Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες

Ηράκλειο | 18/01/2019 - 01:30
Αφοδεύουν πάνω σε θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες
Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος

Με αφορμή την προχθεσινή ανάρτηση στο Facebook βραδινές ώρες, στον λογαριασμό που διαθέτει η “Δύναμη Πολιτών”, η οποία έτυχε αναπαραγωγής από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ - παρότι δεν αποτέλεσε επίσημη ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης υπογραφής ή δελτίο Τύπου και κυρίως δεν απεστάλη προς τα Μέσα και τους εργαζόμενους έναντι των οποίων στρέφεται - οφείλουμε πρώτιστα προς τους αναγνώστες, θεατές, ακροατές και χρήστες μας να επισημάνουμε τα εξής:

Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος και ανεξάρτητος διάλογος. Η αντιπαράθεση γνωμών, προτάσεων, κρίσεων και αξιολογήσεων. Στη Δημοκρατία δεν έχουμε άθροισμα θέσεων με τελικό και οριστικό περιεχόμενο. Μόνο στις χώρες που έζησαν κάτω από το βάρος αυθαιρεσίας και έλλειψης θεμελιωδών δημοκρατικών κανόνων ο διάλογος απουσίαζε.

Η προχθεσινή δημόσια ανάρτηση της “Δύναμης Πολιτών” και ουσιαστικά του δημάρχου Ηρακλείου είναι παράδειγμα και υπόδειγμα βαθιάς αντιδημοκρατικής νοοτροπίας.
Εξηγούμαστε. Όπως οφείλουμε.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν προσκεκλημένοι τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα πρώην μέλη της “Δύναμης Πολιτών” και διαγραφέντα από αυτήν (χωρίς διαδικασίες ψηφοφορίας) Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, πρώην αντιδήμαρχος, και Μανόλης Σαλούστρος, καθώς και το μέχρι σήμερα μέλος της ίδιας παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμπενάκης. Όπως δηλώθηκε από τον συντονιστή της εκπομπής κατά τη διάρκειά της, θα μπορούσαν να παρέμβουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οποιοσδήποτε άλλος (όπως, εξάλλου, κάθε φορά ισχύει στις ζωντανές εκπομπές του σταθμού μας) το επιθυμούσε. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχτηκαν ορισμένες σκληρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής. Από όλα τα μέλη του πάνελ, πρώην και νυν μέλη της “Δύναμης Πολιτών”. Η δημόσια εκφορά λόγου ήταν επώνυμη και ο καθένας ανέλαβε το βάρος των λόγων του, οπότε από πού προκύπτει ότι η εκπομπή ήταν «στημένη»; Ουδείς απ’ όσους αναφέρθηκαν ονομαστικά από τα μέλη του πάνελ παρενέβη. Και, μάλιστα, ουδείς από τα εμπλεκόμενα εκτός του πάνελ πρόσωπα επιχείρησε να διατυπώσει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Αντιδεοντολογική θα ήταν η συμπεριφορά μας, αν κάποιος το επιδίωκε και το αρνούμασταν.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Περαντωνάκης, ο οποίος πριν ένα χρόνο παραιτήθηκε, επιστήθιος φίλος για δεκαετίες και εξ απορρήτων μέχρι την παραίτησή του τού Βασίλη Λαμπρινού, επιβεβαίωσε με γραπτή επιστολή του προς τη “Νέα Κρήτη” τις αλήθειες που αναδείχτηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή και πρόσθεσε εμφατικά ακόμη σοβαρότερες μομφές, που προκάλεσαν αίσθηση, αφού προέρχονταν από άνθρωπο που ήταν στα ενδότερα της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, όπως το «...αλλά κυριότερη αιτία ήταν η σταδιακή σύμπηξη μιας ομάδας επιβουλής του Δήμου, αποτελούμενη από θεσμικούς και εξωθεσμικούς, πολλαπλών και ετερόκλητων αποχρώσεων. Η ομάδα αυτή, που εγώ την έλεγα μεταφορικά “κλίκα”, λειτούργησε μεθοδικά και “επιστημονικά”, με ιεράρχηση των στόχων και σκοπών, και πρώτος στόχος ήταν προφανώς ο γ.γ., που χαλούσε τα σχέδια με τη χοντροκεφαλιά του». Και το ακόμη πιο εμφατικό για όλα αυτά: «Παρακολουθώ, όμως, με πικρία αυτά που γίνονται. Απορρίπτω, με κάποια προσπάθεια ομολογουμένως, την αδιανόητη διάχυτη φήμη ότι ο πραγματικός δήμαρχος είναι ο Βαρδαβάς. Και όσο αυτό που εγώ ονομάζω μεταφορικά “κλίκα” δεν ξεδοντιάζεται, η “Δύναμη Πολιτών” θα τραβάει την κατηφόρα...».

Ουδείς, από τον δήμαρχο ή άλλο θιγόμενο από τις αναφορές αυτές του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, παρενέβη με επιστολή του ή άρθρο ή άλλο γραπτό κείμενο για να διατυπώσει μια αντίθετη άποψη. Για ποιον «αυριανισμό» μιλάνε, λοιπόν, στην περίφημη ανάρτησή τους;

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αναφορά στις ίδιες πικρές αλήθειες σε βάρος της δημοτικής Αρχής, μιλώντας για αντιδημοκρατική λειτουργία και έλλειψη συλλογικών λειτουργιών και αποφάσεων, προχώρησε και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος υπέβαλε παράλληλα και την παραίτησή του και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη “Δύναμη Πολιτών”.

Σχεδόν μία εβδομάδα από την επίμαχη εκπομπή και δύο μέρες μετά τη δημόσια επιστολή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταχώρισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια ανόητη και τελικά βλακώδη, δυσώδη και αηδή γελοιογραφία. Εμφανίζει μια αγελάδα να διαβάζει εφημερίδα και να κάθεται πάνω από μία τηλεόραση, αφοδεύοντας σε αυτήν, με κατάληξη τη λεκάνη περιττωμάτων, σε ένα σαλόνι όπου μια οικογένεια καθήμενη σε καναπέ παρακολουθεί την τηλεόραση!!!

Η δήθεν γελοιογραφία επιστρέφεται ως έχει σ’ εκείνους που την αναπαρήγαγαν. Αυτή αποδεικνύει τη χαμηλή ποιότητα του λόγου της δημοτικής Αρχής, καθώς και την πλήρη έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Είστε πτωχοί... Αυτοί είστε. Αφοδεύετε πάνω σε θεμελιώδεις κανόνες και αρχές του σύγχρονου δημοκρατικού διαλόγου. Δε ζητήσατε ποτέ συγνώμη από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο Ηράκλειο και το άλλαξαν, μολονότι αναγνωρίσατε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι καταγγελίες στις οποίες προχωρούσατε με άπλετη ευκολία δεν ίσχυσαν ποτέ και δεν αποδείχτηκαν. Σήμερα δεν επιχειρείτε να ανασκευάσετε όλα όσα γνωρίζει ο λαός του Ηρακλείου.

Δυστυχώς για εσάς, είμαστε βέβαιοι ότι ο ηρακλειώτικος λαός θα έχει συνειδητοποιήσει ότι η “Δύναμη Πολιτών” πάσχει από πλήρη έλλειψη επιχειρημάτων. Καταφεύγει σε ύβρεις χωρίς να ψηλαφίζει έστω και ένα γεγονός. Εκτοξεύει λάσπη προς κάθε “ενοχλητικό” - και αυτό είναι η πεμπτουσία του “αυριανισμού”.

Τον Νοέμβριο του 2017, σας απευθύναμε δημόσια 38 ερωτήματα, που ενάμιση χρόνο μετά παραμένουν εκκωφαντικά αναπάντητα. Την απάντηση τη χρωστάτε όχι σε εμάς, αλλά στους δημότες που υποτίθεται ότι υπηρετείτε. Γιατί τα δικά τους ζητήματα, ερωτήματα και αγωνίες εκφράσαμε και τότε. Αυτοί άλλωστε, ως αναγνώστες μας, ακροατές, χρήστες και τηλεθεατές μας, είναι και το μοναδικό σημείο αναφοράς και δέσμευσής μας. Από αυτούς κρινόμαστε καθημερινά. Η τότε αναφορά μας είχε και μια κατάληξη: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...». Εμείς πάντως θα επανέλθουμε συντόμως και εκτενέστερα.

Μετά και την τελευταία ανάρτησή τους, χωρίς φόβο, αλλά με το δικαίωμα και την υποχρέωση της κριτικής, και μάλιστα σκληρής, ως οφείλουμε να πράττουμε τα Μέσα Ενημέρωσης, τους παραδίδουμε στην ελεύθερη κρίση των πολιτών του Ηρακλείου.

neakriti.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.