Ακραιφνείς οινογνώστες οι Ηρακλειώτες! - Πλήθος κόσμου στην έκθεση ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015 (pics)
Για έβδομη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης καλωσορίζουν τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση «OINOTIKA 2015» που λαμβάνει χώρα από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.
Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Βέβαια όσοι βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 14:00 στον πανέμορφο «Κήπο των Αισθήσεων» πέρα από τα γευστικά κρασιά κάθε είδους, απόλαυσαν και τις γαστρονομικές «ιδέες» από τον βραβευμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου, που ήταν καλεσμένος του Wines of Crete και του Cretan food news και είχε τη δυνατότητα να μαγειρέψει μαζί με τον κ. Χρήστο Λάππα.
Επίσης, στον εξωτερικό χώρου του Κήπου των Ασθήσεων όπου επικρατούσε μια... ιμπρεσιονιστική αρμονία και το απέραντο πράσινο εντός των «πλούσιων» κρητικών λόφων, μαγειρεύονταν διάφορα νόστιμα εδέσματα, για τους επισκέπτες που ήθελαν να συνοδεύσουν το κρασί τους.
Πρόγραμμα για αύριο Δευτέρα 2 Μαρτίου
Την Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 17.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τίτλο «Κρασί και Εστιατόριο, μια εμπειρία γεύσης».
Ο κύριοι Λαζάρου, Δεληγιάννης, Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, καλεσμένοι του Wines of Crete, θα αναπτύξουν σε επαγγελματίες του χώρου τους συσχετισμούς μεταξύ εστιατορίου, κρασιού, γεύσης και εμπειρίας, με σκοπό την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων, σε συνδυασμό με γεύσεις που θα παρασκευάσουν οι chef Γιάννης Μάργαρης, Γιώργος Μακρής, Μιχάλης Χάσικος και Κυριάκος Λύρας. (Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου).
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:
11:00-15:00 Για επαγγελματίες
17.00–20.00 Σεμινάριο-γευσιγνωσία
Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή ημέρα