Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus300 θέσεις εργασίας για ευάλωτες ομάδες στο Ηράκλειο!

300 θέσεις εργασίας για ευάλωτες ομάδες στο Ηράκλειο!

Προσλήψεις | 20/11/2012 - 08:35
300 θέσεις εργασίας για ευάλωτες ομάδες στο Ηράκλειο!
Τριακόσιες θέσεις για ευάλωτες ομάδες σε επιδοτούμενα προγράμματα στην Π.Ε. Ηρακλείου. Ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕΗ την Τετάρτη 21/11, στις 18.00.

Πρώτη δημοσίευση 2012-11-19 18.47

Ξεκίνησαν και στην Π.Ε. Ηρακλείου τα ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες).  Αντικείμενο τους  είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών. Καθένα από τα τρία ΤΟΠΕΚΟ που υλοποιούνται στο Ηράκλειο στοχεύει στην προετοιμασία (μέσα από δράσεις συμβουλευτικής και επιδοτούμενης κατάρτισης) και προώθηση 100 ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου υλοποιούνται τρία Σχέδια ΤΟΠΕΚΟ, από τρεις διαφορετικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία προγράμματα θα παρουσιαστούν στο κοινό του Ηρακλείου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 6.00μ.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη).

Συγκεκριμένα, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίαυλος Απασχόλησης Δ. Ηρακλείου», υλοποιεί την πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες Δ. Ηρακλείου», με περιοχή παρέμβασης το Δήμο Ηρακλείου. Στην Σύμπραξη συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, η Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε, ο Σύλλογος φίλων και συγγενών ψυχικά ασθενών "ΚΡΙΚΟΣ", ενώ δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με ψυχική αναπηρία, μετανάστες/πρόσφυγες, παλιννοστούντες, άτομα που βρίσκονται υπό το καθεστώς «αιτούντος ασύλου», πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει επίσης να είναι δημότες Ηρακλείου, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας. Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν επίδομα 6 ευρώ/ ώρα και αφορούν στους τομείς: α) Στελέχη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης (20 άτομα), β) Τυποποίηση και επεξεργασία τοπικών προϊόντων (20 άτομα), γ) Συντηρητές κήπων και αστικού πρασίνου (20 άτομα), δ) Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας (20 άτομα), ε) Κατάρτιση στελεχών και κατ’οίκον φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας (20 άτομα).
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δρόμοι Απασχόλησης», υλοποιεί την πράξη «Ισότιμη Πρόσβαση», με περιοχή παρέμβασης την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Σε αυτήν  συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), το ΚΕΚ «Ανάπτυξη Κρήτης», το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης – Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η Περιφερειακή Ένωση ∆ήµων Κρήτης (ΠΕ∆ Κρήτης), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει επίσης να είναι μόνιμοι κάτοικοι ενός εκ των δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας.

Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν επίδομα 6 ευρώ/ ώρα και αφορούν στους τομείς: α) Τυποποίηση, πιστοποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων(20 άτομα) β) Βασικές µορφές αγροτουρισµού και ειδικών µορφών τουρισµού – ειδικός αγροτουριστικών επιχειρήσεων (20 άτομα), γ) Βασικές γνώσεις µηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών µε ιδιαίτερη έµφαση στις εγκαταστάσεις Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) (20 άτομα), δ) ∆ιαµόρφωση και συντήρηση χώρων πρασίνου – Κηποτεχνία (20 άτομα), ε) Βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ (20 άτομα).
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικός Ιστός» υλοποιεί την πράξη «Τοπική συνεργασία για την κοινωνική ενσωμάτωση» με περιοχή παρέμβασης την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Σε αυτήν συμμετέχουν το Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης - «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Κρήτης», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», το Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα Κ.Ε.Κ. Α.Ε, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), το ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων  Εναλλακτικού Τουρισμού και ο Σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με ειδικές ανάγκες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει επίσης να είναι μόνιμοι κάτοικοι ενός εκ των δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας. Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν επίδομα 6 ευρώ/ ώρα και αφορούν στους τομείς: α)  Εξειδικευμένες δεξιότητες Η/Υ (20 άτομα), β) Στελέχη Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής τέχνης(20 άτομα), γ)  Κατάρτιση στην Κατασκευή χρηστικών αντικειμένων με παραδοσιακά υλικά(20 άτομα), δ) Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία(20 άτομα), ε) Κατάρτιση Στελεχών Κατ’ οίκον Φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας(20 άτομα).
Και στα τρία προγράμματα, από τα 300 άτομα που θα επιλεγούν  το 50% τουλάχιστον θα είναι γυναίκες και το 25% τουλάχιστον θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών. Tα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης 3 της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», το οποίο σχεδίασε και διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι ενδιαφερόµενοι/ες  µπορούν να προμηθευτούν τις αναλυτικές προσκλήσεις και την αίτηση συµµετοχής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και στα σημεία:
•    «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες Δ. Ηρακλείου»: http://topeko.kek-anaptixi-kritis.gr/
ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ, Βενεράτο, Δήμος Ηρακλείου, Τηλ.: 2810- 792119, ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), Κορωναίου 14, 4ος όροφος, Τηλ.: 2810331590
•    «Ισότιμη Πρόσβαση»: http://www.anher.gr,
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Α.Ε.  Ο.Τ.Α., Άνω Αρχάνες,  ∆ήµου Αρχανών -
Αστερουσίων, τηλ 2810-753300 , ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ, Βενεράτο, ∆ήµου Ηρακλείου τηλ 2810-792119, ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), Κορωναίου 14, 4ος όροφος, Τηλ.: 2810331590
•    «Τοπική συνεργασία για την κοινωνική ενσωμάτωση»: www.koinopolitia.gr, www.koinonikosistos.gr
ΚΕΚ - Τεχνική Εκπαιδευτική Α.Ε., Νικολάου Πλαστήρα 100, Ηράκλειο, τηλ. 2810-220771, «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Κρήτης», Άνω Αρχάνες, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, τηλ. 2810-752842, 2810-751899 και ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης, Βενεράτο, Δήμου Ηρακλείου, τηλ 2810-792119


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Προσλήψεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.