαγιάννη Σκουλά.

* Η οδός Λύττου αποτελεί την είσοδο των οχημάτων από τον ΒΟΑΚ στην κατεύθυνση κόμβος Παπαναστασίου-κόμβος Γιόφυρου, και είναι μονόδρομος. Στη συμβολή της με τη Χριστομιχάλη Ξυλούρη επιτρέπεται η αριστερή και η δεξιά στροφή με τη χρήση STOP για τον έλεγχο της ορατότητας.

* Ο βόρειος κλάδος της Χριστομιχάλη Ξυλούρη (από την οδό Γεωργίου Μαρή έως την οδό Σαρπηδόνος) αποκόπτεται και μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Παπαγιάννη Σκουλά. Οι δρόμοι που συμβάλλουν στον κλάδο αυτό μονοδρομούνται εναλλάξ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Αλλαγές στην Παπαπέτρου Γαβαλά

Με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής Κυκλοφορίας, προβλέπονται τα εξής:

* Η οδός Παπαπέτρου Γαβαλά μονοδρομείται σε όλος το μήκος της, με φορά από την οδό Eθνομαρτύρων προς την οδό Ευμαθίου (άνοδος). Το πλάτος της (12 μ.) επαρκεί για την κατασκευή πεζοδρομίου και στις δύο πλευρές, την κατασκευή λωρίδας κυκλοφορίας και λωρίδας στάθμευσης και επιλεκτικά την κατασκευή ποδηλατοδρόμου. Επιπλέον, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης, προβλέπεται προκήπιο (πρασιά) και από τις δύο πλευρές και σε όλο το μήκος της.

* Η οδός Στέλιου Φουσταλιέρη/Τιρύνθου/Τελχινών χαρακτηρίζεται ως κύρια συλλεκτήρια και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης προβλέπεται προκήπιο (πρασιά) και από τις δύο πλευρές και σε όλο το μήκος της. Προτείνεται η μονοδρόμησή της, με φορά από την οδό Ανθέων προς την οδό Ούλοφ Πάλμε.

Επίσης προτείνεται η άμεση διάνοιξή της, ώστε να επιτελέσει τον ρόλο της ως κύρια συλλεκτήρια. Κατ’ ελάχιστον πρέπει να διανοιχτεί, άμεσα, το τμήμα από την οδό Εθνομαρτύρων έως την οδό Παπαπέτρου Γαβαλά. Μέχρι τη διάνοιξη του τμήματος από την οδό Παπαπέτρου Γαβαλά έως την οδό Ούλοφ Πάλμε (υπάρχει ρυμοτομούμενο κτίσμα) θα χρησιμοποιείται ανάλογα η οδός Οικονόμου.

Η οδός Σπερχειού/Κακριδή δε χαρακτηρίζεται ως κύρια συλλεκτήρια, όμως εκτείνεται (σύμφωνα με το σχέδιο πόλης) από την οδό Ούλοφ Πάλμε μέχρι τη λεωφόρο Κνωσού και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης προβλέπεται προκήπιο (πρασιά) και από τις δύο πλευρές και σε όλο το μήκος της. Προτείνεται η μονοδρόμησή της με φορά από την οδό Ούλοφ Πάλμε προς την οδό Ανθέων.

* Η οδός Ξενουδάκη/Τυμπακίου εκτείνεται (σύμφωνα με το σχέδιο πόλης) από την οδό Ούλοφ Πάλμε μέχρι την οδό Ανθέων και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης προβλέπεται προκήπιο (πρασιά) και από τις δύο πλευρές και σε όλο το μήκος της. Προτείνεται η μονοδρόμησή της με φορά από την οδό Ανθέων προς την οδό Ούλοφ Πάλμε.

Σε διαβούλευση η μετακόμιση της λαϊκής

Πέρα από τα κυκλοφοριακά, από τον Δήμο Ηρακλείου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα στην 3η Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή Καμίνια. Με βάση την εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα, στα Καμίνια προτείνεται να γίνει στις οδούς:

* Σμυριλίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Φρέντυ Γερμανού.

* Απτέρων, από το ύψος της πλατείας και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σμυριλίου.

* Φρέντυ Γερμανού, εφόσον κριθεί σκόπιμο και δεν καλύπτουν οι δύο παραπάνω δρόμοι όλους τους πάγκους των εμπόρων και παραγωγών.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.