Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Αυτό είναι το νέο Opel Astra – Επίσημες φωτογραφίες

Αυτό είναι το νέο Opel Astra – Επίσημες φωτογραφίες

Auto Plus | 16/07/2015 - 17:32
Αυτό είναι το νέο Opel Astra – Επίσημες φωτογραφίες
Το Opel Astra έφτασε στην 11η γενιά του. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί συνολικά 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα Kadett και Astra. Και τώρα η Opel είναι έτοιμη να προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία τους.


Η νέα γενιά Astra βασίζεται σε μία νέα ελαφριά αρχιτεκτονική και θα χρησιμοποιεί μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς, προσφέροντας συστήματα που μέχρι πρότινος συναντούσαμε σε ανώτερες κατηγορίες. Το αυτοκίνητο παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης φέτος το φθινόπωρο (17 – 27 Σεπτεμβρίου).

Εξοικονόμηση βάρους σε καίρια σημεία

Το νέο Opel Astra είναι ελαφρύτερο, οικονομικότερο, πιο ευέλικτο και ταυτόχρονα ακόμα πιο άνετο χάρη στο επιτυχημένο του πρόγραμμα αναβάθμισης. Ανάλογα με το μοντέλο και το επίπεδο πολιτισμού θα είναι μέχρι 200 kg – κατ’ ελάχιστον 120 kg – ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.


Κάτω από το καπό κάθε νέου Astra βρίσκεται κάποιο μέλος από τη νέα γκάμα κινητήρων της Opel. Η ισχύς ποικίλει από 95 hp έως 200 hp. Ο κινητήρας 1.6 CDTI με μεγάλο εύρος ισχύος που ξεκινά από 95 hp καλύπτει την προσφορά diesel, ενώ ο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (105 hp) αποτελεί τη βάση των βενζινοκινητήρων. Το αστέρι στη γκάμα κινητήρων του Astra είναι ο νέος 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, ένας τετρακύλινδρος από την ίδια οικογένεια με τον μικρότερο αλλά ισχυρό, χιλιάρη τρικύλινδρο, με 107 kW/145 hp.

Σχεδίαση και χώροι

Το Astra δεν δείχνει μόνο … αλλά είναι μικρότερο. Με συνολικό μήκος 4.37 m είναι σχεδόν πέντε εκατοστά μικρότερο από τον προκάτοχό του. Με ύψος 1,46 m είναι επίσης 2,6 εκατοστά πιο χαμηλό. Οι διαστάσεις εμφανώς επηρεάζουν άμεσα την αεροδυναμική και την απόδοση, με το συντελεστή οπισθέλκουσας του νέου Astra να είναι κάτω από 0,30.

Το μεταξόνιο μπορεί να έχει μειωθεί κατά δύο εκατοστά αλλά η ευρυχωρία εσωτερικού έχει αυξηθεί. Σε συνδυασμό με νέας σχεδίασης καθίσματα, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα πόδια +35 mm. Επιπλέον, αυξήθηκε η απόσταση μεταξύ εμπρός και πίσω καθισμάτων – κάτι που βελτιώνει την άνεση στο ταξίδι και την αίσθηση χώρου.


Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Αναθεωρήσεις Διπλωμάτων Οδήγησης Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι ειδικοί του Ηρακλείου που ασχολούνται με τις αναθεωρήσεις διπλωμάτων οδήγησης, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Διαλέξτε το επόμενο αυτοκίνητό σας σε μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ηρακλείου, που υπάρχουν στον κατάλογο του creteplus.gr.
Διπλώματα Οδήγησης Ηράκλειο Κρήτης
Βγάλτε το δίπλωμα οδήγησης σε μία από τις κατάλληλες επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που είναι καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.