Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αβραμόπουλος: Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη διογκώνεται

Αβραμόπουλος: Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη διογκώνεται

Ελλάδα | 31/05/2016 - 16:24
Αβραμόπουλος: Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη διογκώνεται
Αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση.

Τους κινδύνους των ναρκωτικών υψηλής δραστικότητας για την υγεία, τη συνεχιζόμενη εμφάνιση νέων ουσιών και τα μεταβαλλόμενα πρότυπα χρήσης ναρκωτικών, επισήμαναν σήμερα στη Λισαβόνα οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του οργανισμού παρουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο οργανισμός εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των θανάτων, από υπερβολική δόση, σε ορισμένες χώρες και τις απειλές που προκύπτουν από τις διαδικτυακές αγορές ναρκωτικών.

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη διογκώνεται. Η ζήτηση και η προσφορά νέων ψυχοδραστικών ουσιών, διεγερτικών, ηρωίνης και άλλων οπιοειδών συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα με σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία. Έχοντας τις γνώσεις αυτές στη διάθεσή μας, θα συνεχίσουμε να καλούμε τις αρχές των κρατών μελών, τρίτες χώρες, διαδικτυακές εταιρείες και την κοινωνία των πολιτών να εντείνουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους για την αντιμετώπισή αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Περίπου 2,1 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες (15-34 ετών) αναφέρουν ότι έκαναν χρήση (έκσταση) MDMA τον τελευταίο χρόνο. Αν και μέχρι πρότινος η χρήση MDMA ακολουθούσε πτωτική πορεία, 9 από τις 12 χώρες, με στοιχεία, αναφέρουν υψηλότερες εκτιμήσεις χρήσης και ενδείξεις ότι η MDMA έχει πάψει να περιορίζεται σε συγκεκριμένους πληθυσμούς χρηστών ή υποκουλτούρες ή σε χορευτικά κλαμπ, αλλά πλέον χρησιμοποιείται από ένα ευρύτερο φάσμα νέων.

«Στη νέα έκθεση επισημαίνονται περιστατικά τοξίκωσης, αλλά και θανάτων που συνδέονται με τη συγκεκριμένη ουσία. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, καθώς η MDMA έχει αρχίσει να διαδίδεται και σε μη περιθωριοποιημένα κοινωνικά στρώματα και με αυξανόμενη διαθεσιμότητα μέσω διαδικτυακών αγορών» σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά Alexis Goosdeel.

Η έκθεση που δημοσιεύεται, περιλαμβάνει, επίσης, νέα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία διάφορων ευρωπαϊκών πόλεων .Αν και η ηρωίνη είναι η συχνότερα αναφερόμενη παράνομη ουσία στα επείγοντα περιστατικά, η κάνναβη, η κοκαΐνη και άλλες διεγερτικές ουσίες κατέχουν εξέχουσα θέση σε κάποιες περιοχές.

Η κοκαΐνη παραμένει η ευρύτερα διαδεδομένη παράνομη διεγερτική ουσία στην Ευρώπη. Περίπου 2,4 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες (15-34 ετών) δηλώνουν ότι έκαναν χρήση κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο. Η κοκαΐνη δηλώθηκε ως κύρια ουσία χρήσης από 60.000 χρήστες που εισήχθησαν σε εξειδικευμένα θεραπευτικά κέντρα το 2014 και από 27.000 χρήστες που εισήχθησαν σε θεραπεία για πρώτη φορά.

Επίσης, εκτιμάται ότι 16,6 εκατομμύρια νεαροί Ευρωπαίοι (15-34 ετών) έκαναν χρήση κάνναβης κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Αν και τα επίπεδα χρήσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η συνολική τάση στην Ευρώπη δεν φαίνεται πτωτική, απεναντίας υπάρχουν ενδείξεις ανόδου. Οκτώ από τις 13 χώρες για τις οποίες διατίθενται πρόσφατες εκτιμήσεις στο πλαίσιο ερευνών (από το 2013 και εξής) αναφέρουν - όσον αφορά τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία - αυξήσεις στη χρήση κάνναβης κατά το τελευταίο έτος.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του EMCDDA, Laura d'Arrigo σχολίαζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης κατέληξε: «Μερικές μόλις εβδομάδες μετά την έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά, η παρούσα έκθεση μας υπενθυμίζει ότι, εμφανίζονται νέες απειλές, ιδίως με την ανάπτυξη της αγοράς συνθετικών ναρκωτικών. Έχω την πεποίθηση ότι η έκθεση αυτή αποτελεί μέσο τόσο για τη διάδοση γνώσεων σχετικά με την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ευρώπη όσο και για την από κοινού ανάπτυξη νέων τρόπων αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων».

Λερναία Ύδρα η αγορά ναρκωτικών στην Ευρώπη

Η ανάλυση της φετινής 21ης ετήσιας έκθεσης, αποτυπώνει την ικανότητα της αγοράς ναρκωτικών να ανακάμπτει. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κάνναβη και οι διεγερτικές ουσίες, ακολουθούν πλέον ανοδικές τάσεις. Η μικρή αύξηση στη χρήση των πιο διαδεδομένων αυτών ουσίων είναι ξεκάθαρη από όλες τις πρόσφατες έρευνες. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που ανησυχεί τις αρχές. Είναι και η διαπίστωση ότι η καθαρότητα και η δραστικότητα των περισσότερων παράνομων ουσιών είναι υψηλή ή αυξάνεται.

Παράλληλα, η αγορά ναρκωτικών, έχει γίνει πιο πολύπλοκη, καθώς οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους νέες ουσίες μαζί με τα καθιερωμένα ναρκωτικά. Μάλιστα, πολλοί χρήστες στρέφονται στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς έγκριση ή συνταγή γιατρού, ενώ η χρήση διαφορετικών ουσιών αποτελεί πλέον τον κανόνα για τους προβληματικούς χρήστες.

Την ίδια ώρα, το έργο των διωκτικών Αρχών δυσχεραίνεται,καθώς η παραγωγή κάνναβης, συνθετικών ναρκωτικών, ορισμένων οπιοειδών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών γίνεται πλέον εντός Ευρώπης, κοντά στους καταναλωτές τους.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να κάνουν χρήση κάνναβης καθημερινά

Η χρήση κάνναβης παραμένει μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν δείχνει να μειώνεται, ενώ σε κάποιους πληθυσμούς ίσως και να αυξάνεται. Οι περισσότερες από τις χώρες που διαθέτουν πρόσφατες εκτιμήσεις, αναφέρουν αυξημένη χρήση της ουσίας.

Περίπου 1% των ενηλίκων στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι κάνουν χρήση κάνναβης καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά. Τα επίπεδα δραστικότητας τόσο της ρητίνης όσο και της φυτικής κάνναβης είναι υψηλά σε σύγκριση με το παρελθόν, γεγονός ανησυχητικό, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο του χρήστη για οξέα ή και χρόνια προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις, η κάνναβη αντιπροσωπεύει σε αξία, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παράνομων ουσιών στην Ευρώπη. Η παραγωγή κάνναβης, εντός και εκτός Ευρώπης, αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ τα αδικήματα που σχετίζονται με την κάνναβη, αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 του συνόλου των αδικημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Επικίνδυνα τα συνθετικά κανναβινοειδή που προκαλούν μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους

Τα συνθετικά κανναβινοειδή αντιπροσωπεύουν πάνω από 60% των κατασχέσεων και από τις 98 νέες ουσίες που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 2015, οι 25 ήταν συνθετικά κανναβινοειδή --ουσίες που επιδρούν στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου με την THC, μια από τις κύριες δραστικές ενώσεις που περιέχεται στη φυσική κάνναβη.

Πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά, ενώ έχουν αναφερθεί μαζικές δηλητηριάσεις, ακόμη και θάνατοι.

Η επικινδυνότητα αυτών των ουσιών αναδεικνύεται και με μια προειδοποίηση που εξέδωσε το EMCDDA τον Φεβρουάριο του 2016 σχετικά με το συνθετικό κανναβινοειδές MDMB-CHMICA --μια ουσία που είχε συσχετιστεί με 13 θανάτους και 23 μη θανατηφόρες τοξικώσεις.

Η ουσία αυτή εντοπίστηκε σε περισσότερα από 20 διαφορετικά μείγματα καπνού, ενώ θάνατοι ή τοξικώσεις αναφέρθηκαν σε 8 χώρες, χωρίς να αποκλείεται να έχουν συμβεί και σε άλλες.

Οι νεαροί καταναλωτές μπορεί εν αγνοία τους να γίνονται ανθρώπινα πειραματόζωα για ουσίες που εγκυμονούν άγνωστους κινδύνους για την υγεία.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συνθετική καθινόνη α-PVP, για την οποία διενεργήθηκε αξιολόγηση κινδύνου τον Νοέμβριο του 2015. Πρόκειται για ένα ισχυρό ψυχοδιεγερτικό που συσχετίστηκε με σχεδόν 200 περιστατικά οξείας τοξίκωσης και πάνω από 100 θανάτους στην Ευρώπη.

Αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση, η ηρωίνη στο προσκήνιο

Η φετινή ανάλυση επισημαίνει επίσης την εκ νέου ανησυχητική αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση ηρωίνης και άλλων οπιοειδών. Με βάση τα στοιχεία, η ηρωίνη κατέχει εξέχουσα θέση στα περιστατικά θανατηφόρας υπερδοσολογίας και είναι η συχνότερα αναφερόμενη παράνομη ουσία στα επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με τη νέα έρευνα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Κάποιες χώρες, κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη, στις οποίες παρατηρείται προβληματική χρήση οπιοειδών επί σειρά ετών, πρόσφατα ανέφεραν αύξηση του αριθμού των θανάτων που συνδέονται με χρήση οπιοειδών.

Eπί του παρόντος, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν αύξηση των νέων χρηστών ηρωίνης.

Σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, στους θανάτους από ναρκωτικά φαίνεται επίσης να συντελούν σημαντικά τα συνθετικά οπιοειδή και οι φαρμακευτικές ουσίες. Εκφράζονται ανησυχίες για την κατάχρηση βενζοδιαζεπινών και άλλων φαρμάκων που εκτρέπονται από τη θεραπεία ή προέρχονται από προμηθευτές χωρίς τη σχετική άδεια, όμως ο ρόλος που παίζουν οι ουσίες αυτές όσον αφορά τους θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός.

Αισιοδοξία για τα φάρμακα που μειώνουν τη βλάβη από τη χρήση ναρκωτικών

Νέες θεραπείες έχουν σημαντικές δυνατότητες να αυξήσουν τα οφέλη για την υγεία των χρηστών. Όμως η πρόκληση είναι να μειωθούν οι φραγμοί για τη χορήγησή τους και να διασφαλιστούν επαρκείς πόροι για την κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών. Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο πεδία στα οποία καθιερώνονται νέες θεραπείες και καινοτόμοι τρόποι χορήγησής τους.

Για την αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας, σε κάποιες χώρες της ΕΕ διατίθεται ήδη στους χρήστες οπιοειδών η φαρμακευτική ουσία ναλοξόνη, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από υπερβολική δόση. Υπάρχουν προοπτικές ευρύτερης υλοποίησης προγραμμάτων διάθεσης ναλοξόνης στους χρήστες στην Ευρώπη, με την ανάπτυξη σκευασμάτων ναλοξόνης που χορηγούνται από τη μύτη, όπως αυτό που εγκρίθηκε πρόσφατα και πωλείται στα φαρμακεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, ήδη κυκλοφορούν νέα φάρμακα που δίνουν τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης θεραπείας της λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C σε ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αλλά και σε όσους παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα.

Νέες απειλές και «ευκαιρίες» από τις διαδικτυακές αγορές ναρκωτικών

Μια νέα σημαντική πρόκληση, είναι η αντιμετώπιση του ρόλου του διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας και δυνητικής πηγής προμήθειας ναρκωτικών

Η προμήθεια ουσιών μέσω διαδικτύου μοιάζει να διογκώνεται, παρότι ξεκίνησε από χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η προσοχή εστιάζεται,στην απειλή που προκύπτει από τις αγορές ναρκωτικών στον λεγόμενο «βαθύ ιστό».

Η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου,οι νέες τεχνολογίες πληρωμών, η καινοτομία στο πεδίο της κρυπτογράφησης και οι νέες δυνατότητες δημιουργίας διαδικτυακών αγορών, προβληματίζουν τους ειδικούς, που λένε ότι πολύ σύντομα ένα μεγάλο μέρος των ουσιών θα διακινούνται διαδικτυακά.

Ωστόσο, όπως εξηγούν, το διαδίκτυο μπορεί να γίνει το μέσο για δράσεις πρόληψης, θεραπείας και μείωσης της βλάβης, οι οποίες συχνά υποτιμούνται. «Η μελλοντική ευρωπαϊκή πολιτική, θα πρέπει να "χτυπήσει" τη διάθεση των ναρκωτικών μέσω του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον ίδιο τον ιστό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» επισημαίνουν.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.