Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Στην κορυφή, μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό, για το ποιοτικότερο Κρητικό ελαιόλαδο! (pics)

Στην κορυφή, μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό, για το ποιοτικότερο Κρητικό ελαιόλαδο! (pics)

Διατροφή | 28/03/2015 - 20:32
Στην κορυφή, μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό, για το ποιοτικότερο Κρητικό ελαιόλαδο! (pics)
Μέσα από μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε δύσκολη, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, η Τerra Creta, κατέκτησε την κορυφή

Συγκεκριμένα η πολύ γνωστή εταιρεία κατέκτησε δυο κορυφαίες διακρίσεις στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΑΣ Ρεθύμνου με τη συμμετοχή 69 ετικετών κρητικού ελαιολάδου.

Η Terra Creta απέσπασε δύο από τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού, ενώ έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα ελαιόλαδα ποικιλίας «Κορονέικι».

Τα προιόντα Terra Creta ΠΟΠ Κολυμβάρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το Terra Creta Platinum 0,2 βραβεύτηκαν με «Αργυρή Ελαία» και «Χάλκινη Ελαία» αντίστοιχα, για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.
 
"Η φιλοσοφία μας είναι να λειτουργούμε πάνω σε μια γερή επιστημονική βάση σε κάθε βήμα της παραγωγής και να βασιζόμαστε στις αρχές της αυτονομίας, της πρωτοπορίας και της επιστημονικής έρευνας.

Αυτή η φιλοσοφία έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: ανώτερη ποιότητα, γεύση και πρωτοπορία. Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχει καθιερώσει την παρουσία μας σε περισσότερες από 25 χώρες έως σήμερα. 

Στοχεύουμε στο να κάνουμε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο της περιοχής του Κολυμβαρίου γνωστό σε όλο τον κόσμο και να παράγουμε  ένα εξαιρετικό προϊόν με ποιοτικά χαρακτηριστικά πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα ελαιόλαδο του οποίου η ανώτερη ποιότητα θα αναγνωρίζεται από τον καταναλωτή ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Οι άνθρωποί μας είναι ένα αδιάσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας και ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρη η ομάδα της Terra Creta, αισθάνεται ικανοποίηση από τη συνεισφορά της στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος", αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σε μήνυμα τους.


Η ιστορία της εταιρείας

Η Terra Creta, μια 100% κρητική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2001 στα Χανιά και σήμερα λειτουργεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κολυμβάρι Χανίων.  Έχοντας κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό και με προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, σε πολύ λίγα χρόνια αναπτύχθηκε σε περισσότερες από 35 χώρες και κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε πληθώρα διεθνών  διαγωνισμών.

Ανέπτυξε πρώτη ένα πρωτοποριακό σύστημα on-line ιχνηλασιμότητας ελαιολάδου, ενώ σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Κολυμβαρίου παράγει υψηλής διατροφικής αξίας ελαιόλαδο εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους ποιοτικής αξιολόγησης,  έκθλιψης και διαχείρισης  του ελαιοκάρπου στο υπερσύγχρονο ελαιουργείο της. Στην γκάμα των προιόντων της, εκτός από ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ή και βιολογικό ελαιόλαδο,  συμπεριλαμβάνονται βαλσάμικο ξύδι, και ποικιλία από επιλεγμένες ελληνικές ελιές. 

Ο 1ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, και την αναβάθμιση της εικόνας τους στην διεθνή αλλά και εγχώρια αγορά.

Από τις 69 συμμετοχές, βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτες ετικέτες, ενώ επτά ακόμα έλαβαν τιμητική διάκριση. 



Κριτική Επιτροπή (tasting panel)

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από καταρτισμένους γευσιγνώστες και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένες ομάδες και διαθέτουν εμπειρία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είναι η καταξιωμένη στο χώρο κα Έφη Χριστοπούλου, panel supervisor και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) σε χημικές και οργανοληπτικές δοκιμές, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.