Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Έξι τρόποι για να σε κλέψουν στο συνεργείο

Έξι τρόποι για να σε κλέψουν στο συνεργείο

Auto Plus | 16/07/2015 - 12:22
Έξι τρόποι για να σε κλέψουν στο συνεργείο
Όπως σε κάθε κλάδο έτσι και σε αυτόν των μηχανικών αυτοκινήτων υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι αισχροκερδούν εις βάρος των πελατών τους.

Το autoblog.gr έκανε ένα αφιέρωμα στους έξι πιο συνηθισμένους τρόπους, με τους οποίους οι ασυνείδητοι επαγγελματίες του χώρου ζημιώνουν τους πελάτες τους.

 Χρεώνουν για περιττές επισκευές

Ο μηχανικός βρίσκει το πρόβλημα, αλλά μετά την επισκευή του, το πρόβλημα είναι ακόμη εκεί. Έτσι συνεχίζει το ψάξιμο και εντοπίζει “ένα νέο”, διαφορετικό πρόβλημα και το επιδιορθώνει, και πολλές φορές μπορεί να υπάρξει και 3ο και 4ο πρόβλημα μέχρι τελικά το πρόβλημα να λυθεί. Κάπως έτσι αυξάνεται το ποσό που χρεώνεται ο πελάτης. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν αναφέρομαι σε εκείνους τους μηχανικούς που όντως δεν γνωρίζουν το πρόβλημα και αλλάζουν 2,3 ανταλλακτικά μέχρι να το εντοπίσουν, αλλά σε εκείνους που γνωρίζουν εξ’αρχής το προβληματικό ανταλλακτικό, αλλά αλλάζουν επιπλέον ανταλλακτικά ώστε να αυξήσουν το κόστος.

Αλλάζει κάτι που δεν χρίζει αλλαγής

Πόσες φορές έχεις ακούσει για περιπτώσεις που ένας μηχανικός πρόσθεσε στη λίστα των ανταλλακτικών που αντικατέστησε, ανταλλακτικά που δεν έχριζαν αντικατάστασης; Οι περιττές επισκευές είναι μια συνήθης τακτική από τους μη επαγγελματίες του χώρου.

Υπερχρέωση

Υπερχρέωση στα ανταλλακτικά, στην εργασία ή και στα δύο. Ακόμη μια πληγή των κακών επαγγελματιών, οι οποίοι χρεώνουν με το παραπάνω τόσο το κόστος του ανταλλακτικού, όσο και το κόστος των εργασιών. Στην εποχή του διαδικτύου που με μια απλή αναζήτηση μπορείς να δεις πόσο κοστίζει ένα ανταλλακτικό, είναι καθαρή κοροϊδία από κάποιους να χρεώνουν για χρυσό μια αντλία νερού, έναν πολλαπλασιαστή ή τέσσερα μπουζοκαλώδια.

Το οδηγεί δίχως αύριο

Καταλαβαίνω πως ο μηχανικός πρέπει να οδηγήσει για κάποια χιλιόμετρα το αυτοκίνητο για να καταλάβει ή για να ελέγξει αν το πρόβλημα λύθηκε, αλλά μερικοί είναι κάφροι. Μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητό σου και το πηγαίνουν μαλιοκούβαρα. Δίχως αύριο. Με την ταυτότητα στο στόμα, κάνοντας αλλαγές στον κόφτη. Ε όχι… Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εκείνα που κάποιος μηχανικός είτε τράκαρε το αυτοκίνητο του πελάτη, είτε δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα λόγο της σκληρής χρήσης που του έκανε.

Ζημιές εντός συνεργείου

Μικρά χτυπήματα στο σώμα του αυτοκινήτου, λάδια και γράσα στις επενδύσεις του εσωτερικού κτλ. Πράγματα που δεν πρέπει να βρίσκεις στο αυτοκίνητό σου όταν το παραλάβεις από το συνεργείο, αλλά δυστυχώς, κάποιοι “επαγγελματίες” δεν δίνουν σημασία σε αυτά. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος, τόσο για τον καθαρισμό του εσωτερικού όσο και για τις επιδιορθώσεις στο σώμα.

Κλοπή

Πας το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο και όταν το παίρνεις πίσω, διαπιστώνεις πως όλο και κάτι λείπει από μέσα του. Τα κέρματα που είχες στο τασάκι; Η ξεχασμένη compact φωτογραφική μηχανή που είχες στο ντουλαπάκι του συνοδηγού; Κάποιο άλλο αντικείμενο μικρής ή μεγάλης χρηματικής αξίας. Το αναφέρεις στον μηχανικό, αλλά αυτός σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τους Ασιάτες να έχουν λιγότερο σχιστά μάτια από αυτόν. Άντε να βρεις το δίκιο σου μετά.

Κλείνοντας, το συμπέρασμα είναι πως αν κάποιος πιστεύει πως έχει εξαπατηθεί από έναν μηχανικό, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συμβουλευτεί έναν δικηγόρο.

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Διαλέξτε το επόμενο αυτοκίνητό σας σε μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ηρακλείου, που υπάρχουν στον κατάλογο του creteplus.gr.
Αξεσουάρ Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα που έχουν αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται στον κατάλογο creteplus.gr.
Ασφάλειες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι επαγγελματίες του Ηρακλείου, που ασχολούνται με τις ασφάλειες αυτοκινήτων, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.