Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οι αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων

Οι αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων

Εκπαίδευση | 07/12/2012 - 17:35
Οι αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων
Ενημερωτική εγκύκλιο προς ενημέρωση των μαθητών της τρίτης λυκείου έστειλε το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τα υποχρεωτικά μαθήματα και τα επιλογής για τις Πανελλήνιες του 2013.

Στην εγκύκλιο που θα αναρτήσουν όλα τα λύκεια της χώρας για να διαβάσουν οι μαθητές υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στο οποία θα κληθούν να εξεταστούν οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων έχουν οριστεί σε έξι, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι θα δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και δύο γενικής παιδείας, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο θα μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική.

Εκείνο που πρέπει να συνυπολογίσουν οι μαθητές για την επιλογή του έκτου μαθήματος είναι τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό πεδίο, καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας που τα αντικαθιστούν με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας.

Αν τα επιστημονικά πεδία που προτίθεται να επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της κατεύθυνσης που εξετάστηκε (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο όπου τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι τα μαθήματα της κατεύθυνσης του ) τότε ο υποψήφιος αυτός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα μαθήματα γενικής παιδείας.

Στην αντίθετη περίπτωση (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο ) ο μαθητής αυτός θα πρέπει να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας εκείνο από τα τέσσερα επιλεγόμενα, το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας αντικαθιστούν τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου επιστημονικού πεδίου (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ιστορία Γενικής Παιδείας).

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ποσοστό του 10% χωρίς νέα εξέταση ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκπαίδευση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.