Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αλαλούμ στην πολιτική σκηνή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη-Μήνυση καταθέτει ο Σαμαράς!

Αλαλούμ στην πολιτική σκηνή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη-Μήνυση καταθέτει ο Σαμαράς!

Ελλάδα | 19/12/2014 - 19:56
Αλαλούμ στην πολιτική σκηνή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη-Μήνυση καταθέτει ο Σαμαράς!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί η καταγγελία του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Πάυλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο οποίος έχει περάσει στην αντεπίθεση ενώ την ίδια ώρα η υπόθεση έχει φτάσει στον Εισαγγελέα. Μήνυση καταθέτει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το θέμα!

 Σχετικά με όσα είπε απόψε ο κ. Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους.

Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Η μήνυση, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα στρέφεται εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη και όποιου άλλου συκοφαντεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αντίδραση του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το iefimerida.gr,  ήρθε μετά από τα όσα υποστήριξε ο κ. Χαϊκάλης στο Mega. Οταν ρωτήθηκε για λογαριασμό ποίου ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 2-3 εκατ.ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χαϊκάλης ισχυρίστηκε: «Για ποιον ενεργούσε ξέρω, μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό».

Το χρονικό της υπόθεσης

Βόμβα Λαζόπουλου: Έχω δει προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη

Βόμβα... έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος. Όπως είπε είναι ο ίδιος μάρτυρας χρηματισμού βουλευτή. Μίλησε για εν ενεργεία βουλευτή και τόνισε ότι ήδη τα στοιχεία έχουν δοθεί στον εισαγγελέα. (διαβάστε ΕΔΩ)

Έτσι πήγαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη-Ποιες οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο

Άγνωστες πτυχές στη "βόμβα" που έχει σκάσει από το πρωί δια στόματος του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, "φωτίζει" το CretePlus.gr αποκαλύπτοντας πως πήγε να στηθεί η παγίδα και η απόπειρα για το χρηματισμό του.(διαβάστε ΕΔΩ)

Δούρειος Ίππος ο μεσάζων; Αυτός προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαικάλη!

Ένα πρόσωπο που συνόδευε σε πολλές συναντήσεις τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Βουλευτή Παύλο Χαικάλη για να ψηφίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.(διαβάστε ΕΔΩ)

Σφοδρή επίθεση Αποστολόπουλου σε Καμμένο και Χαϊκάλη!


"Ενας πολιτικός αρχηγός σόουμαν και ένας έμπειρος κωμικός με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες" υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο Γιώργος Αποστολόπουλος. (διαβάστε ΕΔΩ)


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου των κυρίων Καμμένου και Χαικάλη

«Καλή σας ημέρα. Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Η συνέντευξη τύπου θα αρχίσει καταρχήν με μία δήλωση από την πλευρά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, του κ. Ντογιάκου, ο οποίος επικοινώνησε με τη νομική μας σύμβουλο, την κ. Τζούλη, πριν από λίγο και της διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της Εισαγγελίας και όλα αυτά που μεταδίδονται δεν είναι αληθή. Το λέω αυτό διότι από το πρωί υπάρχουν διαρροές και εμείς θα θέλαμε να μείνουμε στις επίσημες ανακοινώσεις.

Όσον αφορά το θέμα, το οποίο βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη με καλεσμένο τον κ. Λαζόπουλο και αφορά την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του κ. Παύλου Χαϊκάλη ήρθε πλέον η ώρα να μιλήσουμε και εμείς.

Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και περίπου 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση αυτή από τη δημοσιότητα, διότι πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι αρμόδιοι για να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας και η Ποινική Δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση μέχρι τώρα, ακριβώς διότι θέλαμε να διευκολύνουμε το έργο της Δικαιοσύνης. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Όμως πρέπει να δοθούν ορισμένες διευκρινήσεις για να γίνει σαφές το τι συνέβη.

Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε στη Βουλή, παρουσία και της νομικής συμβούλου, ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από την πλευρά ενός προσώπου του οποίου θα αναφέρω την ιδιότητα και πώς το γνωρίζω και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος, παρότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, να υπηρετήσει την αλήθεια και τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για να αποκαλυφθεί ποιοι στήνουν τα χαλκεία και ποιοι προσβάλουν τη Δημοκρατία και την ιδιότητα του βουλευτή, εξαγοράζοντας βουλευτές και τη συνείδησή τους.

Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την περίφημη υπόθεση του «κουμπαρά». Τον ρώτησα κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό που θα είναι προϊόν μαγνητοφωνήσεως, ηχογραφήσεως ή κινηματογραφήσεως μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναφέρεται για την υπόθεση δημόσιου λειτουργού ότι από τη στιγμή που αποδεικνύει εγκληματική πράξη το αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Έτσι, αποφασίσαμε με τον κ. Χαϊκάλη και με συνδρομή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαμε τη συνάντηση που ορίστηκε στο ξενοδοχείο «Plaza», όπου ο συγκεκριμένος μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτή τη συζήτηση, σε αυτό το video, που αποκαλύπτουν και άλλες υποθέσεις χρηματισμού και απόπειρας χρηματισμού. Μιλάει μέσα για αρκετά πρόσωπα, για συμφέροντα και του διασφαλίζει πέραν του οικονομικού οφέλους και το πολιτικό του μέλλον, γιατί ο κ. Χαϊκάλης του έθετε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Την ίδια μέρα που αυτό το υλικό ήρθε στα χέρια μας, από μία κάμερα - ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης, αλλά και από ηχογράφηση η οποία έγινε με συγκεκριμένο μηχάνημα, ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει τη διερεύνηση της υποθέσεως, ότι υπάρχει σοβαρό υλικό και έγινε συνάντηση. Το υλικό αυτό θέλουμε να το εγχειρήσουμε στην Εισαγγελία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον κ. Ντογιάκο και ανήμερα του Αγίου Νικολάου, το βράδυ όπου γίνονταν οι φασαρίες στην Αθήνα, άνοιξε την Εισαγγελία και μεταβήκαμε στην Εισαγγελία ο κ. Χαϊκάλης, η κ. Τζούλη και εγώ. Παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών του κ. Ντογιάκου και του εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εγχειρήσαμε μία δισκέτα με το υλικό το οποίο είχε την καταγραφή της συναντήσεως που αποδείκνυε το έγκλημα και το πρωτότυπο ρολόι - κάμερα που έφερε μέσα τη δισκέτα καταγραφής του υλικού.

Η Εισαγγελία, προς τιμήν του ο κ. Ντογιάκος, απεδέχθη να πάρει αυτό το υλικό και να μπει στη δικογραφία προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Μάλιστα προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις προκειμένου να βρούμε και άλλες περιπτώσεις τις οποίες ανέφερε ο εν λόγω μεσάζων. Κλείστηκε δεύτερη συνάντηση. Να σας πω ότι στην πρώτη συνάντηση τα πρόσωπα τα οποία είχαν στείλει για τη φυσική παρακολούθηση βρήκαν ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος πέραν ημών μηχανισμό καταγραφής συνομιλίας και παράλληλα μηχάνημα jammer το οποίο απέκλειε την τηλεφωνική επικοινωνία και τη μετάδοση του ήχου μέσω SIM κάρτας, που αυτό σήμαινε ότι κάποιοι άλλοι κατέγραφαν, πιθανώς ο ίδιος ο μεσάζων, τη συζήτηση αυτή για να μπορέσουν να εκβιάσουν τον κ. Χαϊκάλη.

Στη δεύτερη συνάντηση ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα ότι θα γίνει δεύτερη συνάντηση. Τοποθετήθηκε πάλι υλικό το οποίο κατέγραψε το σύνολο της συνομιλίας η οποία ήταν σύντομη, γύρω στα 15 λεπτά όπου εκεί κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί καταρχήν το ποσό των 600-700 χιλιάδων ευρώ όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη συνομιλία, να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη που έχει σε συγκεκριμένη τράπεζα και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά - σιγά σε χρυσό για να μην μπορέσουν να τους εντοπίσουν. Δηλαδή να υπάρχουν κάποια «μαύρα» χρήματα και κάποια «άσπρα» χρήματα, είτε με την υπογραφή συμβολαίων διαφημιστικών εταιρειών, είτε με την εξαγορά σπιτιού κ.ο.κ.

Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο, όπου ο συγκεκριμένος μεσάζων αναφέρει ότι «εγώ τα λεφτά μπορώ να στα φέρω άμεσα, θα τα μετρήσουμε όμως για να δούμε μήπως είναι χτυπημένα», αναφέρει ότι έχουν δοθεί και αλλού χρήματα «όλο το προηγούμενο βράδυ μέτραγα» έλεγε «δίνοντας σε αρκετούς» και μάλιστα λέει ότι «θέλω να δώσω τα χρήματα αυτά να μην είναι χτυπημένα» και σε ερώτηση του κ. Χαϊκάλη - φαίνεται στη συνομιλία - διευκρινίζει ότι μπορεί κάποια από τα χρήματα αυτά να είναι από εγκληματικές ενέργειες, ίσως και από την απαγωγή Παναγόπουλου.

Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, πάλι παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, του κ. Ντογιάκου. Κατέθεσε ο κ. Χαϊκάλης, έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας σε αντίγραφο.

Από αυτές τις δύο συνομιλίες αντίγραφο κρατήσαμε ο κ. Χαϊκάλης και εγώ, για λόγους ασφαλείας. Έχω καταθέσει δύο αντίγραφα σε συμβολαιογράφους στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας και ο κ. Χαϊκάλης για λόγους ασφαλείας συναντήθηκε με τον φίλο του τον κ. Λαζόπουλο για οτιδήποτε συμβεί και του έδωσε ένα αντίγραφο από αυτή τη δεύτερη συνομιλία.

Στη δεύτερη συνομιλία του ειπώθηκε ότι θα γίνει ραντεβού για να του φέρει τα πρώτα λεφτά. Συμφωνήσαμε με τον εισαγγελέα Ντογιάκο και τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο να δημιουργηθεί ειδική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να συλληφθεί επ' αυτοφώρω ο μεσάζων φέρνοντας τα χρήματα. Είπαμε από κοινού ότι εμπιστευόμαστε - και εμείς βεβαίως - τον ταξίαρχο της Ελληνικής αστυνομίας στην Ασφάλεια, τον κ. Παναγιώτη Στάθη. Ο κ. Στάθης ήρθε, συγκρότησε ειδική ομάδα που πήγε στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη και οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ' αυτοφώρω με τα χρήματα προκειμένου να τεκμηριωθεί το αδίκημα της δωροδοκίας, πέραν της απόπειρας δωροδοκίας. Δύο λεπτά πριν από τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του λέει «δεν έρχομαι, Καλά Χριστούγεννα και φεύγω». Είτε ειδοποιήθηκε, είτε κατάλαβε ότι είχε παγιδευτεί.

Όσον αφορά τον μεσάζοντα, τον γνώρισα στο γραφείο του πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά, όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο μεσάζων ήταν στέλεχος, όπως ο ίδιος δήλωνε, της τράπεζας Deutsche Bank. Είχε πολύ καλές γνώσεις στα οικονομικά και μάλιστα αυτοδιαφημιζόταν ότι υπήρξε και σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σταμάτης, ο σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μου τον υπέδειξε, προκειμένου να καταθέσει στην έρευνα που γινόταν τότε, όταν ήμουν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για τα CDS.

Ο συγκεκριμένος μεσάζων κατέθεσε για την υπόθεση των CDS με την ιδιότητα που είχε ως τραπεζικός και γνώστης των προϊόντων αυτών, των CDS κ.ο.κ. Όταν έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία, διότι είδα πλέον ότι βασικά η υπόθεση αυτή έπρεπε να θαφτεί για να καλυφθεί ο κ. Παπανδρέου, ο συγκεκριμένος μου είπε ότι «εγώ θα ακολουθήσω εσένα, έχω καταθέσει και στη Δικαιοσύνη για τα CDS». Μάλιστα έγραφε και στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» πολύ ισχυρά αντιμνημονιακά άρθρα. Υπήρξε ένας άνθρωπος που μας συμβούλευε σε θέματα οικονομίας. Με ακολούθησε δε και στις συναντήσεις οι οποίες γίνονταν, ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο είχα εμπιστοσύνη.

Μετά την άνοιξη του 2013, μου ανακοίνωσε ότι θα πάρει δουλειά σε μία ελληνική τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά θα σταματήσει να κάνει αντιμνημονιακό αγώνα και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε πλέον. Του ευχήθηκα καλή τύχη, αποχώρησε και όπως μαθαίνω απελύθη από την Τράπεζα Πειραιώς φέτος τον Ιούλιο, άρα δεν είναι σήμερα στέλεχος αυτής της τράπεζας. Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω με κανέναν τρόπο να μείνουν σκιές ότι από πίσω κρύβονται τραπεζίτες ή κάποιοι άλλοι, το ποιος κρύβεται θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Τα υλικό αυτό, το πρωτογενές υλικό και τα συστήματα καταγραφής είναι στην Εισαγγελία. Βρίσκονται στο φωριαμό του κ. Ντογιάκου. Ξέχασα να σας πω ότι μετά τη δεύτερη απόπειρα που έφυγε ο μεσάζων από το σπίτι του κ. Χαϊκάλη και τελικά δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω, έφυγε ή τέλος πάντων ακύρωσε το ραντεβού, ο κ. Χαϊκάλης μετέβη με τον προανακριτικό υπάλληλο της αστυνομίας στη Γ.Α.Δ.Α. όπου έδωσε κατάθεση και το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Μάλιστα έψαχναν να βρουν το πατρώνυμο και τη διεύθυνση και αναγκαστήκαμε το βράδυ να ανοίξουμε το γραφείο, να δούμε την ένορκη κατάθεση που είχε δώσει για την υπόθεση των CDS, όπου εκεί ανέφερε το πατρώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας.

Εν συνεχεία ενημερώθηκα από τον κ. Χαϊκάλη, αλλά και από τον ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Στάθη ότι μετά την κατάθεση αυτή έφυγε η δικογραφία τη νύχτα, εστάλη στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο για να διατάξει τα περαιτέρω. Άρα δικαιολογία ότι δεν έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της το όνομα δεν υπάρχει. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέψευσε τις οποιεσδήποτε ανακοινώσεις.

Το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια μας και είδα πριν από λίγο την ανακοίνωση της εκπροσώπου της κυβέρνησης που λέει «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Λοιπόν, επειδή υπάρχουν δύο νομικές απόψεις, η μία νομική άποψη είναι ότι εάν δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό αυτό, αποτελεί αδίκημα, κακούργημα, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ή για αποκάλυψη. Υπάρχει η άλλη νομική άποψη που λέει ότι είναι διαρκές το έγκλημα μέχρι την 29η Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα «κρυπτόν υπό τον ήλιον» δύο από τα αντίγραφα της δεύτερης συναντήσεως τα οποία είναι με καθαρισμένο ήχο και με εικόνα, διότι υπήρχε και βίντεο από την πρώτη που έχει μπει, θα τα στείλω αυτή τη στιγμή το ένα στον υπουργό της Δικαιοσύνης ο οποίος εάν είναι σε αρμονία με την κυβερνητική εκπρόσωπο ζητώ να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα με άδεια δική μου και του κ. Χαϊκάλη. Το δεύτερο αντίγραφο θα το στείλω στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Μεϊμαράκη, ζητώντας να ενημερωθούν άμεσα οι αρχηγοί των κομμάτων, αν εκείνος το κρίνει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Δηλώνω πάντως ότι μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εάν τελικά η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν πραγματοποιήσει την «απειλή» της κ. Βούλτεψη και ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκρύψει το υλικό, όπως επίσης και αν ο πρόεδρος της Βουλής δεν το κοινοποιήσει στους αρχηγούς των κομμάτων, θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω με οποιαδήποτε δική μου ποινική ευθύνη.

Ζητώ αυτή τη στιγμή εάν δοθεί άδεια από τον εισαγγελέα ή από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προβάλλουμε εδώ, ενώπιον σας, μέρος του υλικού. Εάν δοθεί αυτή η άδεια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα το δείτε αμέσως και θα μοιραστεί σε εσάς, αλλιώς θα γίνει όπως σας είπα.

Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιέσεων σε βουλευτές τις οποίες δεν μπορέσαμε να τις αποδείξουμε δικονομικά. Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή. Επίσης, θέλω να σας πω ότι εμείς θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία, διότι κατά τη διάρκεια που γίνονταν αυτοί οι διάλογοι είναι καταπληκτικό το πως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν την πληροφόρηση ότι ο κ. Χαϊκάλης φεύγει και σίγουρα δεν θα ψηφίσει. Το δημοσίευαν. Αυτό πιθανώς να οδηγήσει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα».

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Θα ήθελα να σας πω καταρχάς ότι προσέρχομαι σε αυτή τη συνέντευξη τύπου, όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όχι μόνο εγώ, όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών, ούτε με διάθεση καταγγελίας. Εμείς καταγράψαμε απλώς τα γεγονότα όπως συνέβησαν και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκείνο που τουλάχιστον ήθελα να κάνω να αποδείξω ότι ένας κόσμος που με εμπιστεύθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και μου έδωσε την ευκαιρία σήμερα να είμαι Βουλευτής ότι τιμώ αυτή την εμπιστοσύνη και πάνω σε αυτή την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης θέλω να βαδίσω. Θέλω να πω ότι είμαι υπερήφανος, επειδή ακούγονται πολλά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Όταν κάποτε ο Πάνος Καμμένος έλεγε «παιδιά δεν πειράζει, όποιος αντέξει» δεν το καταλάβαινα, τώρα το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά.

Θέλω να πω ότι, επειδή ακούγονται πολλά, μας βρίζουν, μας έχουν πει χιλιάδες πράγματα, η έννοια δεξιού, αριστερού, κεντρώου κλπ. δεν μας αγγίζει. Είμαστε πατριώτες, είμαστε Έλληνες και εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή πορεία της Δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Βασισμένοι και υπερασπιζόμενοι στις ιστορικές μνήμες οι οποίες διέπουν αυτό τον λαό και στην ιστορική διαδρομή αυτής της χώρας. Έκανα απλώς το καθήκον μου. Προσεγγίστηκα από ένα άτομο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να διακωμωδηθεί, γιατί είναι ένα πρόσωπο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική, όπως σας είπε και ο πρόεδρός μας.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα, ότι ήταν αστείο, ότι μου έκαναν χιούμορ. Όταν είδα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω, παρά ενημέρωσα αμέσως τον Πρόεδρο και ακολουθήθηκε η διαδικασία την οποία σας εξήγησε. Από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία γνώριζε, γιατί αυτό το προϊόν δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιηθεί, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εις βάρος μου, αν υπήρχε καταγραφή από κάποιους άλλους, και ταυτόχρονα την ώρα που εγώ ήμουν στον Εισαγγελέα κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν μπορώ να σας πω πολύ περισσότερα από όσα σας εξήγησε και ο Πρόεδρος, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Αυτά που ακούγονται είναι πέρα από τη φαντασία. Δεν θα εξηγηθούν από μένα ούτε από τον Πρόεδρο, θα πρέπει να αναλάβει η Δικαιοσύνη και να καλέσει το άτομο να εξηγήσει για ποιο λογαριασμό ενεργούσε και σε τι αποσκοπούσε όλη αυτή η ιστορία και για συμφέροντα ποίου.

Θέλω να πω, επειδή διαδόθηκαν πολλά, ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκε το όνομα στην Ασφάλεια και από εκεί και πέρα εμείς περιμέναμε τις διαδικασίες οι οποίες και ακολούθησαν. Μου κάνει εντύπωση γιατί σήμερα τα μέσα ενημέρωσης ουσιαστικά έβγαλαν απόφαση της Εισαγγελίας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος του αδικήματος της απειλής δωροδοκίας. Διαψεύστηκε παταγωδώς αυτό από το τηλεφώνημα που έκανε ο κ. Ντογιάκος στη νομική μας σύμβουλο και δικηγόρο, την κ. Τζούλη. Άρα, λοιπόν, δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν έγκριτοι δημοσιογράφοι στα κανάλια και πολύ εύκολα μπορεί να αποδειχτεί, αν πάρουν όλοι αυτοί και ζητήσουν την επιβεβαίωση από τον κ. Ντογιάκο.

Για εμάς εκείνο που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε υλικό, γιατί οι οδηγίες ότι δεν μπορεί να δοθεί υλικό, γιατί μπορούμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι σε κάτι γιατί υπάρχει μία ομολογία την οποία νομικοί μπορούν να την αναλύσουν. Επικροτώ και βέβαια δίνω τη συγκατάθεσή μου το υλικό αυτό να δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στον υπουργό Δικαιοσύνης και εύχομαι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί στη δημοσιότητα για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της αλήθειας και πραγματικά τι κρύβεται και κατά πόσον αυτό το πράγμα είναι μια κωμωδία και ένα θέατρο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζουν το θέατρο; Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι θέατρο; Και βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να μειώσουν και τη αξία του θεάτρου μέσου του προσώπου μου. Το λέω αυτό με μία πίκρα, γιατί νομίζοντας ότι δεν είμαι απλώς βουλευτής αλλά είμαι ένας θεατρίνος που αυτή τη στιγμή κάνει παιχνίδια. Ίσως όμως να τους αποδείξω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου ίσως έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο μου μέσα από αυτή τη συνέντευξη.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, κ. Χαϊκάλη, θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. Είπατε ότι τηλεφώνησε ο κ. Ντογιάκος και διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη δήλωση την έχει υπαγορεύσει στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος. Πότε ο κ. Χαϊκάλης ή εσείς κύριε Πρόεδρε δώσατε το όνομα του μεσάζοντα, αν αυτό έγινε μετά τις συναντήσεις όταν πήγε στην Ασφάλεια ή αν το δώσατε από την αρχή στην Εισαγγελία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μίλησα και εγώ με τον Νίκο Χατζηνικολάου, γιατί άκουσα ότι διάβασε μια ανακοίνωση της Εισαγγελίας. Τώρα να λύσουμε εμείς τα μεταξύ θέματα της Εισαγγελίας δεν μπορούμε να το κάνουμε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβεβαιώνει τη νομική σύμβουλο και μάλιστα λέει «κάντε το χρήση στη συνέντευξη τύπου» ότι είναι ψευδές ότι βγάζει ανακοινώσεις η Εισαγγελία. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση. Πήραν μόνο τον κ. Παναγιωτόπουλο και τους είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι «κοιτάξτε να δείτε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προς δημοσιοποίηση». Από εκεί και πέρα αυτά είναι θέματα της Εισαγγελίας. Εγώ εμπιστεύομαι τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών όπως εμπιστεύομαι τον κ. Παναγιωτόπουλο που εξάλλου, όπως είδατε, διεξάγοντας αυτή την έρευνα δεν διέρρευσε τίποτα αυτές τις ημέρες. Πιστεύω ότι έχει κάνει καλά τη δουλειά του.

Τώρα όσον αφορά το όνομα, τα στοιχεία φωτογραφίες, βίντεο και ήχος υπήρχαν στη διάθεση της Εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις, παρά μόνο το βράδυ που έληξε η επιχείρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν περισσότερο το απόρρητο. Αντιλαμβάνεστε ότι την κατάθεση την παίρνει ένας δακτυλογράφος, για να μπορέσουμε επ' αυτοφώρω να δέσουν το αδίκημα όχι της απόπειρας δωροδοκίας, αλλά της δωροδοκίας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δηλαδή στις δύο συναντήσεις δεν υπάρχει το όνομα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις επίσημες καταθέσεις, γραπτώς, δεν υπάρχει το όνομα παρά μόνο υπάρχει στο ηχητικό, στο βίντεο και στις φωτογραφίες. Το κάναμε για να μην υπάρχει διαρροή του ονόματος, ώστε να προχωρήσει η δεύτερη φάση, της σύλληψης επ' αυτοφώρω. Όταν όμως δεν έγινε επιτυχής η επιχείρηση της σύλληψης επ' αυτοφώρω για δωροδοκία, ο κ. Χαϊκάλης με προτροπή του εισαγγελέα το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο, προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες πιθανώς κατ' οίκον εάν διέτασσε κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε εάν το έχει διατάξει ή όχι.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στις συνομιλίες που υπάρχουν στο βίντεο ο συγκεκριμένος έχει μιλήσει για κάποιον που εκπροσωπεί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αναφέρει διάφορα ονόματα. Αυτό που «εξασφαλίζει» από την πολιτική πλευρά είναι το μέλλον του κ. Χαϊκάλη και του λέει μάλιστα «θα σου κλείσω ραντεβού με τον πρωθυπουργό». Κάποια άλλη στιγμή του λέει «δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;». Κατά τύχη την ώρα που τα λέει αυτά, τις ίδιες μέρες ο πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνα βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, κ. Χαϊκάλη μπορείτε να μας πείτε αναφέρεται αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, πολιτικό κόμμα και δευτερευόντως είπατε ότι τις ημέρες που γίνονταν τα ραντεβού με τον κ. Χαϊκάλη συγκεκριμένοι συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι μετέδιδαν πληροφορίες ότι ο κ. Χαϊκάλης θα ψηφίσει θετικά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά βεβαιότητας.

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Κάποιοι μετά βεβαιότητας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Λίγο πιο αναλυτικά αν γίνεται.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει, το καταλαβαίνουν οι ίδιοι. Αλλά όσον αφορά το θέμα που μας είπε η πρώτη ερώτηση για το ποιον πολιτικό χώρο. Ο κ. Χαϊκάλης μάλιστα προσπαθώντας να του εκμαιεύσει κάποια πράγματα του λέει κάποια στιγμή «δεν μου λες, δεν μπορώ να πάω κατευθείαν στη Νέα Δημοκρατία θα ξεφτιλιστούμε δεν μπορώ να πάω σε ένα άλλο κόμμα;» και του αναφέρει ο άλλος ότι «δημιουργούμε και ένα άλλο κόμμα αυτή τη στιγμή που θα είναι για σένα η διέξοδος, είναι δική μας δουλειά, δικό μας το κόμμα αυτό, το φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή για να μπορέσεις εκεί να δικαιολογήσεις την ψήφο σου», θα σου φτιάξουμε εκεί όλο το back round εκείνο που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Χωρίς να πει το όνομα του κόμματος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανακοινώθηκε την επόμενη ημέρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Χαϊκάλη από τις συνομιλίες προκύπτει ότι είχατε μια οικειότητα για το συγκεκριμένο άτομο, ήσασταν φίλοι; Πώς σας πλησίασε; Γιατί ήξερε και τα περιουσιακά σας στοιχεία , δηλαδή ότι είχατε πάρει ένα δάνειο, άρα το είχατε προχωρήσει πολύ; Ήταν φίλος σας; Πώς σας πλησίασε;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Με ήξερε από πέρυσι, γιατί προσπαθούσε υποτίθεται να μεσολαβήσει και να μου κανόνιζε το δάνειο ως διακανονισμό των δόσεων και ότι είχε γνωριμίες και τον ήξερα ότι ήταν σύμβουλος σε μια τράπεζα στην οποία κατά τύχη είχα εγώ το δάνειό μου. Και τον ρώτησα αν μπορεί να γίνει κάποιος διακανονισμός με την έννοια αν μπορώ να έχω μια ελαφρύτερη δόση, την οποία την πέτυχα μόνος μου τελικά.

Το μειωμένο της δόσης δηλαδή, το πέτυχα μόνος μου, διότι δεν είχε καμία σχέση. Εκεί κατάλαβα, μου είχε μπει η υποψία ότι αυτός έλεγε διάφορα λόγια ή ότι προσπαθούσε ή δεν ήξερε ή δεν ήθελε, προσπαθούσε να εκμαιεύσει την περιουσιακή μου κατάσταση. Είχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε σιγά - σιγά να αποδομείται λόγω των ενεργειών του και των ασαφειών των οποίων δημιουργούσε κάθε φορά που συναντιόμαστε γενικότερα στα πράγματα.  Όταν κάποια στιγμή έφτασε σε αυτό το σημείο και νόμιζα αυτό που σας είπα στην αρχή, ότι έκανε πλάκα, ότι το κάνει για αστείο, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε να σοβαρεύει πολύ και εκεί δεν αντέδρασα καθόλου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει και η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη, εμείς το ζητάμε από τον κ. εισαγγελέα, να ανοίξουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κυρίου και να δούμε, μιλούσε με το Μαξίμου; Μιλούσε με κάποιους συμβούλους; Μιλούσε με τον κ. Σταμάτη; Αν ανοίξουν τις συνομιλίες θα το δουν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σωστά άκουσα ότι είπατε κάπου πως δήλωσε ότι είναι στέλεχος της Deutsche Bank;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, το διαφήμιζε από την αρχή που γνωριστήκαμε στα γραφείο του κ. Σαμαρά. Νομίζω ότι το έχει καταθέσει αν θυμάμαι καλά και στη Δικαιοσύνη, όταν κατέθεσε για την υπόθεση των CDS, πάντως έλεγε ότι ήταν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είναι το ίδιο πρόσωπο με το οποίο είχατε επαφή έχοντας φύγει από τη ΝΔ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ εκεί τον γνώρισα, συνεχίσαμε μαζί, κατέθεσε σας λέω όταν ήμουν στη ΝΔ για τα CDS. Εν συνεχεία ακολούθησε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μέχρι τη στιγμή που είπε ότι «εγώ δεν μπορώ άλλο γυρίζω πίσω στη ΝΔ» και προσελήφθη σε ελληνική τράπεζα ως σύμβουλος. Από την οποία σας λέω πάλι μαθαίνω ότι έχει φύγει από τον Ιούλιο.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε και κ. Χαϊκάλη, είπατε κάποια στιγμή αν άκουσα καλά, ότι σας είπε αυτός ο άνθρωπος και για άλλους συναδέλφους σας στη Βουλή. Ήθελα να ρωτήσω τους χώρους, δηλαδή σας είπε για συναδέλφους από το κόμμα σας ή ευρύτερα; Από άλλα κόμματα ανεξάρτητους ή όχι.

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αυτό ήταν το ενδιαφέρον για μένα, για να μπω στη συζήτηση και κάποιος μπορεί να πει και γιατί δεν είπες «όχι» στην αρχή και ότι τελειώνει η ιστορία, είναι εύλογο το ερώτημα. Απλώς άφησε υπόνοιες ότι υπάρχουν και πέρα από το εθνικό συμφέρον, υπάρχει και ένα κομματικό συμφέρον και ένα συναδελφικό συμφέρον το οποίο έπρεπε να το καλύψω. Έπρεπε να δω τι υπονοεί, ποιους έχει να πει κλπ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σας είπε για έναν, όχι για άλλους;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Είπε για άλλους, έναν ανέφερε, για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο άφησε εμφανείς υπόνοιες, το «φωτογράφισε» τόσο καλά δηλαδή που απλώς έμεινα άναυδος, μου λέει «δεν μπορώ να σου πω», του λέω «καταλαβαίνω», αλλά άφησε υπόνοιες για τον ποιον κατονόμαζε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν δει το φως της δημοσιότητας η συνομιλία λέει: «εχθές το βράδυ έπαιρνα πολλά πακέτα, γιατί έχουμε πολλές υποθέσεις να διεκπεραιώσουμε». Αφήνει δηλαδή μεγάλο ερώτημα για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να βρει.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μετά τη δεύτερη σας συνάντηση υπήρξε κάποια άλλη επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο είτε τηλεφωνική, είτε φυσική;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Μετά την τελευταία συνάντηση τον περίμενα το βράδυ, είχαμε μηνύματα και τηλεφωνικές επαφές ώστε να ορίσουμε το ραντεβού για την Παρασκευή 12 του μηνός στις έξι το απόγευμα στο σπίτι μου για να γίνει η λήψη των χρημάτων και τον παίρνω τηλέφωνο γιατί έχει αργήσει, δεν είχε έρθει στις έξι, έξι και επτά λεπτά νομίζω του είχα κάνει μία, έξι και πέντε του στέλνω μήνυμα «που είσαι, χάθηκες», έξι και επτά του κάνω κλήση γιατί δεν μου απάντησε, δεν μου απαντάει και έξι και δώδεκα, αυτά τα θυμάμαι γιατί τα κατέθεσα στην εισαγγελία και στη ΓΑΔΑ με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «δεν μπορώ να έρθω συνέβη ένα πρόβλημα θα τα πούμε μετά την  Πρωτοχρονιά, γεια» και μου κλείνει το τηλέφωνο. Μετά από τότε δεν ξαναμιλήσαμε καθόλου, δεν είχαμε καμία επαφή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όπως μας υπέδειξε η αστυνομία έτσι ;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Εμείς τον περιμέναμε ήταν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι  ή μου έλεγε να έρθω μια άλλη μέρα είτε έλεγε να πάρουμε παράταση, είτε πίεζε ή οτιδήποτε, εκείνη την ημέρα οι αστυνομικοί μου είχαν πει ότι θα προβούμε στη σύλληψη αυτού του ατόμου, γιατί υπάρχει η διαδικασία του αυτοφώρου για την πράξη για την οποία συντελείται εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ήρθε. Αμέσως μετά μεταβήκαμε όλοι στη ΓΑΔΑ, έδωσα την κατάθεση και από εκεί και πέρα περίμενα, μάλιστα ζήτησα από την ΓΑΔΑ εάν θα υπάρξει διαδικασία αυτοφώρου για το συγκεκριμένο άτομο και μου είπαν ότι εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πάρουμε άδεια από την Εισαγγελία. Από εκεί και πέρα σταμάτησε το πράγμα δεν έγινε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα το πρωί.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το όνομα του ανθρώπου, τίποτε άλλο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το όνομα αν θέλει να το δώσει αυτή τη στιγμή η Εισαγγελία μπορεί να το δώσει, αντιλαμβάνεστε ότι θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα αν το δίναμε όπως μας ενημερώνουν οι νομικοί μας σύμβουλοι. Για εμάς μακάρι να δίναμε και το όνομα να παίζαμε και την ταινία. Μιάμιση ώρα ταινία, σας την βάζαμε να τη βλέπατε διότι έτσι θα φανεί ξεκάθαρα το τι γίνεται. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από την Εισαγγελία και να μην βρεθούμε κατηγορούμενοι από κατήγοροι, γιατί το περιμένουν κάποιοι ίσως.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε είπατε νωρίτερα ότι στην κατάθεσή σας στον εισαγγελέα για τον «κουμπαρά» τον ρωτήσατε αν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το υλικό «υποκλοπής» να τω πω για να συνεννοούμαστε. Η κατάθεση τότε είναι πολύ πριν 15 ημέρες συμβεί ότι συνέβη, είχατε από τότε κάτι στο μυαλό σας; Τι σας έκανε να ρωτήσετε τον εισαγγελέα για το αν μπορείτε να καταθέσετε υλικό καταγραφής τέτοιων γεγονότων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας θυμίσω ότι στην κ. Ξουλίδου βάλαμε κάμερες μέσα στο γραφείο της περιμένοντας να έρθει ο κύριος που της έκανε την προσφορά. Ρώτησα τον εισαγγελέα αν αυτό το υλικό της καταγραφής είναι νόμιμο υλικό και ισχύει η απόφαση η αρεοπαγιτική, η οποία υπάρχει για την υπόθεση του προέδρου του νοσοκομείου πρόσφατα ή αν ο βουλευτής δεν εμπίπτει σε αυτές τις διατάξεις. Μου απάντησε ο εισαγγελέας ότι από τη στιγμή που υπάρχει, είναι στην κατάθεσή μου αυτό, είναι προγενέστερο. Τώρα επειδή το θίξατε το θέμα θα σας πω ότι είναι χαρακτηριστικό ότι στον διάλογο που είναι καταγεγραμμένος ο μεσάζων χρησιμοποιεί μια ίδια φράση που ειπώθηκε και στην κ. Ξουλίδου «μια φορά έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις τη ζωή σου» και άλλα ενδιαφέροντα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε έχει κυκλοφορήσει ότι την Κυριακή θα δημοσιοποιηθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα μια ιστορία με off shore και άλλες καταγγελίες εις βάρος σας, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Θέλω όμως να σας πω ότι κάποιοι μπορεί να συσχετίσουν τη χρονική συγκυρία της σημερινής συνέντευξης με αυτήν την αποκάλυψη για να πείτε ότι σας χτυπούν ή οτιδήποτε. Θέλω ένα σχόλιό σας για αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τους παρακαλώ εδώ και δύο εβδομάδες που διαδίδουν διάφορα τέτοια, να βγάλουν ότι έχουν για μένα και τους καλώ εδώ και δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η υπόθεση Χαϊκάλη. Αν αντέχουν, ας βγάλουν, όπως κάποιοι άλλοι γονάτισαν και ζητούσαν συγγνώμη έξω από τα δικαστήρια συνάδελφοι εκδότες δικοί τους για τις εκλογές του 2012, το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Προχθές μάλιστα, η κ. Παναγιωταρέα, η δημοσιογράφος, γνωστή από τις συμβάσεις της με το δημόσιο και εξειδικευμένη πλέον σε τάφους, κενοτάφια, τύμβους κ.λ.π. το διέδιδε στη Βουλή. Αν τα έχει η κ. Παναγιωταρέα, όποιος τα έχει, ας τα βγάλει τώρα. Εγώ δεν απειλούμαι από κανέναν. Προχωράμε στη δουλειά μας και δεν έχω ούτε off - shore, ούτε άλλες υποθέσεις ανοιχτές. Αν έχουν στοιχεία, ας τα βγάλουν. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή ακούω και κάποιες ύβρεις, να ξέρουν ότι εγώ δεν θα κάνω πίσω, ότι χαρίστηκε, χαρίστηκε μέχρι τώρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Φαίνεται το πρόσωπο του μεσάζοντα στο video; Και κάτι ακόμα κ. Χαϊκάλη εάν ο βουλευτής αυτός που λέγεται ότι έγινε προσπάθεια να χρηματιστεί βρίσκεται ακόμα στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή εάν έχει αποχωρήσει.

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι, είναι ακόμα στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και ψηφίζει «όχι».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω ότι σε αυτό το CD υπάρχει δεύτερη συνομιλία, αλλά το video είναι από μακριά της πρώτης συνάντησης που φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Γιατί κατά τη γνώμη σας κ. Χαϊκάλη δεν ήρθε ο μεσάζων στο τρίτο ραντεβού;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν το γνωρίζω αυτό. Ίσως είχε καταλάβει ή ίσως έκανε ένα έλεγχο από πριν και είδε κάποια κίνηση κη οποία τον έβαλε σε υποψίες; Ίσως ενημερώθηκε από κάποιον; Δεν το ξέρω πάντως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φαίνεται από τις συνομιλίες οι οποίες έχουν κατατεθεί - ο κ. Χαϊκάλης έχει ζητήσει και την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου - από τα μηνύματα που αντάλλασαν, ότι μέχρι και την τελευταία ώρα δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Αλλά ίσως εάν του «ανοίξουν» το τηλέφωνο θα δουν εάν είχε και άλλες εισερχόμενες κλήσεις.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Χαϊκάλη, το πρόσωπο το γνωρίσατε τώρα από τον κ. Καμμένο μετά από αυτές τις συνομιλίες ή τον γνωρίζετε από μόνος σας και επίσης γιατί απευθυνθήκατε στον κ. Λαζόπουλο;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει την τεχνική υποδομή στο studio, εννοώ τους τεχνικούς τους οποίους φτιάχνουν αυτά τα προγράμματα, να καθαρίσουν τους ήχους κλπ και για αυτό το έδωσα. Είναι ένα άτομο εμπιστοσύνης, είναι φίλος μου, γνωριζόμαστε κάποια χρόνια, λέω εάν μου συμβεί κάτι το οτιδήποτε θέλω αυτό να το έχει ένα δικό μου πρόσωπο και βέβαια σε πρώτη φάση κινήθηκα και με τις νομικές γνώσεις ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν το «τρίτο μάτι» αυτής της ιστορίας για να μπορέσει να μας πει εάν αυτή στέκει, να μην πέσουμε σε μια παγίδα. Δεν ξέρω, τέλος πάντων, η ιστορία είναι ακόμα εκκρεμής, αλλά εγώ προσπάθησα να διασφαλιστώ από όλες τις πλευρές. Τουλάχιστον τεχνικά κάναμε μια υποδομή για να μπορέσει να καθαρίσει τον ήχο και να φτιάξει το video.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε αν δεν δοθεί η εντολή από την Εισαγγελία, από τον Πρόεδρο της Βουλής είπατε ότι θα αναλάβετε εσείς το κόστος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από την κυβέρνηση, από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα αναλάβετε αυτό το κόστος πριν από τη δεύτερη εκλογική διαδικασία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πιστεύετε ότι πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες μέσα στην Βουλή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να γνωστοποιηθεί στον κόσμο ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη. Τελικά θα μάθουμε το όνομα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με την περιγραφή την οποία σας έκανα νομίζω ότι έχουν καταλάβει οι περισσότεροι αλλά σας λέω και πάλι επειδή δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά και εάν τελικά ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει την σύσταση της κυβερνητικής εκπροσώπου γιατί μέσα στην κυβέρνηση δεν συμφωνούν και όλοι μεταξύ τους παρότι η κυβερνητική εκπρόσωπος θεωρητικά εκπροσωπεί και τον υπουργό Δικαιοσύνης και δεν δώσουν το video στην δημοσιότητα ή δεν δώσουν τα ονόματα, σας λέω ότι εάν αυτό δεν γίνει και από τον πρόεδρο της βουλής εγώ θα τα δώσω γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάμε στην τρίτη ψηφοφορία και να υπάρχουν αυτά τα πράγματα να αιωρούνται ενώ υπάρχουν ονόματα, διευθύνσεις, video, συνομιλίες τα πάντα. Να σας πω την αλήθεια, πριν κατέβω εδώ στην συνέντευξη τσακωνόμουν με τη δικηγόρο μου η οποία είναι και γυναίκα μου και με τους συνεργάτες μου, γιατί εγώ ήθελα να το παίξουμε κατευθείαν, να το βγάλουμε. Δίνουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση να δούμε εάν πράγματι η κ. Βούλτεψη έχει αυτή τη μεγάλη διάθεση για το δημόσιο συμφέρον τώρα να την βγάλουμε. Και τηλεφωνικά εάν μας δώσουν τώρα το OK, τώρα το βγάζουμε. Αν τους ρωτήσετε το βγάζουμε τώρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μέχρι πότε θα περιμένετε για να δώσετε το υλικό στα κόμματα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα περιμένουν τα κόμματα, θα το πάρουν τώρα για αυτό το στέλνω στον πρόεδρο της Βουλής για να διανεμηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων. Ξεκάθαρα. Τα δύο CD φεύγουν τώρα μόλις τελειώσει η συνέντευξη τ


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.