Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



45.000 πολίτες: Μην καταστρέψετε τα δάση μας!

45.000 πολίτες: Μην καταστρέψετε τα δάση μας!

Περιβάλλον | 19/12/2014 - 23:32
45.000 πολίτες: Μην καταστρέψετε τα δάση μας!
Με ανακοίνωση της η WWF τονίζει ότι σε δύο ημέρες πάνω από 45.000 πολίτες λένε «όχι» στο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Μέσα σε 48 ώρες, περισσότεροι από 45.000 πολίτες ένωσαν τις φωνές τους για να ζητήσουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να αποσύρει το δασοκτόνο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Aν ψηφιστεί, θα νομιμοποιήσει καταπατήσεις τεράστιων εκτάσεων δασικής γης, θα καταργήσει την υποχρέωση αναδάσωσης σε πέντε χρόνια, και θα “τακτοποιήσει” πολλά ακόμα αυθαίρετα.

Το WWF Ελλάς και η διεθνής οργάνωση Avaaz παρέδωσαν σήμερα το ψήφισμα με τις υπογραφές στον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής, προκειμένου να το παραλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επίσης το ψήφισμα έλαβε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Ταγαράς.  Μέσα από αυτό το ψήφισμα, οι πολίτες ζητούν από τους εκπροσώπους τους να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου που χαρίζει δασική γη στους καταπατητές και να προστατεύσουν τα δάση της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Επίσης με ανοιχτή επιστολή, οι δύο οργανώσεις ζήτησαν από τον Υπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό, να ακούσουν την έκκληση των πολιτών για τα δάση και να αποσύρουν το εξαιρετικά απειλητικό για το φυσικό περιβάλλον σ/ν «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Το σκανδαλώδες σχέδιο νόμου κατατέθηκε από το υπουργείο στις 9/12 και συζητείται από την ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, Παρασκευή 19 και αύριο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

«Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλουν να επιδείξουν πολιτικό θάρρος και να ακούσουν την ελληνική κοινωνία, στο αίτημα για ουσιαστική προστασία της ελληνικής φύσης. Η συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση πρέπει να λάβει τέλος.

Η κοινωνία απαιτεί ένα υγιές φυσικό περιβάλλον που αποτελεί τη βάση για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και για μια πραγματικά ζωντανή οικονομία», δήλωσε η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής του WWF Ελλάς.

«Τα δάση της Ελλάδας είναι ένας εθνικός θησαυρός που ανήκει σε όλους μας και πρέπει να προστατεύεται – όχι να ξεπουλιέται σε καταπατητές και εμπρηστές. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στέλνουν σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ‘σώστε τα δάση μας’. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος κι οι βουλευτές οφείλουν να ακούσουν τη συνείδησή τους και να κάψουν το νομοσχέδιο, όχι τα δάση μας», δήλωσε ο Σπύρος Λημναίος από το Avaaz»

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, Υπεύθυνος τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr
Σπύρος Λημναίος, Avaaz, τηλ: 0044 774 621 9665 spyro@avaaz.org
 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.