Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



"Κλειστά σχολεία, κλειστά μυαλά", το σύνθημα της πορείας για τη σωτηρία του Eυρωπαϊκού Σχολείου (pics)

\"Κλειστά σχολεία, κλειστά μυαλά\", το σύνθημα της πορείας για τη σωτηρία του Eυρωπαϊκού Σχολείου (pics)

Παιδιά & Γονείς | 02/04/2014 - 11:56
\"Κλειστά σχολεία, κλειστά μυαλά\", το σύνθημα της πορείας για τη σωτηρία του Eυρωπαϊκού Σχολείου (pics)

Στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές του Ευρωπαϊκού Σχολείου μαζί με τους γονείς τους, στο κέντρο του Ηρακλείου, μεταβαίνοντας αρχικά στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και αμέσως μετά στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου συνομίλησαν με τον κ. Απόστολο Κλινάκη και Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο πιέζουν για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα, στη διάρκεια μιας από τις πιο κρίσιμες χρονιές για το μέλλον του.

Η πιθανότητα να μπει λουκέτο στο Ευρωπαικό σχολείο έχει εξοργίσει τους πάντες, με τους μαθητές και τους γονείς που επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση και την Περιφέρεια Κρήτης να ζητούν στήριξη και άμεση παρέμβαση για την επίλυση του θέματος.

eyrw1

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στον Πρωθυπουργό

Οι γονείς και οι μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Στη συνάντηση που παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης  και  Γιώργος Αεράκης συζητήθηκαν τα αιτήματά τους για την επίλυση των θεσμικών εκκρεμοτήτων  τα οποία ήδη διαβίβασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με επείγουσα επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

paidia_koura

Ο Δήμαρχος  Ηρακλείου τόνισε στους γονείς ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του προκειμένου αυτή η κατάκτηση του τόπου μας που είναι το Ευρωπαϊκό Σχολείο και ο ENISA να συνεχίσουν να λειτουργούν στην πόλη μας.

Ακολουθεί η επιστολή:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είχα σήμερα μια ουσιαστική συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (μοναδικό στην Ελλάδα).

Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα και την υπευθυνότητα όλων, ιδιαίτερα όμως των μαθητών. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος που αποφάσισα να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι έχουν απόλυτο δίκιο."

 

Μαζεύουν υπογραφές

Σημειώνεται ότι εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία, συλλογής υπογραφών. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να πατήσουν ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι τα πολλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή της χρονιάς το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε ένα οριακό σημείο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Σχολείο φτάνει σε τέτοιο αδιέξοδο, το οποίο είναι πιθανό να το οδηγήσει ακόμη και στο κλείσιμο του, όπως λένε οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, το πόρισμα των επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αφορούσε την πιστοποίηση του σχολείου, ήταν επιβαρυντικό για το συγκρότημα. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν πως για όλες τις τάξεις - πλην της έκτης Δημοτικού- έχουν επιφυλάξεις.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην επόμενη επισκεψη τους, με τους ίδιους να εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα δώσουν την πιστοποίηση, μόνο στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα στην λειτουργία του μοναδικού Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας που εδρεύει στο Ηράκλειο. (Διαβάστε ΕΔΩ)


Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.