Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Άγρια κόντρα Καμμένου-Καψή με φόντο τις εκλογές!

Άγρια κόντρα Καμμένου-Καψή με φόντο τις εκλογές!

Εκλογές 2014 | 23/04/2014 - 17:59
Άγρια κόντρα Καμμένου-Καψή με φόντο τις εκλογές!
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο οι ημερομηνίες των εκλογών πλησιάζουν και οι κόντρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης παίρνουν διαστάσεις.

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον πρώην υπουργό και υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ελιάς Παντελή Καψή.

Υβρεις Καμμένου εναντίον Παντελή Καψή, εργολάβων και εκδοτών

Οι πόρτες των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ανοιχτές για όσους απορρίπτονται από τα κόμματα, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση απόρριψης της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της κυβέρνησης «Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μηντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες».

Σκληρή απάντηση από τον Παντελή Καψή

Σκληρή ήταν η απάντηση του Παντελή Καψή στην αναφορά του Πάνου Καμμένου στο όνομά του με αφορμή την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς.

«Ο κύριος Καμμένος μου έκανε προσωπική - και ως συνήθως χυδαία - επίθεση. Είναι προφανές ότι κάτι καλό έχω κάνει για να μου επιτίθεται. Κατά τα άλλα, αντί να παριστάνει τον κατήγορο είναι καιρός να απολογηθεί για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Φέρει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τις επιπτώσεις της κρίσης που τόσα πολλά στοίχισε στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά.

Ο Τσίπρας τα βάζει με το Mega για την κριτική που δέχεται για την Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Με τα Μέσα Ενημέρωσης όμως τα έβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, αργά το βράδυ της Τρίτης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Mega, επειδή το κεντρικό δελτίο επέκρινε τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το ζήτημα με την μουσουλμάνα Ρομά της Θράκης Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

«Παρακολουθήσαμε μια καθόλου τυχαία συνάντηση. Τον άνθρωπο που παρέδωσε τον Οτσαλάν στη ΜΙΤ και τους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας, να επιτίθενται χυδαία στο ΣΥΡΙΖΑ. Η συμπύκνωση της επίθεσης από το εμετικό παραλήρημα του δελτίου του MEGA, δεν μας προκαλεί έκπληξη. Διαπλοκή, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και νεοναζί σε απόλυτο συντονισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί non paper της Κουμουνδούρου με τίτλο «τι δεν βλέπουν συγκεκριμένα ΜΜΕ σε σχέση με τα ψηφοδέλτια και τις εξελίξεις στη ΝΔ». Σε αυτό αναφερόταν χαρακτηριστικά: «η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο "ενδιαφέρον" για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από ΜΜΕ συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν χρήζει αντίστοιχης προσοχής το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τις πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος. Θα περίμενε μάλιστα κανείς ότι οι εξελίξεις μέσα στη ΝΔ θα ήταν σε πρώτο πλάνο. Τι είναι αυτό, όμως, που διέφυγε από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ;

Καταρχήν, τα καθόλου κολακευτικά σχόλια σχετικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό "υποτιμά τους ψηφοφόρους", ενώ ο κ. Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να "μαυριστούν" από τους ψηφοφόρους, οι υποψήφιοι "δήθεν τηλεαστέρες", οι "μαϊντανοί", "αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα". Απαντώντας στους επικριτές του πρωθυπουργού, το φιλοσαμαρικό "antinews" τους κατηγορεί ως "πέμπτη φάλαγγα" και ως "μασκαράδες". Οι "ευγενείς" χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ συμπεριλαμβάνουν και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στο "έγκλημα" Σαμαρά για τα γεγονότα του 1993. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ, το τι συμβαίνει με τις πολλαπλές αυτοδιοικητικές της υποψηφιότητες, όπου σε μια σειρά περιοχών περισσότερα από ένα στελέχη της ΝΔ διεκδικούν δήμους και περιφέρειες, όπως σε Αθήνα, σε Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Τελευταίο κρούσμα ο δήμος Πειραιά όπου υπουργός της κυβέρνησης στηρίζει την υποψηφιότητα Μώραλη, έναντι του επίσημου χρίσματος του κ. Μιχαλολιάκου».

Στο ίδιο non paper σημειώνεται ότι «σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών "φατριών" όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης. Επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο, στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».

Πηγή: iefimerida.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκλογές 2014

Βιογραφικό Κώστα Φασουλάκη

O κ.Κώστας Φασουλάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ηρακλείου με τον συνδυασμό \"Κρήτη Πρώτη Δύναμη\" με επικεφαλής τoν κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Το ερχόμενο Σάββατο ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του…

Ανοιχτή  εκδήλωση – συζήτηση για τις ευρωεκλογές,  θα πραγματοποιήσει ο ΣΎΡΙΖΑ  το Σάββατο, 10 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.