Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αγκιναρόπιτα με ανθότυρο και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Αγκιναρόπιτα με ανθότυρο και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Διατροφή | 01/04/2015 - 14:23
Αγκιναρόπιτα με ανθότυρο και ανοιξιάτικα μυρωδικά
Οι αγκινάρες κάνουν πεντανόστιμα μαγειρευτά αλλά και θεσπέσιες πίτες. Τώρα λοιπόν, που είναι και η εποχή τους, είναι η καλύτερη ευκαιρία να τις φτιάξετε όπως τραβάει η όρεξή σας!

Υλικά

•    1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, σουσάμι
•    Για τη γέμιση
•    600γρ. αγκινάρες
•    6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος,
•    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•    2 καρότα σε κυβάκια
•    500γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
•    150γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
•    ¾ φλιτζανιού γάλα
•    3 αβγά
•    1 ματσάκι δυόσμο
•    1 ματσάκι άνηθο
•    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1
Αν χρησιμοποιήσετε καταψυγμένο φύλλο, το αποψύχετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα δύο λίτρα νερό μέχρι να πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες να ζεματιστούν. Αφού ξαναπάρει βράση το νερό, αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζετε.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Κόβετε τις αγκινάρες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνετε στο τηγάνι να σοταριστούν για 2 επιπλέον λεπτά ενώ παράλληλα ανακατεύετε τακτικά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε εκτός φωτιάς. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη λιωμένη φέτα, το λιωμένο ανθότυρο, λίγο αλατοπίπερο και τον άνηθο. Ανακατεύετε το μείγμα με το περιεχόμενο του τηγανιού και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 3
Λαδώνετε καλά το ταψί και το πασπαλίζετε με σουσάμι. Λαδώνετε ένα-ένα τα πέντε πρώτα φύλλα κρούστας και τα στρώνετε το ένα επάνω στο άλλο αφήνοντάς τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί.

Βήμα 4
Βάζετε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνετε και γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Καλύπτετε τη γέμιση στρώνοντας από πάνω ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα αφού πρώτα τα αλείψετε και αυτά με ελαιόλαδο. Σουρώνετε λίγο τα φύλλα ώστε να έρθουν στο μέγεθος του ταψιού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά, την βγάζετε απ’ το φούρνο και σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.