Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μούζα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μούζα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Πολιτισμός | 20/05/2016 - 15:54
Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μούζα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Πρόκειται για μια συναυλία που οργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Gian Andrea Garancini.

 Aντί εισιτηρίου συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρουχισμό και φάρμακα για τους πρόσφυγες της Συρίας.  Τα παραπάνω μπορούν να παραδοθούν είτε στον χώρο της συναυλίας (Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου) την ώρα της εκδήλωσης, είτε μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές, εφόσον πρόκειται για μεγαλύτερες ποσότητες. 

Η πιανίστα Αλεξία Μουζά είναι γνωστή Ηρακλειώτισσα, που δίνει συχνά ρεσιτάλ πιάνου και σεμινάρια Masterclass στην πόλη μας. Σύμφωνα με πρόσφατες κριτικές «έχει καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια. Καθηλώνει το κοινό από το πρώτο άκουσμα… ξεχωρίζει για την άψογη τεχνική αρτιότητα,  την λυρική της μουσικότητας και την ιδιαίτερη ένταση της ερμηνείας».

Η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Φίλων 2000”. Nικήτρια μεταξύ άλλων, με πρώτα βραβεία, του Cantú International Competition for Piano and Orchestra στην Ιταλία (2005), του διαγωνισμού για πιάνο “Γιώργος Θυμής” στην Θεσσαλονίκη (2008), του Delia Steinberg International Piano Competition στην Μαδρίτη (2015) και του Hamamatsu International Piano Competition στην Ιαπωνία, 2015 (τρίτο βραβείο). 

Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία έχει συνεργαστεί με ορχήστρες της Ελλάδας, Ιταλίας, Βενεζουέλας, Μεξικού και Ιαπωνίας. Συμμετείχε με ρεσιτάλ σε διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ασία. 

Η Αλεξία Μουζά ολοκλήρωσε σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro”στην Imola, Ιταλία (καθ. Leonid Margarius, Anna Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Master ερμηνείας στο πιάνο (2011, Cesena, Conservatorio Statale di Musica) και Artist Diploma (2013, College of Fine Arts, Boston University, καθ. Boaz Sharon) όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Boston University. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην Buchmann-Mehta School of Music, στο Τελ Αβίβ, με τον καθηγητή Arie Vardi.

Πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2015).

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα Soler, Chopin και Rachmaninoff.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 20:30 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Padre Antonio Soler: Σονάτα σε σολ ελάσσονα, αρ. 87  (1777)

Frederic Chopin: Σονάτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58   (1844) 

Allegro maestoso

Scherzo: Molto vivace

Largo 

Finale: Presto, non tanto

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Frederic Chopin: Τρεις Μαζούρκες, έργο 50 (1842)

Sergei Rachmaninoff: Σονάτα αρ. 2, σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 36 (1913, αναθ. 1931)

Allegro agitato

Non allegro

Allegro molto


Αλεξία Μουζά, πιάνο

Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της, την πιανίστρια Πατρίσια Αρένας. Από το 1999 έως το 2013 φοίτησε στην International Piano Academy στην Imola Ιταλίας με τους Leonid Margarius και Anna Kravtchenko. 

Πιανίστρια με “καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια”, σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Φίλων 2000”. Είναι επίσης νικήτρια στους διεθνείς διαγωνισμούς International Competition for Piano and Orchestra στο Cantú Ιταλίας όπου κέρδισε και το βραβείο τύπου (2005), στον διαγωνισμό  πιάνου “Γιώργος Θυμής” Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο, 2008), στον διεθνή διαγωνισμό Val Tidone (2ο βραβείο, 2009). Πρόσφατα, κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Delia Steinberg (Μαδρίτη, 2015) και το 3ο βραβείο στον πιο γνωστό διαγωνισμό πιάνου της Ασίας, της πόλης Hamamatsu (Ιαπωνία, 2015). Τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2015). 

Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία έχει παίξει με τις ορχήστρες Haydn Orchestra of Bolzano and Trento, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Philharmonic Orchestra ‘Mihail Jora’ Bacau, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Feminarte, Fiesole Youth Orchestra, Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού, Συμφωνική Ορχήστρα του Τόκιο. Συνεργάστηκε με τους διευθυντές ορχήστρας Ola Rudner, Μίλτο Λογιάδη, Αναστάσιο Συμεωνίδη, Enrique Batiz, Manuel Lopez, Ovidiu Balan, Paul Po Chiang, Ken Takaseki.

Το 2011 προσκλήθηκε και παρουσίασε στο Festival de Jovenes Pianistas στο Καράκας, Βενεζουέλα, ρεσιτάλ πιάνου και το πρώτο κοντσέρτο του Tchaikovsky με την Συμφωνική Ορχήστρα Simon Bolivar της Βενεζουέλας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο. Στα πλαίσια του ίδιου φεστιβάλ έδωσε master class για τους μαθητές του El Sistema.

Η Αλεξία έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες, όπως στο Concert Hall του Χόνγκ Κόνγκ, Konzerthaus του Βερολίνου, Tsai Performance Center της Βοστώνης, Sala Verdi του Μιλάνου, Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ,  Academia Filarmonica της Μπολόνια, Quinta Anauco στο Καράκας, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ όπως Sächsisches Mozartfest (Γερμανία), Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali, Festival MiTO, Festival de Bach a Bartok (Ιταλία), Si-Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία), διεθνές φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης και Ναυπλίου, φεστιβάλ Σαντορίνης.

Η Αλεξία Μουζά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Cesena (Master, Conservatorio Statale di Musica) και την Βοστώνη (Artist Diploma, Boston University, College of Fine Arts) με τον καθηγητή Boaz Sharon. Από το 2013 συνεχίζει τις σπουδές της στην Μουσική Σχολή Buchmann-Mehta στο Τελ Αβίβ, με τον καθηγητή Arie Vardi.

Έλαβε υποτροφίες από: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα “Αλέξανδρος Ωνάσης”, International Piano Academy Imola και Boston University.

Έχει ηχογραφήσει δύο audio-DVD με την εταιρεία Multigram Classical (το κοντσέρτο του Mozart για 3 πιάνα K. 242 και ρεσιτάλ με έργα Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin).

 



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.