Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΑφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Ηράκλειο | 18/01/2019 - 01:30
Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες
Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος

Με αφορμή την προχθεσινή ανάρτηση στο Facebook βραδινές ώρες, στον λογαριασμό που διαθέτει η “Δύναμη Πολιτών”, η οποία έτυχε αναπαραγωγής από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ - παρότι δεν αποτέλεσε επίσημη ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης υπογραφής ή δελτίο Τύπου και κυρίως δεν απεστάλη προς τα Μέσα και τους εργαζόμενους έναντι των οποίων στρέφεται - οφείλουμε πρώτιστα προς τους αναγνώστες, θεατές, ακροατές και χρήστες μας να επισημάνουμε τα εξής:

Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος. Η αντιπαράθεση γνωμών, προτάσεων, κρίσεων και αξιολογήσεων. Στη Δημοκρατία δεν έχουμε άθροισμα θέσεων με τελικό και οριστικό περιεχόμενο. Μόνο στις χώρες που έζησαν κάτω από το βάρος αυθαιρεσίας και έλλειψης θεμελιωδών δημοκρατικών κανόνων ο διάλογος απουσίαζε.

Η προχθεσινή δημόσια ανάρτηση της “Δύναμης Πολιτών” και ουσιαστικά του δημάρχου Ηρακλείου είναι παράδειγμα και υπόδειγμα βαθιάς αντιδημοκρατικής νοοτροπίας.
Εξηγούμαστε. Όπως οφείλουμε.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν προσκεκλημένοι τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα πρώην μέλη της “Δύναμης Πολιτών” και διαγραφέντα από αυτήν (χωρίς διαδικασίες ψηφοφορίας) Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, πρώην αντιδήμαρχος, και Μανόλης Σαλούστρος, καθώς και το μέχρι σήμερα μέλος της ίδιας παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμπενάκης. Όπως δηλώθηκε από τον συντονιστή της εκπομπής κατά τη διάρκειά της, θα μπορούσαν να παρέμβουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οποιοσδήποτε άλλος (όπως, εξάλλου, κάθε φορά ισχύει στις ζωντανές εκπομπές του σταθμού μας) το επιθυμούσε. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχτηκαν ορισμένες σκληρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής. Από όλα τα μέλη του πάνελ, πρώην και νυν μέλη της “Δύναμης Πολιτών”. Η δημόσια εκφορά λόγου ήταν επώνυμη και ο καθένας ανέλαβε το βάρος των λόγων του, οπότε από πού προκύπτει ότι η εκπομπή ήταν «στημένη»; Ουδείς απ’ όσους αναφέρθηκαν ονομαστικά από τα μέλη του πάνελ παρενέβη. Και, μάλιστα, ουδείς από τα εμπλεκόμενα εκτός του πάνελ πρόσωπα επιχείρησε να διατυπώσει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Αντιδεοντολογική θα ήταν η συμπεριφορά μας, αν κάποιος το επιδίωκε και το αρνούμασταν.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Περαντωνάκης, ο οποίος πριν ένα χρόνο παραιτήθηκε, επιστήθιος φίλος για δεκαετίες και εξ απορρήτων μέχρι την παραίτησή του τού Βασίλη Λαμπρινού, επιβεβαίωσε με γραπτή επιστολή του προς τη “Νέα Κρήτη” τις αλήθειες που αναδείχτηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή και πρόσθεσε εμφατικά ακόμη σοβαρότερες μομφές, που προκάλεσαν αίσθηση, αφού προέρχονταν από άνθρωπο που ήταν στα ενδότερα της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, όπως το «...αλλά κυριότερη αιτία ήταν η σταδιακή σύμπηξη μιας ομάδας επιβουλής του Δήμου, αποτελούμενη από θεσμικούς και εξωθεσμικούς, πολλαπλών και ετερόκλητων αποχρώσεων. Η ομάδα αυτή, που εγώ την έλεγα μεταφορικά “κλίκα”, λειτούργησε μεθοδικά και “επιστημονικά”, με ιεράρχηση των στόχων και σκοπών, και πρώτος στόχος ήταν προφανώς ο γ.γ., που χαλούσε τα σχέδια με τη χοντροκεφαλιά του». Και το ακόμη πιο εμφατικό για όλα αυτά: «Παρακολουθώ, όμως, με πικρία αυτά που γίνονται. Απορρίπτω, με κάποια προσπάθεια ομολογουμένως, την αδιανόητη διάχυτη φήμη ότι ο πραγματικός δήμαρχος είναι ο Βαρδαβάς. Και όσο αυτό που εγώ ονομάζω μεταφορικά “κλίκα” δεν ξεδοντιάζεται, η “Δύναμη Πολιτών” θα τραβάει την κατηφόρα...».

Ουδείς, από τον δήμαρχο ή άλλο θιγόμενο από τις αναφορές αυτές του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, παρενέβη με επιστολή του ή άρθρο ή άλλο γραπτό κείμενο για να διατυπώσει μια αντίθετη άποψη. Για ποιον «αυριανισμό» μιλάνε, λοιπόν, στην περίφημη ανάρτησή τους;

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αναφορά στις ίδιες πικρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής, μιλώντας για αντιδημοκρατική λειτουργία και έλλειψη συλλογικών λειτουργιών και αποφάσεων, προχώρησε και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος υπέβαλε παράλληλα και την παραίτησή του και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη “Δύναμη Πολιτών”.

Σχεδόν μία εβδομάδα από την επίμαχη εκπομπή και δύο μέρες μετά τη δημόσια επιστολή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταχώρισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια ανόητη και τελικά βλακώδη, δυσώδη και αηδή γελοιογραφία. Εμφανίζει μια αγελάδα να διαβάζει εφημερίδα και να κάθεται πάνω από μία τηλεόραση, αφοδεύοντας σε αυτήν, με κατάληξη τη λεκάνη περιττωμάτων, σε ένα σαλόνι όπου μια οικογένεια καθήμενη σε καναπέ παρακολουθεί την τηλεόραση!!!

Η δήθεν γελοιογραφία επιστρέφεται ως έχει σ’ εκείνους που την αναπαρήγαγαν. Αυτή αποδεικνύει τη χαμηλή ποιότητα του λόγου της δημοτικής Αρχής, καθώς και την πλήρη έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Είστε πτωχοί... Αυτοί είστε. Αφοδεύετε πάνω σε θεμελιώδεις κανόνες και αρχές του σύγχρονου δημοκρατικού διαλόγου. Δε ζητήσατε ποτέ συγνώμη από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο Ηράκλειο και το άλλαξαν, μολονότι αναγνωρίσατε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι καταγγελίες στις οποίες προχωρούσατε με άπλετη ευκολία δεν ίσχυσαν ποτέ και δεν αποδείχτηκαν. Σήμερα δεν επιχειρείτε να ανασκευάσετε όλα όσα γνωρίζει ο λαός του Ηρακλείου.

Δυστυχώς για εσάς, είμαστε βέβαιοι ότι ο ηρακλειώτικος λαός θα έχει συνειδητοποιήσει ότι η “Δύναμη Πολιτών” πάσχει από πλήρη έλλειψη επιχειρημάτων. Καταφεύγει σε ύβρεις χωρίς να ψηλαφίζει έστω και ένα γεγονός. Εκτοξεύει λάσπη προς κάθε “ενοχλητικό” - και αυτό είναι η πεμπτουσία του “αυριανισμού”.

Τον Νοέμβριο του 2017, σας απευθύναμε δημόσια 38 ερωτήματα, που ενάμιση χρόνο μετά παραμένουν εκκωφαντικά αναπάντητα. Την απάντηση τη χρωστάτε όχι σε εμάς, αλλά στους δημότες που υποτίθεται ότι υπηρετείτε. Γιατί τα δικά τους ζητήματα, ερωτήματα και αγωνίες εκφράσαμε και τότε. Αυτοί άλλωστε, ως αναγνώστες μας, ακροατές, χρήστες και τηλεθεατές μας, είναι και το μοναδικό σημείο αναφοράς και δέσμευσής μας. Από αυτούς κρινόμαστε καθημερινά. Η τότε αναφορά μας είχε και μια κατάληξη: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...». Εμείς πάντως θα επανέλθουμε συντόμως και εκτενέστερα.

Μετά και την τελευταία ανάρτησή τους, χωρίς φόβο, αλλά με το δικαίωμα και την υποχρέωση της κριτικής, και μάλιστα σκληρής, ως οφείλουμε να πράττουμε τα Μέσα Ενημέρωσης, τους παραδίδουμε στην ελεύθερη κρίση των πολιτών του Ηρακλείου.

neakriti.grΣυντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Αυτά τα σχολεία του Ηρακλείου θα αποκτήσουν αλεξικέραυνα

Υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση αλεξικέραυνων σε σχολεία του Ηρακλείου

Αυγενάκης: Ελλείψεις και κενά «παραλύουν» τα σχολεία του…

170 σχολεία στο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν προβλήματα

Κουκουλοφόροι λήστεψαν με την απειλή όπλων πρακτορείο…

Άρπαξαν τη λεία και έγιναν "καπνός" οι δύο άντρες

Bρέθηκαν και οι 4 νεκροί στο Γεροπόταμο

Ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες: ζευγάρι, μητέρα και αδερφή στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου

Στα δύο "κόπηκαν" οι Κάτω Γούβες-Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε…

Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.

Σπίτια στο χείλος του γκρεμού - Αμέτρητες κατολισθήσεις…

Πολλά τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις στο Ηράκλειο

"Ελάτε γιατί πνιγόμαστε" - Το σπαρακτικό μήνυμα πριν χαθούν…

Μία οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και χάθηκε μέσα σε ρέμα, την νύχτα του Σαββάτου - Τηλεφώνησαν οι ίδιοι και ζήτησαν βοήθεια

Εντυπωσιακό βίντεο: Χείμαρρος «έκοψε» στα δύο το δρόμο…

Απροσπέλαστο το σημείο - Προσοχή σε διερχόμενους οδηγούς

Κατέρρευσε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες

Αυτεπάγγελτη έρευνα από τον εισαγγελέα για την ψυχιατρική…

Έπιασαν τόπο οι καταγγελίες των εργαζομένων για την Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Πένθος για την Ελένη Μπετεινάκη - «Έσβησε» ένα αγαπημένο…

Είπαν το τελευταίο αντίο στην Μαρίκα Δοκιμάκη

Χωρίς ρεύμα το κέντρο του Ηρακλείου αύριο λόγω εργασιών

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

«Έπαθε» το αφτί της από τις κόρνες του λεωφορείου!

Μήνυση για τα ακατάπαυστα κορναρίσματα από λεωφορείο στο κέντρο του Ηρακλείου

Ποιες περιοχές του Ηρακλείου έχουν πρόβλημα με το νερό…

Την ομαλή υδροδότηση των νοικοκυριών επιχειρεί η ΔΕΥΑΗ

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων από στάχτες τζακιών – Ανακοίνωση…

Έκκληση από την υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης

Παρουσιάστηκε η πρόταση για το Open Mall στο Ηράκλειο - Ποια…

Το 91% των εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή παρέμβασης επέλεξαν να συμμετάσχουν – Δήμος Ηρακλείου, Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχουν στο εγχείρημα

Τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό - Προσοχή στους δρόμους

Λόγω της βροχής οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους τα πλοία

Με αλλαγές εκτελούνται τα δρομολόγια

Ανέλκυση διπλού ναυαγίου από τα παράλια της Νότιας Κρήτης

Το διπλό ναυάγιο που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Μάταλα και τον Κομμό ανελκύθηκε την Πέμπτη χάρη στις άμεσες ενέργειες του…

Ανέβαλαν δύο φορές χειρουργείο Κρητικιάς - «Με παιδεύουν…

Σε αναστάτωση έχει μπει ένα ζευγάρι από την Αθηνά μετά τις ακυρώσεις χειρουργικής επέμβασης στο Βενιζέλειο

Βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι - θησαυρό εργαζόμενοι καθαριότητας

Τελικά η ανθρωπιά στις μέρες μας δεν έχει χαθεί!

Μόλις 10 στην τάξη - Γρίπη, ιώσεις και κακοκαιρία «έδιωξαν»…

Άδεια παραμένουν πολλά τμήματα στους παιδικούς σταθμούς -Σε αναμονή τα φαρμακεία για νέα εμβόλια

Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει 190 δισ.…

Στα 190 δισ. ευρώ οι οφειλές - επανορθώσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα - Τις μεγάλες καταστροφές που προξένησε η ναζιστική Γερμανία την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα,…

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών

Σχηματίστηκε δικογραφία σε 25χρονου αλλοδαπού

Φωτιά σε μπαρ στην παραλιακή του Ηρακλείου

Συναγερμός στην πυροσβεστική

Ηράκλειο: Στους δρόμους της απόλυτης... παρανομίας

Δυστυχώς αυτές οι εικόνες απείρου κάλλους είναι καθημερινές στο Ηράκλειο

Ούτε η "Χιόνη" δε σταμάτησε τους ερωτευμένους!

Στολισμένες βιτρίνες, κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα αλλά και το...τσουχτερό κρύο!

ΠΑΓΝΗ: Τα Στρατάκια τραγούδησαν στα «αγγελούδια» με καρκίνο

«Πλημμύρισε» με Κρητικούς χορούς και χαμόγελα η Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

«Θα έχανα και τις δύο»: Συγκινεί ο Στεφανάκης - Η κόρη του…

Η σύντροφός του νοσηλευόταν στην εντατική του ΠΑΓΝΗ, καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης

Οι Ηρακλειώτες οδηγοί δεν φορούν ζώνες… ασφαλείας

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της αστυνομίας

Ένοχος για τη δολοφονία στο Τυμπάκι – Γιατί δεν επιστρέφει…

Το έγκλημα είχε γίνει το 2011 - Νεκρός έπεσε ένας 52χρονος οικοδόμος

Την τσίμπησε δηλητηριώδης αράχνη - Το «ευχαριστώ» στον…

Οι μαντινάδες της κ. Χαριστής στον γιατρό Μανόλη Καλογριδάκη .

Νέο οδοιπορικό στα «πάρκα της ντροπής» στο Ηράκλειο

Στο έλος της αδιαφορίας πάρκα και παιδικές χαρές στο Ηράκλειο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στην…

Μία εβδομάδα που θα μείνει αξέχαστη σε εσάς και στα παιδιά σας, διοργανώνεται στο Ηράκλειο

Τροχαίο με το... καλημέρα στο Ηράκλειο

Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Εικόνες εγκατάλειψης στις κατακόμβες της Κατοχής

Αράχνες, σκουπίδια, εγκατάλειψη, αδιαφορία

Έστησαν το… τσουκάλι με το φαγητό στο κέντρο της πόλης…

Μαγείρεψαν για τους… άπορους του Ηρακλείου

Ποια είναι η ιστορία του πρόσφυγα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Ψυχιατρική εξέταση για τον Σύρο – Σε δομές του Ηρακλείου τα παιδιά του

Σοκάρει ο συνεπιβάτης του Στάθη Καραταράκη για το τροχαίο

Καρέ - καρέ o 31χρονος περιγράφει πως έγινε το τροχαίο ατύχημα - Συγκινούν τα λόγια του πατέρα του Στάθη που καλεί τους Κρητικούς να προσευχηθούν για το παιδί του

Στο σκαμνί ο 47χρονος Κρητικός για τον θανάσιμο τραυματισμό…

Αναβιώνει μετά από 7,5 χρόνια η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Τυμπάκι

Νέο κρούσμα γρίπης σε νήπιο στο Ηράκλειο

Το φάκελο Η1Ν1 άνοιξε η εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV με τον Μάνο Δασκαλάκη, με αφορμή τα θανατηφόρα περιστατικά της γρίπης που προκύπτουν σε Κρήτη και Ελλάδα

Στο νοσοκομείο οδηγός μηχανής μετά από άλλο ένα τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, στην περιοχή των Δειλινών με τον οδηγό να τραυματίζεται ελαφρά.

Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι! (φώτο)

Έχει τραυματιστεί και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο

Πήρε χάπια και αλκοόλ για να δώσει τέλος στην ζωή του

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών οι γιατροί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή

Έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του ο άντρας που απειλούσε…

Τέλος στο θρίλερ που διήρκησε μια ώρα

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Στάθης, μετά το 2ο χειρουργείο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του Στάθη Καραταράκη παραμένει κρίσιμη

Θλίψη για τον πατέρα δύο παιδιών που καταπλακώθηκε από…

Ο βράχος καταπλάκωσε τον άντρα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή

Συναγερμός στο κέντρο του Ηρακλείου: Άνδρας απειλεί να…

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.