Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Ράλλυ με κάλυψη από ΟΤΕ TV – Ένας Κρητικός στις συμμετοχές

Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Ράλλυ με κάλυψη από ΟΤΕ TV – Ένας Κρητικός στις συμμετοχές

Auto Plus | 24/04/2015 - 14:10
Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Ράλλυ με κάλυψη από ΟΤΕ TV – Ένας Κρητικός στις συμμετοχές
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε ασφάλτινες και χωμάτινες επιφάνειες, με 65 συνολικά συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και μία από την Κρήτη.

Ο Γιώργος Γονάκης από τα Χανιά θα συμμετέχει στον αγώνα με ένα Peugeot 205 με το νούμερο 31 στις πόρτες του.

Αναλυτικότερα στο 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" δήλωσαν συμμετοχή  36 πληρώματα για το ασφάλτινο σκέλος και 29 για το χωμάτινο. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης θα είναι η Υπερειδική Διαδρομή μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Ασφάλτινος αγώνας, Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο ασφάλτινος αγώνας έχει συγκεντρώσει τα βλέμμα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος είναι φυσικά η πρωτοποριακή κίνηση της διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής "Άγιος Λουκάς" μήκους 3,78 χιλιομέτρων, μέσα στην πόλη της Λαμίας, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Star Κεντρικής Ελλάδας, που εκπέμπει μάλιστα σε πανελλαδική εμβέλεια, μέσω του OTE TV.

Το γεγονός ότι με την Υπερειδική Διαδρομή ολοκληρώνεται ο ασφάλτινος αγώνας, αφού το πρώτο αγωνιστικό θα πάρει εκκίνηση στις 18.03, επιτρέπει σε ολοένα και περισσότερους θεατές, να απολαύσουν το θέαμα είτε από τις "κερκίδες" της Ειδικής Διαδρομής στη Λαμία, είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Προτού όμως φτάσουν στην Υπερειδική Διαδρομή, τα 36 πληρώματα θα πρέπει πρώτα να αγωνιστούν σε 5 Ειδικές Διαδρομές, συνολικού μήκους 80,29 χιλιομέτρων. Ο λόγος για την αγαπημένη Ειδική Διαδρομή Μπράλος, που έχει μήκος 11,67 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί τρεις φορές, καθώς επίσης και για τη γνωστή Ειδική Διαδρομή Καλοσκοπή, που έχει μήκος 20,75 χιλιομέτρων και θα πραγματοποιηθεί δύο φορές.

Σημειώνουμε, πως αμέσως μετά τον τερματισμό, τα αυτοκίνητα θα βρεθούν σε καθεστώς park ferme στο κέντρο της Λαμίας, οπότε οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά και να γνωρίσουν τα πληρώματα, ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί και η απονομή στους νικητές, υπό τα βλέμματα πολλών -όπως δείχνουν τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τους ανθρώπους της περιοχής- θεατές!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι 36 συμμετοχές διακρίνονται για την ποιότητά τους. Η μάχη για τη νίκη αναμένεται μεγάλη, αφού οι Πρωταθλητές Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer EVO IX, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρό ανταγωνισμό από μια πλειάδα πληρωμάτων με Mitsubishi Lancer EVO IX. Όμως, τα βλέμματα αναμένεται να στραφούν σε μια νέα άφιξη στο χώρο των ελληνικών αγώνων, το Skoda Fabia S2000 που μοιράζονται οι Παναγιώτης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος, στην πρώτη εμφάνιση του έμπειρου οδηγού με το νέο του απόκτημα.

Χωμάτινος αγώνας, Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Το χορταστικό μενού του διημέρου, θα ολοκληρωθεί με επιστέγασμα τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα είναι χωμάτινος. «Πεδίο βολής» για τα 29 πληρώματα, είναι δύο γνωστές χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Φθιώτιδας, η Γραμμένη και η Δίβρη, με μήκος 21,97 χλμ. και 18,7 χλμ. αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι συμμετέχοντες στον χωμάτινο αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προαιρετικό shakedown, για καλύτερη προβολή τους, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου, αμέσως μετά τη διέλευση των συμμετεχόντων στον ασφάλτινο αγώνα, στην Υπερειδική του αγώνα, έχοντας πάντως χωμάτινο στήσιμο και ελαστικά στο αυτοκίνητό τους!

Όσον αφορά στις συμμετοχές, πιο πολυπληθής κλάση του χωμάτινου αγώνα είναι η Α/5, που ανέκαθεν εφοδίαζε τους ελληνικούς αγώνες με ταχύτατα πληρώματα και εξαιρετικές μάχες, έχοντας συγκεντρώσει 11 πληρώματα. Η Ν/4 από την οποία θα προέλθουν και οι νικητές έχει συγκεντρώσει 8 συμμετέχοντες, τη στιγμή που η Ε/11 έχει 3 συμμετοχές και οι κλάσεις Ε/10 και Α/6 από 2 αυτοκίνητα. Οι κλάσεις Α/8, Α/7 και Ε/12 έχουν συγκεντρώσει από μία συμμετοχή. 

Το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" δε θα μπορούσε να αποτελέσει διοργάνωση τέτοιου εύρους, δίχως την στήριξη των χορηγών του.  Μεγάλος Χορηγός είναι το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χαλκιάς, το οποίο μάλιστα δίνει τον τίτλο του και στην ονομασία του αγώνα, ενώ ανάμεσα στους Χορηγούς συγκαταλέγονται ακόμη η Peugeot, η Motul και η Θερμοπετρόλ-Χατζητσοπάνης, με την τελευταία να έχει ιδιαίτερη θέση στην "καρδιά" του αγώνα, αφού στηρίζει διαχρονικά όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Σωματείου.

Οι συμμετοχές για άσφαλτο

Οι συμμετοχές για χώμα

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.