Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Δύο Έλληνες στο βάθρο της δυσκολότερης ανάβασης στην Ευρώπη (pics)

Δύο Έλληνες στο βάθρο της δυσκολότερης ανάβασης στην Ευρώπη (pics)

Auto Plus | 11/07/2015 - 21:33
Δύο Έλληνες στο βάθρο της δυσκολότερης ανάβασης στην Ευρώπη (pics)
Δύο Έλληνες οδηγοί, ο Μάριος Ξανθάκος και ο Νίκος Πλέσσας, ταξίδεψαν στην Ιταλία για να λάβουν μέρος σε μια από τις πιο γνωστές και απαιτητικές αναβάσεις της Ευρώπης.

Η Ανάβαση Trento Bondone προσμετρά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων και πρόκειται για μία από τις αναβάσεις-θρύλους στην Ευρώπη, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, με πολλές και εντυπωσιακές συμμετοχές. Στοιχείο που ανεβάζει κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας είναι το γιγαντιαίο μήκος των 17,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων, που οι οδηγοί καλούνται να αγωνιστούν δίχως τη βοήθεια σημειώσεων.

Οι δύο Έλληνες οδηγοί και οι ομάδες τους, τα κατάφεραν περίφημα στον αγώνα, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το επίπεδο των Ελλήνων αγωνιζόμενων, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο. Ο Μάριος Ξανθάκος, είναι πλέον γνωστός και άκρως υπολογίσιμος, για τους γείτονες Ιταλούς, αντίπαλος, αφού συμμετέχει στις Ιταλικές Αναβάσεις αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη εμπειρία από αυτές.


Αυτό φάνηκε στη φετινή Ανάβαση Trento Bondone όπου συμμετείχε για 6η φορά, στην οποία οδήγησε ένα Peugeot 207 S2000, με τα αυτοκόλλητα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του.  Συμμετέχοντας στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Ε1, που συγκέντρωσε συνολικά 43 συμμετοχές, τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής και στην 3η θέση της Ε1 στα 2000 κ.εκ., που συγκέντρωσε 15 συμμετοχές!

Η επίδοση αυτή μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, αν δεν είχε τετ-α-κε στην τελευταία φουρκέτα της διαδρομής που του στέρησε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν οδηγό που διαφημίζει το "προϊόν" που ονομάζεται "Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός" με την παρουσία του, στους αγώνες του εξωτερικού.

Δεύτερος ο… νέος

Το βάπτισμα του πυρός στη δοκιμασία που ονομάζεται "Ανάβαση Trento Bondone" έλαβε και ο Νίκος Πλέσσας. Η εμπειρία του τερματισμού σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα είναι από μόνη της πολύ σημαντική, όμως το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο τερματισμός στη δεύτερη θέση της κλάσης, για τον Έλληνα οδηγό με το Ford Sierra Cosworth.


Βέβαια, η συμμετοχή του Νίκου Πλέσσα είχε τα μικρά της προβλήματα, αφού αρχικά έκανε λάθος επιλογή ελαστικών, με αποτέλεσμα αυτά να παρουσιάσουν υπερθέρμανση μετά το 6ο χιλιόμετρα της διαδρομής, ενώ παράλληλα η πολύ υψηλή θερμοκρασία δημιούργησε και προβλήματα στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, η συμμετοχή και ο τερματισμός στο βάθρο μάλιστα της κλάσης, αποτελούν το ιδανικό αποτέλεσμα για τον οδηγό και την ομάδα του.

40 χιλιάδες θεατές και 5… πάρτι!

Πέραν του καθαρά αγωνιστικού μέρους, αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κορυφαίο τηλεοπτικό κανάλι "Rai Sport", καθώς επίσης και από δύο δορυφορικά κανάλια, τη στιγμή που υπήρχε Live Streaming και από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα. Η προβολή ωστόσο, δεν περιοριζόταν σε αυτά, αφού ο Τεχνικός Έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Trento, με τα 267 αγωνιστικά (αυτοκίνητα και μονοθέσια) που έλαβαν μέρος στον αγώνα να κατευθύνονται εκεί με τη συνοδεία της αστυνομίας, σε μια διαδικασία-γεγονός για όλους τους κατοίκους της περιοχής.


Το εύρος της οργάνωσης είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτείνεται από το καθαρά αγωνιστικό μέρος μέχρι τις παράπλευρες εκδηλώσεις και αριθμεί περί τα 600 άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν. Αξίζει να σημειώσουμε, για να γίνει κατανοητή και η διαφορά με τους δικούς μας αγώνες, πως οι θεατές που στον φετινό αγώνα έφτασαν στους 40 χιλιάδες, κατασκηνώνουν από την Πέμπτη πριν τον αγώνα μέσα στη διαδρομή, η οποία περνάει μέσα από 4 χωριά και 3 οικισμούς. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στη διαδρομή διοργανώθηκαν 5 μεγάλα πάρτι ενώ η όλη εκδήλωση, θυμίζει περισσότερο Φεστιβάλ, παρά αγώνα αυτοκινήτου, υπό τη μορφή που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.


Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Διαλέξτε το επόμενο αυτοκίνητό σας σε μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ηρακλείου, που υπάρχουν στον κατάλογο του creteplus.gr.
Αξεσουάρ Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα που έχουν αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται στον κατάλογο creteplus.gr.
Αυτοκίνητα Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Ηρακλείου που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα, βρίσκονται στον κατάλογο του creteplus.gr.
Διπλώματα Οδήγησης Ηράκλειο Κρήτης
Βγάλτε το δίπλωμα οδήγησης σε μία από τις κατάλληλες επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που είναι καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.