Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αγκαλιάζουν οι πολίτες της Κρήτης τις Συναυλίες της Περιφέρειας με την Διεύθυνση Ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ (pics)

Αγκαλιάζουν οι πολίτες της Κρήτης τις Συναυλίες της Περιφέρειας με την Διεύθυνση Ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ (pics)

Πολιτισμός | 07/04/2015 - 16:09
Αγκαλιάζουν οι πολίτες της Κρήτης τις Συναυλίες της Περιφέρειας με την Διεύθυνση Ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ (pics)
Πόλο έλξης αποτελούν οι εντυπωσιακές συναυλίες τις Περιφέρειας Κρήτης με την Διεύθυνση Ορχήστρας «Σύνολο 15+Ορχήστρα Κρήτης» του διεθνούς φήμης Έλληνα μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ, που δίνονται με ελεύθερη είσοδο στο νησί .

Πλήθος κόσμου , μικροί και μεγάλοι κατέκλεισαν χθες ασφυκτικά την Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και χειροκρότησαν θερμά τον μαέστρο ,τους μουσικούς για την υψηλής ποιότητα ερμηνεία-απόδοση τους, μαζί και οι παριστάμενοι Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος , ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ,η αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας  Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων .

 Μεγάλη επίσης επιτυχία σημείωσε η συναυλία που δόθηκε από την Ορχήστρα  «Σύνολο 15+Ορχήστρα Κρήτης» στο κινηματοθέατρο «Ρέξ» στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου , ενώ απόψε Μ.Τρίτη δίνεται συναυλία στο Ρέθυμνο στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» και αύριο Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ στα Χανιά στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

 Τις συναυλίες παράλληλα με την Περιφέρεια στηρίζουν η Αρχιεπισκοπή Κρήτης , οι Δήμοι Ηρακλείου , Χανίων , Αγ. Νικολάου, και συμμετέχουν οι διακεκριμένες σοπράνο Κατερίνα Δοξαστάκη , Severine Maquaire, η χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (Δ/νση Γιάννη Ιδομενέος) και η “Cantilena” Χανίων ( Δ/νση Γιώργου Καλούτση) . Στην έναρξη της συναυλίας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου απηύθυνε καλωσόρισμα ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης , ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που οι πολίτες τις Κρήτης αγκαλιάζουν με την συμμετοχή τους τις μοναδικές κλασσικές συναυλίες . Παράλληλα επισήμανε την πολύ σημαντική παρουσία του Διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ , των χορωδιών , των διακεκριμένων μουσικών τις Ορχήστρας «Σύνολο 15+Ορχήστρα Κρήτης» . 

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Φασουλάκης, «το μεγαλύτερο μέρος των συντελεστών είναι καλλιτέχνες προερχόμενοι από την Κρήτη και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ το Καλοκαίρι ευελπιστούμε να υπάρχει συνέχεια στη συνεργασία με την Ορχήστρα Κρήτης και τον κ. Μυράτ». 

Από την πλευρά του ο μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ εντυπωσιασμένος από την μεγάλη συμμέτοχη του κόσμου και την θερμή ανταπόκριση, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, την Περιφέρεια-οργανωτές, καλλιτέχνες και πρόσθεσε : «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην Κρήτη για τις συγκεκριμένες συναυλίες. Για πρώτη φορά άνθρωποι που έρχονται από ορίζοντες διαφορετικούς κάθονται μαζί και προσπαθούμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που εξυπακούεται, όταν χρειάζεται να γίνει μουσική, να γίνουμε ένα. Αν δεν υπάρξει το ένα δεν υπάρχει μουσική. Αυτή είναι η ευθύνη η μια, να ενώσω ανθρώπους που έρχονται από διαφορετικές εμπειρίες, ώστε να πούμε κάποια στιγμή ότι η Κρήτη έχει Ορχήστρα. 


Μια ορχήστρα είναι «εργαλείο» πολιτισμού, είναι σαφές και αυτονόητο, αλλά μπορεί να είναι και εργαλείο ανάπτυξης όχι μόνο πολιτισμική αλλά και οικονομική. Είναι σημαντικό ότι η Κρήτη σαν μεγάλη δύναμη που είναι να έχει ένα τέτοιο «εργαλείο» στην «πανοπλία» της»

Αλέξανδρος Μυράτ

Ο Αλέξανδρος Μυράτ, η μουσική στην οποία και αφοσιώθηκε, του αποκαλύπτεται στις αρχές της εφηβείας του ενώ στα 20 του μόλις χρόνια διευθύνει την πρώτη του μεγάλη συναυλία στις Κάννες με την Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο . Αργότερα Διευθύνει την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της “Ορέστειας” του Μιγιώ, για τη Γαλλική Ραδιοφωνία και η διεθνής του καριέρα συνεχίζεται σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Κορέα και αλλού διευθύνοντας  μουσικά σύνολα και σημαντικές ορχήστρες .Ιδρυτής της Ορχήστρας της Πικαρδίας. Μόνιμος προσκεκλημένος της Φιλαρμονικής της Τάργκου Μούρες της Τρανσυλβανίας. Ιδρυτής της Καμεράτας  της Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης . Γεννήθηκε στο βόλο,ζει στη Γαλλία και ήρθε στην Κρήτη για 4 μοναδικές συναυλίες στο νησί μας.
 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.