Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΑφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Ηράκλειο | 18/01/2019 - 01:30
Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες
Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος

Με αφορμή την προχθεσινή ανάρτηση στο Facebook βραδινές ώρες, στον λογαριασμό που διαθέτει η “Δύναμη Πολιτών”, η οποία έτυχε αναπαραγωγής από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ - παρότι δεν αποτέλεσε επίσημη ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης υπογραφής ή δελτίο Τύπου και κυρίως δεν απεστάλη προς τα Μέσα και τους εργαζόμενους έναντι των οποίων στρέφεται - οφείλουμε πρώτιστα προς τους αναγνώστες, θεατές, ακροατές και χρήστες μας να επισημάνουμε τα εξής:

Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος. Η αντιπαράθεση γνωμών, προτάσεων, κρίσεων και αξιολογήσεων. Στη Δημοκρατία δεν έχουμε άθροισμα θέσεων με τελικό και οριστικό περιεχόμενο. Μόνο στις χώρες που έζησαν κάτω από το βάρος αυθαιρεσίας και έλλειψης θεμελιωδών δημοκρατικών κανόνων ο διάλογος απουσίαζε.

Η προχθεσινή δημόσια ανάρτηση της “Δύναμης Πολιτών” και ουσιαστικά του δημάρχου Ηρακλείου είναι παράδειγμα και υπόδειγμα βαθιάς αντιδημοκρατικής νοοτροπίας.
Εξηγούμαστε. Όπως οφείλουμε.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν προσκεκλημένοι τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα πρώην μέλη της “Δύναμης Πολιτών” και διαγραφέντα από αυτήν (χωρίς διαδικασίες ψηφοφορίας) Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, πρώην αντιδήμαρχος, και Μανόλης Σαλούστρος, καθώς και το μέχρι σήμερα μέλος της ίδιας παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμπενάκης. Όπως δηλώθηκε από τον συντονιστή της εκπομπής κατά τη διάρκειά της, θα μπορούσαν να παρέμβουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οποιοσδήποτε άλλος (όπως, εξάλλου, κάθε φορά ισχύει στις ζωντανές εκπομπές του σταθμού μας) το επιθυμούσε. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχτηκαν ορισμένες σκληρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής. Από όλα τα μέλη του πάνελ, πρώην και νυν μέλη της “Δύναμης Πολιτών”. Η δημόσια εκφορά λόγου ήταν επώνυμη και ο καθένας ανέλαβε το βάρος των λόγων του, οπότε από πού προκύπτει ότι η εκπομπή ήταν «στημένη»; Ουδείς απ’ όσους αναφέρθηκαν ονομαστικά από τα μέλη του πάνελ παρενέβη. Και, μάλιστα, ουδείς από τα εμπλεκόμενα εκτός του πάνελ πρόσωπα επιχείρησε να διατυπώσει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Αντιδεοντολογική θα ήταν η συμπεριφορά μας, αν κάποιος το επιδίωκε και το αρνούμασταν.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Περαντωνάκης, ο οποίος πριν ένα χρόνο παραιτήθηκε, επιστήθιος φίλος για δεκαετίες και εξ απορρήτων μέχρι την παραίτησή του τού Βασίλη Λαμπρινού, επιβεβαίωσε με γραπτή επιστολή του προς τη “Νέα Κρήτη” τις αλήθειες που αναδείχτηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή και πρόσθεσε εμφατικά ακόμη σοβαρότερες μομφές, που προκάλεσαν αίσθηση, αφού προέρχονταν από άνθρωπο που ήταν στα ενδότερα της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, όπως το «...αλλά κυριότερη αιτία ήταν η σταδιακή σύμπηξη μιας ομάδας επιβουλής του Δήμου, αποτελούμενη από θεσμικούς και εξωθεσμικούς, πολλαπλών και ετερόκλητων αποχρώσεων. Η ομάδα αυτή, που εγώ την έλεγα μεταφορικά “κλίκα”, λειτούργησε μεθοδικά και “επιστημονικά”, με ιεράρχηση των στόχων και σκοπών, και πρώτος στόχος ήταν προφανώς ο γ.γ., που χαλούσε τα σχέδια με τη χοντροκεφαλιά του». Και το ακόμη πιο εμφατικό για όλα αυτά: «Παρακολουθώ, όμως, με πικρία αυτά που γίνονται. Απορρίπτω, με κάποια προσπάθεια ομολογουμένως, την αδιανόητη διάχυτη φήμη ότι ο πραγματικός δήμαρχος είναι ο Βαρδαβάς. Και όσο αυτό που εγώ ονομάζω μεταφορικά “κλίκα” δεν ξεδοντιάζεται, η “Δύναμη Πολιτών” θα τραβάει την κατηφόρα...».

Ουδείς, από τον δήμαρχο ή άλλο θιγόμενο από τις αναφορές αυτές του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, παρενέβη με επιστολή του ή άρθρο ή άλλο γραπτό κείμενο για να διατυπώσει μια αντίθετη άποψη. Για ποιον «αυριανισμό» μιλάνε, λοιπόν, στην περίφημη ανάρτησή τους;

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αναφορά στις ίδιες πικρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής, μιλώντας για αντιδημοκρατική λειτουργία και έλλειψη συλλογικών λειτουργιών και αποφάσεων, προχώρησε και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος υπέβαλε παράλληλα και την παραίτησή του και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη “Δύναμη Πολιτών”.

Σχεδόν μία εβδομάδα από την επίμαχη εκπομπή και δύο μέρες μετά τη δημόσια επιστολή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταχώρισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια ανόητη και τελικά βλακώδη, δυσώδη και αηδή γελοιογραφία. Εμφανίζει μια αγελάδα να διαβάζει εφημερίδα και να κάθεται πάνω από μία τηλεόραση, αφοδεύοντας σε αυτήν, με κατάληξη τη λεκάνη περιττωμάτων, σε ένα σαλόνι όπου μια οικογένεια καθήμενη σε καναπέ παρακολουθεί την τηλεόραση!!!

Η δήθεν γελοιογραφία επιστρέφεται ως έχει σ’ εκείνους που την αναπαρήγαγαν. Αυτή αποδεικνύει τη χαμηλή ποιότητα του λόγου της δημοτικής Αρχής, καθώς και την πλήρη έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Είστε πτωχοί... Αυτοί είστε. Αφοδεύετε πάνω σε θεμελιώδεις κανόνες και αρχές του σύγχρονου δημοκρατικού διαλόγου. Δε ζητήσατε ποτέ συγνώμη από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο Ηράκλειο και το άλλαξαν, μολονότι αναγνωρίσατε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι καταγγελίες στις οποίες προχωρούσατε με άπλετη ευκολία δεν ίσχυσαν ποτέ και δεν αποδείχτηκαν. Σήμερα δεν επιχειρείτε να ανασκευάσετε όλα όσα γνωρίζει ο λαός του Ηρακλείου.

Δυστυχώς για εσάς, είμαστε βέβαιοι ότι ο ηρακλειώτικος λαός θα έχει συνειδητοποιήσει ότι η “Δύναμη Πολιτών” πάσχει από πλήρη έλλειψη επιχειρημάτων. Καταφεύγει σε ύβρεις χωρίς να ψηλαφίζει έστω και ένα γεγονός. Εκτοξεύει λάσπη προς κάθε “ενοχλητικό” - και αυτό είναι η πεμπτουσία του “αυριανισμού”.

Τον Νοέμβριο του 2017, σας απευθύναμε δημόσια 38 ερωτήματα, που ενάμιση χρόνο μετά παραμένουν εκκωφαντικά αναπάντητα. Την απάντηση τη χρωστάτε όχι σε εμάς, αλλά στους δημότες που υποτίθεται ότι υπηρετείτε. Γιατί τα δικά τους ζητήματα, ερωτήματα και αγωνίες εκφράσαμε και τότε. Αυτοί άλλωστε, ως αναγνώστες μας, ακροατές, χρήστες και τηλεθεατές μας, είναι και το μοναδικό σημείο αναφοράς και δέσμευσής μας. Από αυτούς κρινόμαστε καθημερινά. Η τότε αναφορά μας είχε και μια κατάληξη: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...». Εμείς πάντως θα επανέλθουμε συντόμως και εκτενέστερα.

Μετά και την τελευταία ανάρτησή τους, χωρίς φόβο, αλλά με το δικαίωμα και την υποχρέωση της κριτικής, και μάλιστα σκληρής, ως οφείλουμε να πράττουμε τα Μέσα Ενημέρωσης, τους παραδίδουμε στην ελεύθερη κρίση των πολιτών του Ηρακλείου.

neakriti.grΣυντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Απολογείται σήμερα ο δραπέτης – τραγουδιστής

Κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διερεύνηση της ανείπωτης τραγωδίας που γράφτηκε στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου όπου χάθηκαν με άδικο και οδυνηρό τρόπο τέσσερις ανθρώπινες…

Νέα τηλεφωνική απάτη: Τετραπέρατη 70χρονη κατατρόπωσε κύκλωμα

Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο - «Ο γιος σας σκότωσε 14χρονη σε τροχαίο»

Καταδικάστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο σεκιουριτάς «φαντομάς»

Ο σεκιουριτάς υποστήριξε ότι δανειζόταν από τοκογλύφους που του ζητούσαν πίσω τα χρήματα με απειλές

Διάβαση… «σκοντάφτει» στο δέντρο!

Κουίζ για "δυνατούς λύτες" το πέρασμα από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη

Η χύτρα την έστειλε στο νοσοκομείο

Σε περιπέτειες μπήκε μια γυναίκα νωρίς το μεσημέρι και ενώ μαγείρευε σπίτι της.

Nέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού…

Εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Μπαμπάς έγινε ο Στάθης Καραταράκης μετά το σοβαρό τροχαίο

Γεννήθηκε ένα υγιέστατο κοριτσάκι - Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι στο σπίτι του

«Ήρωες»: Στα άδυτα των οίκων ανοχής

Ιερόδουλες «σπάνε» τη σιωπή τους στο δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο αγωγός του βιολογικού καθαρισμού περνά κάτω από το σπίτι…

Το ζευγάρι στο Ηράκλειο υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημιά ύψους 25.000 € - Ζητά απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΗ

Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Στο σκαμνί ο θείος που φέρεται να βίαζε τον ανιψιό του

Ο 59χρονος φέρεται να κακοποιούσε τον 10χρονο - οποίος μάλιστα είναι και ανιψάκι του- συστηματικά

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους κοινωφελούς εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρά η Κίνηση εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης

Ταυτοποιήθηκε ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στο δρόμο

Έπειτα από έρευνες, η ταυτότητα του νεαρού βρέθηκε

Γιώργος Τριανταφύλλου: Η έκκληση των συναδέλφων του για…

Ο 83χρονος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μία εβδομάδα

Τσάκωσαν «μαϊμού» αποκλειστικές στο νοσοκομείο

Συνελήφθησαν μια 57χρονη και μια 58χρονη

Κρητικοί στο σκαμνί για τα ροζ βίντεο - Γυναίκες είδαν τον…

Βιντεοσκοπούσαν τις ερωτικές τους περιπτύξεις και τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα η απολογία του 59χρονου που κατηγορείται ότι…

Προθεσμία πήρε για να απολογηθεί τη Δευτέρα ο 59χρονος άνδρας

Δράσεις για την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων

Με επιτυχία δράσεις Περιφέρειας Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης

Τροχαίο με το καλημέρα στο Ηράκλειο

Καραμπόλα τριών οχημάτων

Στο επίκεντρο η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Πειραματικού

Με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης συναντήθηκε ο Ν. Ηγουμενίδης

Φίδια, χοχλιοί και ηρωίνη στο σπίτι «Ρώσου» στου Ηράκλειο

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη 49χρονου “βαρόνου” ναρκωτικών και του 51χρονου συνεργάτη του

Ύστατη προσπάθεια για τις λαϊκές Αλικαρνασσού και Καμινίων

Εκ νέου προσπάθεια να λυθεί ο “γόρδιος δεσμός” για τη λαϊκή της Δευτέρας και της Τρίτης

Ξεσπάθωσαν για τον δρόμο που «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ

Έντονη διαμαρτυρία κατοίκων των Βουτών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Πάνω από 1,2 κιλά ηρωίνης βρέθηκαν σε καβάντζα στο Ηράκλειο…

Δυο άτομα συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη στο…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, επρόκειτο να καθίσει ο 58χρονος κτηνοτρόφος

Ο... τσιμεντόλιθος έπεσε στο κεφάλι του & τον έστειλε στο…

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο

Νέα αναβολή στη δίκη του γυμναστή για το βιασμό της 14χρονης…

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της φερόμενης παθούσας

Ξυπνούν μνήμες από το άγριο φονικό με θύμα τον Ανδρέα Κανάκη

Στο σκαμνί 58χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον κτηνοτρόφο

Ηράκλειο: Εργατικό ατύχημα στην Εθνική Οδό

Διεκομίσθη με τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο

Ώρες αγωνίας για ηλικιωμένο άνδρα – Χάθηκαν τα ίχνη του

Πήγε στο καφενείο χθες το πρωί και δεν επέστρεψε

«Φονικό πέρασμα» έξω από Σχολεία

Επικίνδυνο σημείο στο πεζοδρόμιο του 54ου και 77ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών…

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γερμανία

Κίτρινη Αποστολή: Το σπουδαίο εθελοντικό έργο του Δ. Αποστολάκη…

Βραβεύτηκε στη Βαρκελώνη και βρέθηκε στη νικήτρια τριάδα

ΙΚΑ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης…

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ποιοι εκλέχθηκαν

Η πελάτισσα είχε… μακρύ χέρι

Πήγε να κουρευτεί αλλά τελικά «έγδυσε» την κομμώτρια

Στη φυλακή η οικογένεια που εξέδιδε Βουλγάρα στο Ηράκλειο…

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τους 3 που εξέδιδαν την κοπέλα - Ελεύθερος ο 29χρονος

Αθώοι οι 4 αξιωματικοί της ΕΜΑΚ για το ατύχημα με αρχιπυροσβέστη

Τίτλοι τέλους για τη μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια

Σοβαρό ατύχημα με τρακτέρ - Σε κρίσιμη κατάσταση αγρότης

Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ - Σε κρίσιμη κατάστασης ηλικιωμένος αγρότης

Ούτε θυμάται σε πόσους άντρες κράτησε συντροφιά η 25χρονη…

Από την επαιτεία της Αθήνας στη σωματεμπορία του Ηρακλείου!

Με κρητική λύρα και παραδοσιακά εδέσματα η υποδοχή τουριστών

Το ειδικό πρόγραμμα διακοπών ηλικιωμένων που θα διαρκέσει φέτος 45 μέρες

Εξέδιδαν 25χρονη μάνα τάζοντάς της... γάμο - Απολογείται…

Η 25χρονη φαίνεται να πέρασε φριχτό μαρτύριο στα «χέρια» του Βούλγαρου ο οποίος την έφερε στο Ηράκλειο, από την Αθήνα

Καρέ – Καρέ η κλοπή κινητού από επιχείρηση στο Ηράκλειο

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.