Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Σάρωσαν οι Κρητικοί στην Κόρινθο (pic)

Σάρωσαν οι Κρητικοί στην Κόρινθο (pic)

Auto Plus | 22/06/2015 - 15:58
Σάρωσαν οι Κρητικοί στην Κόρινθο (pic)
Εντυπωσίασαν τα κρητικά πληρώματα που συμμετείχαν στο Ράλλυ σπριντ Κορίνθου, πετυχαίνοντας πρωτιές στις κατηγορίες τους και υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκίνητου Κορινθίας ο 4ος γύρος του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ 2015 , το 34ο Rally Sprint Kορίνθου.Οι θεατές βρέθηκαν στην «ακροπολική» Ειδική Διαδρομή «Άγιος Ιωάννης»  (16,48 χλμ.) απόλαυσαν εντυπωσιακά περάσματα και μεγάλο συναγωνισμό τόσο στην κορυφή αλλά ακόμα περισσότερο στην μάχη των κλάσεων.

Στην αγωνιστική δράση , στο 1ο πέρασμα το ηρακλειώτικο πλήρωμα Αναπολιωτάκης-Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza Kit Car)  πέτυχαν τον πρώτο χρόνο γενικής, ακολουθούμενοι από τους Αθανασούλα – Σούκουλη (Mitsubishi EVO IX) σε απόσταση αναπνοής (+2,29) και τους επικεφαλής του Κυπέλλου Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο  (Mitsubishi EVO X) να βρίσκονται στην 3η θέση.

Στο 2ο πέρασμα το πλήρωμα από την Κρήτη είχε τη στιγμή του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τη στιγμή που οι Αθανασούλας-Σούκουλης έκαναν την επίθεσή τους, με αποτέλεσμα να κερδίσουν τον αγώνα με διαφορά 29,09 δλ. από τους Πατρινούς  Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο, σημειώνοντας παράλληλα τον απόλυτο χρόνο της ειδικής (8:19.74). Μεγάλη μάχη έγινε και για την 3η θέση της Γενικής ανάμεσα στον Αλυγιζάκη από το Ρέθυμνο με συνοδηγό τον Τσαουσόγλου με Mitsubishi EVO ΙX και τους ΝΙΚΟΝ-Καμακάρη (Mitsubishi EVO ΙX) με νικητές τους πρώτους .

Στην κατηγορία F2, όπου οι μάχες κλέβουν στην παράσταση στους ασφάλτινους αγώνες αφού ο συναγωνισμός είναι μεγάλος , τον αγώνα τελικά κέρδισαν ο Ηρακλειώτης Μάνος  Δημητρίου με τη Μαλακτάρη στο δεξί μπάκετ του Citroen Saxo VTS κάνοντας ένα εκπληκτικό 2ο πέρασμα . Πίσω τους βρέθηκαν οι Χρήστος και Δημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106 S16) που κέρδισαν την 1η ειδική και την τριάδα συμπλήρωσαν οι σταθεροί  Χαλδαίος -Σαμαράς (Citroen C2 R2).

Για την κλάση της Α8/ΕΑ8, οι Αναπολιωτάκης -Χαλκιαδάκης Αλέξανδρος ήταν οι νικητές, με  δεύτερους  τους  Τζαμπάζη-Πολυζώη (Mitsubishi EVO VIII). Τρίτοι τερμάτισαν οι Ξενοφών Νικολόπουλος- Αλέξανδρος Τσιάπας (Mitsubishi EVO VI) που έχασαν πολύτιμο χρόνο από πρόβλημα στο 1ο πέρασμα .

Στην κλάση της Α7/ΕΑ7 το ηρακλειώτικο πλήρωμα Περάκης-Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 Kit Car τερμάτισαν στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερους τους Καραθανάση-Καραθανάση (Opel Astra F) που είχαν την κόντρα τους με τους Χατζηκωνσταντίνου -Ματαλιωτάκη ( Renault Clio).

Στην Ν2/ΕΝ2  νικητές ήταν οι Σύλλας -Αναστασοπούλου ( Peugeot 106 S16), με δεύτερους  τους Μπίστα -Βεργοζήση (Citroen Saxo VTs) στην πρώτη συμμετοχή με το νέο του αυτοκίνητο. Οι Μαυρομάτης - Νικολόπουλος (Peugeot 106 S160) τερμάτισαν στην 3η θέση .

Οι Κώστας και Γιώργος Πολυχρονόπουλος (itroen AX) επικράτησαν στις κλάσεις  Ε/Ε9 και  Ε/Ε10, ενώ πίσω τους τερμάτισαν οι  Τουσούλης-Μούκας Ευάγγελος (Toyota Starlet) στην πρώτη συμμετοχή με αυτό το αυτοκίνητο. Ακολούθησαν οι Χωριανόπουλος-Μοίρας με Autobianchi Abarth 112.

Τέλος στην κλάση Ε/Ε11 ταχύτεροι ήταν οι Μποζιονέλος- Παναρίτης  (Ford Escort MK2) αφήνοντας πίσω τους Κεφαλά-Μαρίνο και τρίτους τους Θεοδωρακάκη - Φαρμάκη Χρήστο και τα δύο πληρώματα με VW Golf.

Το πρωί της Κυριακής την ειδική ξεκίνησαν 48 πληρώματα και μετά τα 2 περάσματα  τερμάτισαν 37.  11 λοιπόν οι εγκαταλείψεις όλες από μηχανικά προβλήματα με κυριότερες των Νάσου Δασκαλόπουλου , Διονύση Σπανού , Παναγιώτη Ισμαήλου , Νίκου Ζακχαίου , Δριστόπουλου Εντυ και Ανδρέα Μπάσδελη .

Τα αποτελέσματα

(Φωτογραφίες: ΔΤ ΟΜΑΕ/www.PhotoRallyPress.gr)


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.