Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ και σάντουιτς

Αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ και σάντουιτς

Διατροφή | 28/01/2015 - 21:56
Αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ και σάντουιτς
Μπέργκερ και σάντουιτς έχουν άλλη χάρη όταν το αφράτο ψωμάκι τους είναι από… σπίτι. Δοκιμάστε το και σκέτο, χωρίς να το γεμίσετε, είναι εξίσου νόστιμο.

Υλικά

360γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
200ml γάλα ζεστό, όχι καυτό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
20γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με τα χέρια σας το αλεύρι με το ζεστό γάλα. Προσθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύετε, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά και σιγά-σιγά να σχηματιστεί μια μέτρια προς σφικτή ζύμη. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για 6 - 7 λεπτά, με τις γροθιές σας, μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει από τα χέρια σας και από τα τοιχώματα του μπολ.

Βήμα 2

Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια βάρους 150γρ. το καθένα και τα πλάθετε με τις παλάμες σας για να στρογγυλέψουν.

Βήμα 3

Στρώνετε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε εκεί τα ψωμάκια, σε απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Σκεπάζετε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού (π.χ. μπροστά από το καλοριφέρ), μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν και σχεδόν να διπλασιαστούν σε όγκο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, αν διαθέτει ο φούρνος σας. Αν θέλετε, αλείφετε τα ψωμάκια με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορους.

Βήμα 5

Γεμίζετε ένα μέτριο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και επάνω του στερεώνετε μια σχάρα. Απάνω στη σχάρα βάζετε τα ψωμάκια και τα ψήνετε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ωραία. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Tip: Εναλλακτικά, ρίχνετε εξαρχής όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ πάγκου και τα δουλεύετε για περίπου 5 λεπτά με τον ειδικό γάντζο για ζύμες.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.