Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Έστειλαν... στον τοίχο τρία δημοφιλή μοντέλα - Τα αποτελέσματα (pics)

Έστειλαν... στον τοίχο τρία δημοφιλή μοντέλα - Τα αποτελέσματα (pics)

Auto Plus | 27/06/2015 - 13:18
Έστειλαν... στον τοίχο τρία δημοφιλή μοντέλα - Τα αποτελέσματα (pics)
Τρία μοντέλα που σημειώνουν εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά δοκίμασε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP.

Σημειώνουμε ότι από την αρχή της χρονιάς ο οργανισμός έχει θεσπίσει νέες αυστηρότερες προδιαγραφές στις δοκιμές σύγκρουσης, με αποτέλεσμα η μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων να μην είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση για τους κατασκευαστές.

Παρόλα αυτά το Superb της Skoda και το i20 της Hyundai σημεώσαν εξαιρετικές επιδόσεις ενώ λίγο πιο πίσω έμεινε το Panda Cross της Fiat.

Skoda Superb

Όπως σημειώνει ο EuroNCAP και αναφέρει το in.gr, το Skoda Superb απέσπασε τη διάκριση των πέντε αστεριών καθώς προσφέρει συνολικά καλή προστασία σε σύγκρουση και η οποία συνδυάζεται με την παρουσία συστημάτων, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το Multi Collision Brake και το Crew Protect Assist.

Το πρώτο, Multi Collision Brake συμβάλλει στην αποτροπή δεύτερης σύγκρουσης μετά από ατύχημα, ενώ το Crew Protect Assist συνίσταται σε ένα σύστημα που με βάση την επικινδυνότητα των ελιγμών ανιχνεύει ενδεχόμενο σύγκρουσης «προετοιμάζοντας» τις ζώνες ασφάλειας.

Και τα δύο αυτά συστήματα έχουν αποσπάσει στο παρελθόν το βραβείο Advanced του EuroNCAP, ενώ στην προκειμένη περίπτωση «έδωσαν» τη βαθμολογία 76% στο μοντέλο της Skoda στην κατηγορία που αξιολογεί την παρουσία συστημάτων ασφαλείας στον εξοπλισμό του.

Σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Superb, αξιολογήθηκε με 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών ενώ την ίδια βαθμολογία σημείωσε και στην κατηγορία προστασίας παιδιών. Το τσεχικό μοντέλο απέσπασε 71% στην κατηγορία προστασίας επιβατών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος.

Hyundai i20

Ένα αστέρι λιγότερο απέσπασε το Hyundai i20 το οποίο «έχασε» την κορυφαία διάκριση λόγω της απουσίας συστήματος αυτόνομης πέδησης από τον εξοπλισμό του, ωστόσο η συνολική του εικόνα στις δοκιμές πρόσκρουσης ήταν καλή προσφέροντας επαρκή προστασία, όπως σημειώνει ο EuroNCAP.

Αναλυτικά, το κορεατικό supermini βαθμολογήθηκε με 85% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 73% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, με 79% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος και με 64% στην κατηγορία των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας.

Fiat Panda

Τρία μόλις αστέρια απέσπασε το Fiat Panda Cross καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του EuroNCAP, δεν έχει «πολλά καινούρια συστήματα να επιδείξει σε επίπεδο ασφάλειας». Παράλληλα, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του, το ιταλικό μοντέλο «δεν εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στην νέα διαδικασία εμπρόσθιας πρόσκρουσης η οποία στοχεύει στην αξιολόγηση της προστασίας που προσφέρεται σε πιο μικρόσωμους επιβαίνοντες που βρίσκονται στο μπροστινό ή στο πίσω κάθισμα».

Σημειώνεται ότι η παραπάνω διαδικασία προστέθηκε από τις αρχές του 2015 και έγκειται σε εμπρόσθια πρόσκρουση σε τοίχο που καλύπτει όλο το εύρος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου.

Αναλυτικά, το Fiat Panda Cross αξιολογήθηκε με 70% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 77% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, με 50% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος και με 46% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η παρουσία ή μη, περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας στον εξοπλισμό.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.